Странно глъхнене което се задълбочава
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Legacy 2.5 Limited
- Мечтае да кара: Eлектромобил :)
- Детайли за колата: Japan Power
Странно глъхнене което се задълбочава
Така...Понякога при студен старт колата (IS M42) глъхне.Оки казвам си ,че не е подкачила бензин нормално сутрин.Но след 10-15 км когато зареждам и оставя колата загасена за определен период от време примерно между 5 и 8 минути когато запали глъхне и гасне и а изпусна ли я да загасне пали с много въртене. Интересното е ,че днес загасна и направи същите симптоми повреме на каране та ме псуваха на Тодор Каблешков .Имам стар газов инжекцион монтиран в Италия и на газ го прави понякога и гасне,но това не е сигурно защото уредбата не е настроена добре и не го гледам като фактор.Не е кабелче , не е дебитомер , ламда-нова е пробвах и с друга, ходих на диагностика имаше температурен сензор за водата смених го но проблема остава.Има между 20 и 30 литра бензин.Помпата е сменявана с нова преди 20-30 000 км като от тогава само на бензин е карана колата.Иначе си върви дори и като глъхне като я настъпя да влезне в обороти си дърпа само в ниските глъхне и пусна ли газта загасва.Интересното също е ,че докато глъхне колата (или след като я запаля на бензиностанцията с многото въртене) когато си дължи обороти колата държи по високи обороти да кажем 1200-300. Просто незнам какво да гледам четох доста в този форум но конкретно за моя проблем нищо.
Проблема се появи след смяната на мотора стария се спомина ..
Според мен е нещо по горивната система ,но незнам какво.Възможно ли е да е от горивния филтър ..Аз си мисля за възвратен клапан на бензиновата помпа дали има такъв и как да го пробвам?
Проблема се появи след смяната на мотора стария се спомина ..
Според мен е нещо по горивната система ,но незнам какво.Възможно ли е да е от горивния филтър ..Аз си мисля за възвратен клапан на бензиновата помпа дали има такъв и как да го пробвам?
- gog_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пасатор с турбо..
- Мечтае да кара: самолет
Re: Странно глъхнене което се задълбочава
да не смуче въздух колега..
не става само с БМВ....трябва и акъл...
- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
- Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет
от къде си сигурен че не е дебитомера ?
- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
Ходих на диагностика имам два дебитомера и правих какви ли не комбинации и с моторчето за ниските ,а и момчето провери дебитомера Гледа му характеристиките.Ами и аз си мисля за това да смуче въздух ,но от къде? А и тая система е под налягане все щеше да има теч?
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Я откачи кабела на датчика на дроселовата клапа и кажи има ли промяна.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
BorisMW написа:Я откачи кабела на датчика на дроселовата клапа и кажи има ли промяна.
Пробвах с друга клапа с здрав ТПС и има промяна като вадя кабела ,но не си спомням какво правеше.ЩЕ прегледам маркучите тия дни ,ще изчистя дюзите те ме съмняват и бензиновия филтър ще сваля да го проверя да не е затлачен на заплата ще сложа нов.
едит: Забравих да кажа ,че сутрин вече докато е в режим смукач и играят оборотите много гадно след това са стабилни...
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
колега при мен беше нещо подобно , и аз имам чаркове доста и си чета колата със живи данни. На диагностиката ми показва - всичко ОК , стори ми се че дебитомера не отчита коректно след 4000 оборота , смених го , датчици всичко ОК , лабдата се джурка нагоре на долу , и последно свещи смених ... това днес - май от тях беше - чат пат като реши забиваше .... понякога детонации в всмук. колектор .. Метни и едно нови свещи - лошо няма

- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
Свещите са и чистонови NGK Освен да пробвам със другите от стария мотор, те бяха здрави на не много километри. ЩЕ ходя на диагностика тия дни на друго място дано да има ефект.Но първо ще сменя филтъра.Ще пиша като го реша на какво се дължи!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
venom4o написа:BorisMW написа:Я откачи кабела на датчика на дроселовата клапа и кажи има ли промяна.
Пробвах с друга клапа с здрав ТПС и има промяна като вадя кабела ,но не си спомням какво правеше.ЩЕ прегледам маркучите тия дни ,ще изчистя дюзите те ме съмняват и бензиновия филтър ще сваля да го проверя да не е затлачен на заплата ще сложа нов.
едит: Забравих да кажа ,че сутрин вече докато е в режим смукач и играят оборотите много гадно след това са стабилни...
