Фарове Н1 от англичанка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- GANG_STER
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 M52 COUPE
Фарове Н1 от англичанка
Имам едно питане понеже случйно разбрах, че с фаровете от от англичанка има проблем защото са с обратни пластини на лупите заради тяхната "правилна посока на движение" и се получава че светят обратно (левия горе и разпръскаването на светлината не що не как трябва). Та въпроса ми е трудно ли се обръщат тези пластини и някой случайно да има снимков матряяяял 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Фарове Н1 от англичанка
GANG_STER написа:Имам едно питане понеже случйно разбрах, че с фаровете от от англичанка има проблем защото са с обратни пластини на лупите заради тяхната "правилна посока на движение" и се получава че светят обратно (левия горе и разпръскаването на светлината не що не как трябва). Та въпроса ми е трудно ли се обръщат тези пластини и някой случайно да има снимков матряяяял
Мисля, ча само на бош фаровете можеше да се завърта на лява или на дясно, като свалиш капачката от зад има три винта за завъртане на рефректора L или R и в зависимост от посоката на движение отвиваш винтовете завърташ на която посока искаш и завиваш и си готов.
Дано не съм те объркал.
- GANG_STER
- кандидат ентусиаст
-
Значи ако сам те разбрал правилно като сваля фаровете, отварям капачката на късите (лупите) отвивам болтчетата дето даржат лупата и завъртам на 360*
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
GANG_STER написа:Значи ако сам те разбрал правилно като сваля фаровете, отварям капачката на късите (лупите) отвивам болтчетата дето даржат лупата и завъртам на 360*
Не.
Отваряш целия фар, вадише рефлектора и тогава завърташ лупата на 90 градуса наляво, то си има позиция фиксирана.

- GANG_STER
- кандидат ентусиаст
-
а ясно ама кой фар в коя посока
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
GANG_STER написа:а ясно ама кой фар в коя посока
При положение че техните са така \__ а нашите така __/ не е трудно да се сетиш.

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
vld написа:GANG_STER написа:Значи ако сам те разбрал правилно като сваля фаровете, отварям капачката на късите (лупите) отвивам болтчетата дето даржат лупата и завъртам на 360*
Не.
Отваряш целия фар, вадише рефлектора и тогава завърташ лупата на 90 градуса наляво, то си има позиция фиксирана.
не е така колега. възстановявам едни бош с лупа и го видях как е от първо лице. махаш капака на късите, с една отверка развиваш 3-те винта (не изцяло), издърпваш малко назад и завърташ металния рефлектор (отзад е метален, отпред пластмасов). на самия метален рефлектор има една изрезка, която ти показва за какъв монтаж си, а именно L или R. плъзва се 3-4 сантиметра, не повече
I think things -- and they happen...
hakerizanov написа:vld написа:GANG_STER написа:Значи ако сам те разбрал правилно като сваля фаровете, отварям капачката на късите (лупите) отвивам болтчетата дето даржат лупата и завъртам на 360*
Не.
не е така колега. възстановявам едни бош с лупа и го видях как е от първо лице. махаш капака на късите, с една отверка развиваш 3-те винта (не изцяло), издърпваш малко назад и завърташ металния рефлектор (отзад е метален, отпред пластмасов). на самия метален рефлектор има една изрезка, която ти показва за какъв монтаж си, а именно L или R. плъзва се 3-4 сантиметра, не повече

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
фарове БОШ , преди няколко седмици ги оръщах. не се сещам какво въртите , аз режа пластинката , обръщам я и щракам с попнит с дистанционер от шайби. става перфектно , но си е играчка малко.

това са оригинални бош фарове 96г.

това са оригинални бош фарове 96г.

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
vld написа:GANG_STER написа:а ясно ама кой фар в коя посока
моите ги направих да светят както е посочил колегата, като свалих фаровете, махнах капака на късите, развих трите болта и завъртях рефлектора от положение "L" на позиция "R" то си има белег и сега светят така __/.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- mitrax
- ентусиаст
-
при тея фарове които аз разглобвах L е пластинката , аз я обърнах като R
тук се вижда L си пише на нея

тук се вижда L си пише на нея

- GANG_STER
- кандидат ентусиаст
-
b.bonev написа:vld написа:GANG_STER написа:а ясно ама кой фар в коя посока
моите ги направих да светят както е посочил колегата, като свалих фаровете, махнах капака на късите, развих трите болта и завъртях рефлектора от положение "L" на позиция "R" то си има белег и сега светят така __/.
Да и аз така направих и мисля, че само това е достатъчно само трябва да ги регулирам, ама дето колегата обръща пластините ми се струва много занимание и май няма го права щото освен да си счупа фаровете друго няма да стане

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
При Бош-а според мен има един компрoмис с лъча след обръщането, на лупата виждате линията която я разделя на 1/3 образно казано. След завъртането за нашето движение, освен пластината се завърта и лупата и оттам проекцията налъча не е много правилна, лееко наподобява отворено V. Тук има колеги които са ги разглобява изцяло, тази лупа може ли да се завърти или оправията е само по метода на mitrax?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
- Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет
моите вече светят така __-- че иначе паля вежди на всеки който застане в дясно пред мен 

- mitrax
- ентусиаст
-
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2