излишен бнзин

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

излишен бнзин

Мнение от sasho_87 » 16 Ное 2010, 21:07

имам следния проблем..Сложих нова помпа бензинова колата пали работи си хубаво но това трае няколко секунди след това все едно работи трактор оказа се 4е излишния бензин не се връща и налягането става доста голямо и за това прекъсва та вупроса ми е следния;Къде от двигателя се намира тръбата за излишния бензин ако някои има представа къде то4но да го търся да драсне мерси предварително

BMW fanatic
Аватар
Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
Детайли за колата: e36 330i

Re: излишен бнзин

Мнение от with-fox » 17 Ное 2010, 0:32

колега колатати сас кои двигател е от каква кола е помпата която си слойил.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 17 Ное 2010, 2:08

Нещо не ми се връзва,мерил си налягането и знаеш че е високо,пък не знаеш къде е линията за излишното гориво... :dunno: Рейката има вход и изход,логично е изхода да е излишното гориво,нали? За да имаш по-конкретен отговор е нужно и малко от твоя страна,малко информация да дадеш,каква е колата (бензин-дизел,дали е БМВ изобщо),кой мотор,година - е такива незначителни неща,решаващи понякога...

Потребител
Аватар

Мнение от sasho_87 » 17 Ное 2010, 12:12

извинявам се просто забравих,318и седан 92 год. бензин помпата е бош аз си я слагах

Потребител
Аватар

Мнение от sasho_87 » 18 Ное 2010, 11:19

хаиде колеги даите малко акъл

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 18 Ное 2010, 13:25

Изображение
Ето ти една примерна рейка(М43),едното е вход,другото изход. Ако не можеш да ги определиш тръгни от б. филтър,проследи тръбопровода. Вадиш маркуча на изход и гледаш какво става,на запален мотор трябва да тече бензин. Ако работи добре така проверяваш тръбопровода към резервоара за запушване... Според мен при монтажа нещо си сгрешил/оклепал.

п.п. Имаше тема със снимки как се сменят тия маркучета на рейката,точно за М40,потърси я.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 18 Ное 2010, 16:27

sasho_87 написа:имам следния проблем..Сложих нова помпа бензинова колата пали работи си хубаво но това трае няколко секунди след това все едно работи трактор оказа се 4е излишния бензин не се връща и налягането става доста голямо и за това прекъсва та вупроса ми е следния;Къде от двигателя се намира тръбата за излишния бензин ако някои има представа къде то4но да го търся да драсне мерси предварително

Излишният бензин няма как да се върне, когато са размемени маркучите за входящия и изходящия бензин. Бензиновата рейка е с две секции, вътрешната е свързана с входящия бензин, дюзите и клапан-регулатора налягането на горивото, а външната- с изходящия бензин. При правилно свързване на маркучите, входящия бензин създава налягане, което се редуцира от клапана и навлиза във външната секция, откъдето излишното количество се връща в резервоара. Когато маркучите се разменят, помпата прави голямо налягане, а клапана няма как да отвори, защото е еднопосочен и логично не влиза бензин към дюзите.

Потребител
Аватар

Мнение от sasho_87 » 19 Ное 2010, 1:21

МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ

Назад към E36