Проблем при избора на модел - въпрос на лаик
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем при избора на модел - въпрос на лаик
Здравейте бъдещи колеги
Нуждая се от малко съвети отностно бъдещата ми кола,която по-всичко личи че ще бъде бмв.От известно време разглеждам из сайтовете за коли,автокъщи и т.н. за бмв 318 е36.Проблема е следният.Досега съм карал бензинова 1.6i Opel Astra - 75 коня.Сега търся нещо , което е малко по-динамично,гледам и разхода да е приличен.Та въпроса ми е ,или по-скоро нуждата ми от съвет е за това , какъв тип двигател (бензин или дизел) е най-удачен за определеният от мен модел.Всеки знае , че която и да е кола , има един двигател , който най-върви за определеният модел.Не търся изключително и само спортен двигател и т.н.Трябва ми нещо динамично,да е по-бързо естествено от астрата и да е бмв разбира се:) Който има наблюдения да сподели и да каже плюсове и минуси точно на двата типа двигатели присадени в е36 318.Благодаря предварително и се извинявам за този лаикски въпрос 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Проблем при избора на модел - въпрос на лаик
Колега , ако търсиш нещо "по-спортно" - от 323 нагоре е твоята кола.
И има цял под-форум за Е36 модела , където ще откриеш изобилие от полезна информация
Е36 подфорум
И има цял под-форум за Е36 модела , където ще откриеш изобилие от полезна информация
Е36 подфорум
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Здравей, понеже виждам че си мераклия на трета серия и по-специално е36, най-просто и кратко, както ти каза колегата преди мен, вземи си нещо от 323(2.5 -170коня) нагоре.Може 325(2.5 192коня) или 328(2.8-193коня).Един от тези трите мотора е най-добрият избор като съотношение,вървеж,разход и евтина поддръжка.Понеже доста хора преди да се запознаят по-подробно с моделите си мислят, че разхода е много висок на по-мощните модели,а изобщо не е така.Разхода е идентичен с най-слабите мотори 1.6,1.8 и т.н. разлика от 1 на 100 е супер пренебрежима.
- crazydrift_85
- Потребител
-
- Кара: e39 525i
- Мечтае да кара: e46 M3 GTR
Подкрепям напълно казаното до сега, но като допълнение искам да кажа две неща:
1.Наистина колкото по-голям мотор толкова по-динамичен, обаче и толкова повече ще те изкушава, а след като до сега си карал 75 коня на предно предаване си помисли добре как ще ти се отразят два пъти повече със задно предаване при положение, че това ще ти е първата баварка.
2.Ако си си наумил да направиш компромис за разхода със слагането на газ(не ти го препоръчвам) трябва добре да подбереш избора си (което пак не е гаранция) за да нямаш ходене по мъките.
Ами това е от мен и успех в търсенето
1.Наистина колкото по-голям мотор толкова по-динамичен, обаче и толкова повече ще те изкушава, а след като до сега си карал 75 коня на предно предаване си помисли добре как ще ти се отразят два пъти повече със задно предаване при положение, че това ще ти е първата баварка.
2.Ако си си наумил да направиш компромис за разхода със слагането на газ(не ти го препоръчвам) трябва добре да подбереш избора си (което пак не е гаранция) за да нямаш ходене по мъките.
Ами това е от мен и успех в търсенето

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Или да обобщя,(че така или иначе ще се стигне до там
) - всичко под М3 3.2 с турбо е компромис! 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
а ако все пак държиш да е 318 ,защото така си писал по горе поне гледаи да е is-ка. Щом до сега си карал астра 1.6, is-кат определено ще ти допадне като динамика 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
uli4nika написа:а ако все пак държиш да е 318 ,защото така си писал по горе поне гледаи да е is-ка. Щом до сега си карал астра 1.6, is-кат определено ще ти допадне като динамика
За максимум 1 месец, след това ще пуска теми що не върви тоя ИС. Всички е 36 под 2500 кубика е компромис. Яд ме е че не изтраях с покупката на колата до началото на тази година, когато падна акциза.
И мен ме е яд,че не разбирах нищо преди да я взема,нито за форума знаех,нито нищо и седнах на 1.6 горящо почти колкото 2.5/2.8 с идентична поддръжка,но с "лееека" разлика във вървежа 

Dpy написа:И мен ме е яд,че не разбирах нищо преди да я взема,нито за форума знаех,нито нищо и седнах на 1.6 горящо почти колкото 2.5/2.8 с идентична поддръжка,но с "лееека" разлика във вървежа
Добре че малко акъл ми дадоха и взех 2.5tds, а се бях ориентирал към 1.8tds

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Трябва да си направя един банер вече "ползвай търсачката" 

10 мнения
• Страница 1 от 1