В профила ти пише м42 от 1993 г. Предполагам нямаш клапан за картерни газове и това че си пробвал с друг ТПС не означава, че си решил проблема, според мен причината е свързана с него. На старите м42 картерните газове влизат в дросела и се наслояват около клапата. Така се променя ъгъла на отваряне и респективно ТПС-а отчита други показания на празен ход, примерно 1300-1400 ома на затворена клапа. Това е достатъчно, за да глъхне, гасне и поддържа по-високи от нормалните обороти на празен ход. Вземи парцал, напоен с бензин и хубаво изчисти вътрешната повърхност на дросела, предимно около малката клапа, след това замери с мултицет какво съпротивление ща покаже между средното и едното крайно краче на ТПС-а. Не трябва да бъде над 1250 ома, дават го 1000 +- 200 ома. Оптималното съпротивление се постига с развъртане на гайката от болтчето на клапата, като гледаш да не го развъртиш напълно, защото клапата заяжда в стените.
- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
Ама това е само сутрин това глъхнене и то не винаги , На бензиностанция когато я загася за 5-6 минути и пак не винаги.После при паленето държи пак високи обороти.Дросела ми е чист иначе.Мене ве съмнява тази Вис клапа дали работи въобще
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Тогава остава да се провери състоянието на дюзите, особено когато колата е карана на газ. Щом пали на загрял мотор след много въртене на стартера, компютъра се стреми да оптимизира по някакъв начин недостига на бензин и след палане за известно време поддържа обороти над 1000 на празен ход. Едва ли има недостатъчно налягане на бензина, тогава няма да има добро ускорение. "Вис клапа"
, вероятно имаш впредвид ДИСА клапа, тя няма отношение към тихите обороти, най много да не е скачен вакуумния маркуч от соленоида и да дърпа въздух оттам. Сместа може да беднее и от напукано гофре или някой от вакуумните маркучи, особено мизерии прави оня клапан на отдушника на резервоара, износва се уплътнението и дърпа въздух през цилиндъра с активен въглен.

- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
Бъркам се заради Фордовете там Има VIS System(Скорпио 95-98 2.0-2.3 16v) която е 1 система от 100 вакума и върши същата работа.
Искам да попитам следното. След смяната на мотора ми направи впечатление каточели ,че преди нея на всяко даване на контакт помпата подкачваше бензин.А сега не винаги като подам контакт помпата се чува просто не стига ток до нея.Пробвах с пробна лампа.Но в момента в който започна да въртя на стартер ток идва?
Това обяснява проблема,но въпроса е на какво се дължи? Тъй като аз използвах инсталацията от стария мотор и я подредих букса по букса на новия.
Нормално ли е да не се включва за 1 момент помпата при контакт?
Искам да попитам следното. След смяната на мотора ми направи впечатление каточели ,че преди нея на всяко даване на контакт помпата подкачваше бензин.А сега не винаги като подам контакт помпата се чува просто не стига ток до нея.Пробвах с пробна лампа.Но в момента в който започна да въртя на стартер ток идва?
Това обяснява проблема,но въпроса е на какво се дължи? Тъй като аз използвах инсталацията от стария мотор и я подредих букса по букса на новия.
Нормално ли е да не се включва за 1 момент помпата при контакт?
- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
Смених всичките маркучета на ДИСА ,маркучето за регулатора за налягане,сложих другата реъйкта с другия регулатор и дюзи, промих моторчето за ниските с бензин, измих и дросела , смених маркучите на моторчето към колектора и другия към маркуча за филтъра,стегнах хлабаво кабелче на стартера , сега е малко по добре и мотора работи като цяло малко по добре Утре ще се види дали съм направил нещо...
- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
Значи проблема се появи отново.Сега даже и при първоначално палене.Свалих помпата , клапанчето и работи тя си е нова, Свалих горивния филтър , момчето преди мен го е сменило източих го не е задръстен имаше доста малко мръсотия вътре. Резервоара има поне 20 литра в него.Помпата е потопена.
Незнам на какво може да се дължи.В понеделника ще купя нови маркучи и ще сменя всичките маркучи с нови може да има цепнатина някъде.
Какво представлява тази система на резервоара със тръбите които изравняват нивото? възможно ли е тя да е проблема?
Имам и газов инжекцион .Не съм сигурен дали не е направен да прекъсва помпата дали е възможно той да е проблема ,но защо ще глъхне в такъв случай?
Незнам на какво може да се дължи.В понеделника ще купя нови маркучи и ще сменя всичките маркучи с нови може да има цепнатина някъде.
Какво представлява тази система на резервоара със тръбите които изравняват нивото? възможно ли е тя да е проблема?
Имам и газов инжекцион .Не съм сигурен дали не е направен да прекъсва помпата дали е възможно той да е проблема ,но защо ще глъхне в такъв случай?
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2