Странни детонации в генерацията
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Странни детонации в генерацията
Имам странен проблем . Когато изфорсирам двигателя до ограничител и пусна газта и пак подам неще да се изфорсира , чуват се странни звуци , отзад от ауспуха се чува нещо като лек гръм и чак тогава се оправя и мога пак да я изфорсирам . Когато го направя това , започва да се носи миризма на суров бензин която миризма немога да определя от къде идва . Някой има ли някакви идеи ?
П.С. Двигателя е М40 1.6 . Свещите са на около 9 000 км. Ламбдата ми се струва , че е сменяна , кабелите и 100 % са сменяни . Имат свръзка там където влизат в компа . Ауспуха ми е силно зацапан и има сажди като в нафтова печка . Катализатора го махнах .
1 ден колата просто тръгна да върви много добре , а звука който излизаше от ауспуха беше доста силен , като на издънено гърне . Реших , че е било запушено и се е отпушило , обаче пак двигателя стана глух и пак ги прави същите мизерии . Ония ден вдигнах 4500 оборота и двигателя като започна да фърфалясва ... покарах около 30 сек. на 2 цилиндъра , а как се размириса на бензин не е истина ...
После колата се оправи сама и си тръгна нормално , обаче доста дълго време след това си миришеше на бензин .
Миризмата на бензин когато отворя капачката на двигателя също е доста силна .
П.С. Двигателя е М40 1.6 . Свещите са на около 9 000 км. Ламбдата ми се струва , че е сменяна , кабелите и 100 % са сменяни . Имат свръзка там където влизат в компа . Ауспуха ми е силно зацапан и има сажди като в нафтова печка . Катализатора го махнах .
1 ден колата просто тръгна да върви много добре , а звука който излизаше от ауспуха беше доста силен , като на издънено гърне . Реших , че е било запушено и се е отпушило , обаче пак двигателя стана глух и пак ги прави същите мизерии . Ония ден вдигнах 4500 оборота и двигателя като започна да фърфалясва ... покарах около 30 сек. на 2 цилиндъра , а как се размириса на бензин не е истина ...
После колата се оправи сама и си тръгна нормално , обаче доста дълго време след това си миришеше на бензин .
Миризмата на бензин когато отворя капачката на двигателя също е доста силна .
Последна промяна jakson на 26 Ное 2010, 16:44, променена общо 1 път
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Странни детонации в генерацията
Не ти изгаря бензина където трябва, съответно свещи, кабели, бубина на отделен цилиндър - зависи от модификацията все пак, пикаеща дюза може би, некачествен бензин с може би разни добавки от масла, нафта и т.н. Гарантирано прецакани са вече ламбда сондата и катализатора. Ходи при "доктор Хаус" за диагноза.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз казвам ламбда. Отивай на диагностика да видим дали съм познал
Както каза колегата преди мен - провери запалителната уредба.

- jakson
- ентусиаст
-
На диагностиката нищо не ми даде . Даже казах на майстора да обърне специално внимание на ламбда сондата . Той ми каза , че работи като нова . Неможело по-добре да бъде . Показа ми как си мени напрежението , т.е работила .
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Интересно. Казваш, че се получават детонации в ауспуха. Може би ти куца центровката на запалителната уредба. Щом на диагностика не изкарва нищо (да приемем, че диагностиката е качествена, защото понякога се оказва трудно да се намери място където да ти диагностицират колата както трябва), друго на ум не ми идва. Дръж ни в течение, на мен лично ми е крайно любопитно какво ще излезе.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Погледни дистрибуторната капачка и палеца в какво състояние са,или когато ти се струва,че работи на два цилиндъра свали свещите и погледни дали има зацапани.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Колега при мен след цедене на някоя предавка до прекасвач и рязко сменяне на по горна имаше гармене в гарнете и то яко,Оказа се датчик на разпределителния вал при теб мисля че няма такав или се намираше на някой от кабелите на свещите 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- jakson
- ентусиаст
-
Смених дистрибуторна капачка с палец и пак не се оправи . Дюзите ми ги чистиха скоро . А за датчкик знам само на коляновия вал . Имам нещо като датчик на кабела на 4ти цилиндър , който влиза в компа .
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
Колега поварваи ми ако видиш в моята тема какво сам сменил докато го хвана кое е
Мисълта ми е да вземеш такав кабел за 4-ти цилидър и да пробваш.Успех 

- jakson
- ентусиаст
-
А някой знае ли как се сменя този кабел ? Може ли да му резна кабела на датчика и да го вържа направо към кабела на този който е в момента ?
То попринцип незнам от какво може да се развали този датчик ? Според мен е една намотка в която се индуцира напрежение от кабела на 4ти цилиндър . Да е изгоряла ? Не ми се вярва , то там няма никакъв зор .
Изолацията на кабела да е избила и по някаква причина да прехвърча искра в този датчик ? Нз ...
То попринцип незнам от какво може да се развали този датчик ? Според мен е една намотка в която се индуцира напрежение от кабела на 4ти цилиндър . Да е изгоряла ? Не ми се вярва , то там няма никакъв зор .
Изолацията на кабела да е избила и по някаква причина да прехвърча искра в този датчик ? Нз ...
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
не може
имам два на парчета ,но не работи добре ако е рязано
търси от някъде
да ти кажа като го смених на Е30 ката ми пак си продължи да ми пляска в гърнетата
маи проблем е от катализатора след като се махне. ако е малък резонатора пропуска някакжи шумове и така...
махнах си катализатора на Е36 и започна да грома по същия начин
например като пусна газта от 6000 рпм свободно да падат оборотите и веднага детонира някъде назад
имам два на парчета ,но не работи добре ако е рязано
търси от някъде
да ти кажа като го смених на Е30 ката ми пак си продължи да ми пляска в гърнетата
маи проблем е от катализатора след като се махне. ако е малък резонатора пропуска някакжи шумове и така...
махнах си катализатора на Е36 и започна да грома по същия начин
например като пусна газта от 6000 рпм свободно да падат оборотите и веднага детонира някъде назад
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
Лично моя датчик си беше прегорял и се беше пукнало ваншното уплатнение.Да мисля че представлява някаква намотка, но е и магнит сащевременно.Аз не ти казвам ,че при теб е това просто ти го казвам като опция 

- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
Да ви кажа колеги на 99% е катализатора като се махне прави такива мизерии,поне на 4 БМВ-та съм връщал обратно катализаторите и дефекта изчезва.
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Незнам за вас смених почти всичко по запалителната система и пак си пропуква в генерацията някаде.Проблема още не е решен макар при мен да е много по рядко срещано явление.

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3