Фарове Н1 от англичанка

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 M52 COUPE

Фарове Н1 от англичанка

Мнение от GANG_STER » 04 Ное 2010, 21:58

Имам едно питане понеже случйно разбрах, че с фаровете от от англичанка има проблем защото са с обратни пластини на лупите заради тяхната "правилна посока на движение" и се получава че светят обратно (левия горе и разпръскаването на светлината не що не как трябва). Та въпроса ми е трудно ли се обръщат тези пластини и някой случайно да има снимков матряяяял :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Фарове Н1 от англичанка

Мнение от oci » 04 Ное 2010, 22:05

GANG_STER написа:Имам едно питане понеже случйно разбрах, че с фаровете от от англичанка има проблем защото са с обратни пластини на лупите заради тяхната "правилна посока на движение" и се получава че светят обратно (левия горе и разпръскаването на светлината не що не как трябва). Та въпроса ми е трудно ли се обръщат тези пластини и някой случайно да има снимков матряяяял :bchug:

Мисля, ча само на бош фаровете можеше да се завърта на лява или на дясно, като свалиш капачката от зад има три винта за завъртане на рефректора L или R и в зависимост от посоката на движение отвиваш винтовете завърташ на която посока искаш и завиваш и си готов.
Дано не съм те объркал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANG_STER » 04 Ное 2010, 22:17

Значи ако сам те разбрал правилно като сваля фаровете, отварям капачката на късите (лупите) отвивам болтчетата дето даржат лупата и завъртам на 360*

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Ное 2010, 22:22

GANG_STER написа:Значи ако сам те разбрал правилно като сваля фаровете, отварям капачката на късите (лупите) отвивам болтчетата дето даржат лупата и завъртам на 360*

Не.
Отваряш целия фар, вадише рефлектора и тогава завърташ лупата на 90 градуса наляво, то си има позиция фиксирана.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANG_STER » 04 Ное 2010, 22:28

а ясно ама кой фар в коя посока

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Ное 2010, 22:37

GANG_STER написа:а ясно ама кой фар в коя посока

При положение че техните са така \__ а нашите така __/ не е трудно да се сетиш. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Мнение от hakerizanov » 04 Ное 2010, 22:48

vld написа:
GANG_STER написа:Значи ако сам те разбрал правилно като сваля фаровете, отварям капачката на късите (лупите) отвивам болтчетата дето даржат лупата и завъртам на 360*

Не.
Отваряш целия фар, вадише рефлектора и тогава завърташ лупата на 90 градуса наляво, то си има позиция фиксирана.

не е така колега. възстановявам едни бош с лупа и го видях как е от първо лице. махаш капака на късите, с една отверка развиваш 3-те винта (не изцяло), издърпваш малко назад и завърташ металния рефлектор (отзад е метален, отпред пластмасов). на самия метален рефлектор има една изрезка, която ти показва за какъв монтаж си, а именно L или R. плъзва се 3-4 сантиметра, не повече
I think things -- and they happen...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 06 Ное 2010, 22:54

hakerizanov написа:
vld написа:

Не.

не е така колега. възстановявам едни бош с лупа и го видях как е от първо лице. махаш капака на късите, с една отверка развиваш 3-те винта (не изцяло), издърпваш малко назад и завърташ металния рефлектор (отзад е метален, отпред пластмасов). на самия метален рефлектор има една изрезка, която ти показва за какъв монтаж си, а именно L или R. плъзва се 3-4 сантиметра, не повече

:yes: И аз го правих същото упражнение и потвърждавам завъртането не е на 90градуса ( колкото и да е чудно става си ). Но това май е най-малкия проблем въпреки завъртането ( да наклоните си стават перфектно правилни ) центровката е олелия поне аз влязох в голям филм , не е достатъчно само завъртането. Поради обратността има едни фиксирани болтове( така да се каже болтове ) които са нагласени на друг размер и е много трудно да накараш десния да свети по-нагоре и по-надясно и левия по-надолу и направо правих едни подлагания едни чудесии. Поне при мен така се получи заради този фиксиран болт около коъто се върти ( регулира ) фара.

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 07 Ное 2010, 19:38

фарове БОШ , преди няколко седмици ги оръщах. не се сещам какво въртите , аз режа пластинката , обръщам я и щракам с попнит с дистанционер от шайби. става перфектно , но си е играчка малко.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

това са оригинални бош фарове 96г.

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 08 Ное 2010, 17:31

vld написа:

При положение че техните са така \__ а нашите така __/ не е трудно да се сетиш. ;)

моите ги направих да светят както е посочил колегата, като свалих фаровете, махнах капака на късите, развих трите болта и завъртях рефлектора от положение "L" на позиция "R" то си има белег и сега светят така __/.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 08 Ное 2010, 19:23

при тея фарове които аз разглобвах L е пластинката , аз я обърнах като R
тук се вижда L си пише на нея
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANG_STER » 08 Ное 2010, 21:48

b.bonev написа:
vld написа:

моите ги направих да светят както е посочил колегата, като свалих фаровете, махнах капака на късите, развих трите болта и завъртях рефлектора от положение "L" на позиция "R" то си има белег и сега светят така __/.

Да и аз така направих и мисля, че само това е достатъчно само трябва да ги регулирам, ама дето колегата обръща пластините ми се струва много занимание и май няма го права щото освен да си счупа фаровете друго няма да стане :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 11 Ное 2010, 16:16

При Бош-а според мен има един компрoмис с лъча след обръщането, на лупата виждате линията която я разделя на 1/3 образно казано. След завъртането за нашето движение, освен пластината се завърта и лупата и оттам проекцията налъча не е много правилна, лееко наподобява отворено V. Тук има колеги които са ги разглобява изцяло, тази лупа може ли да се завърти или оправията е само по метода на mitrax?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет

Мнение от Huffy » 14 Ное 2010, 6:52

моите вече светят така __-- че иначе паля вежди на всеки който застане в дясно пред мен :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 14 Ное 2010, 19:07

е как па така ___ ги докара да светят :roll:
Изображение

Следваща

Назад към E36