Миризма на бензин - отпред

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318 IS седан

Миризма на бензин - отпред

Мнение от Iskren » 25 Ное 2010, 18:25

С две думи не капе, а тече като казан за ракия. Порових се из форума, но не открих някакво обяснение като за начанаещи :) , така че се разрових малко в другите форуми.
"Миризмата на бензин най-вероятно идва от двете маркучета, които влизат в рейката. Сменят се като се махне входящия колектор." - оригинални маркучи - 39 лв./бр или от някой магазин 8лв/м - маркуч 8мм
Ето и стъпките, които трябва да се изпълнят при свалянето на колектора:
1. Махаме маркуча между дебитомера и колектора(Гофретото)
Изображение
2. Махаме дросела.
Изображение
Изображение
3. Махаме колектора, като внимаваме докато го изваждаме от болтовете и го оставяме внимателно
Изображение
Изображение
Изображение
4. Вече се открива цялата картинка, колегите да казват кои маркучи се сменят, за да знам какво да правя в събота :)
Изображение

Източник: http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=454501

И няколко въпроса към колегите:
1. Както вече писах кои са въпросните маркучи?
2. Това сивото ли е стъпковото моторче, ако да същата тема може да важи за неговото сваляне, за да бъде почистено?
П.С. Ако има грешки в темата моля да ме извините, не съм толкова запознат с нещата, ще бъда радостен ако и по-опитните колеги се включат и допълнят и коригират нещо по темата.
ISкрен
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Миризма на бензин - отпред

Мнение от Dirty M5 driveR » 26 Ное 2010, 20:59

"Миризмата на бензин най-вероятно идва от двете маркучета, които влизат в рейката."

По единият маркуч горивото отива в рейката, а по другия излишното гориво се връща обратно.
Това сивото, за което си питал дали е стъпковото моторче - да не казвам голяма дума, че не са много стъпковите моторчета, които съм виждал, но мисля че е това.
Теча може да се дължи на един от тези маркучи, може и самата рейка да тече.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Миризма на бензин - отпред

Мнение от vladi_a_i » 26 Ное 2010, 22:03

Рейката е това дългото четвъртитото пред стъпковия мотор,маркучите за горивото му се намират от дясно-сочат надолу,дроселовата клапа не е нужно да се сваля а само гофрирания маркуч.Препоръчвам ти да хванеш човек който ги е сменял и да ползвате канал-заради освобождаването на тръбите от долната страна дето са хванати за блока с цел маневриране и по лесно поставяне на маркучите.Ако има нещо още питай :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Назад към E36