регулиране на гнп
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
регулиране на гнп
Здравейте колеги,искам да питам дали трябва да се правят някакви регулировки на гнп-то на 325 тдс-са след като са сменени всичките о пръстени.Помпата е свалена изцяло от колата.За центровката към мотора/предварение,закаснение и цикловата порция гориво с плочката е ясно/ трябва да се монтира на двигателя.Но дали преди да се монтира се регулират някакви параметри на стенд.Може ли да се види нещо на тоя стенд/налягане на впръскване и тем подобни/ и има ли смисъл от него.На главата на помпата където се завиват тръбопроводите има щуцери в който има клапанчета с пружинка -дали се регулират нещо от там или не се пипа.Това може ли да се прави на стенда.Некой читав майстор да предложите. 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: регулиране на гнп
Вьв Видин маи нямате такьв.
Слагаи центроваи и караи ,не се занимаваи с глупости
Слагаи центроваи и караи ,не се занимаваи с глупости
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
не е там проблема колега.помпата мога да я занеса и в софия,но не знам дали въобще нещо ще направят,а на различните места искат от 100 до 300 лева.Ако може да се правят някакви регулировки сега е момента докато е свалена помпата,а не после пак да се занимавам.За това питам.Ипреди бях говорел с теб за центровкта на тая помпа към мотора че имаше проблем с пушенето/черен дим/ и правехме с индикатор на 0.95 мисля че беше и плочката на 6 мг. ,но ефект нямаше.Колата пали почти еднакво топла и студена /всисъл бързо/.Турбото е на 1.1,грешки няма ,интеркулера е почистен,мапа също.Съмнява ме че е ниско налягането на впръскване,но няма как да го проверя. 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
shiko написа:не е там проблема колега.помпата мога да я занеса и в софия,но не знам дали въобще нещо ще направят,а на различните места искат от 100 до 300 лева.Ако може да се правят някакви регулировки сега е момента докато е свалена помпата,а не после пак да се занимавам.За това питам.Ипреди бях говорел с теб за центровкта на тая помпа към мотора че имаше проблем с пушенето/черен дим/ и правехме с индикатор на 0.95 мисля че беше и плочката на 6 мг. ,но ефект нямаше.Колата пали почти еднакво топла и студена /всисъл бързо/.Турбото е на 1.1,грешки няма ,интеркулера е почистен,мапа също.Съмнява ме че е ниско налягането на впръскване,но няма как да го проверя.
А това е друга работа.Уреда се казва максиметьр.
Тоест всяко ГНП има ресурс над 40% над краиното налягане на разпрашаване,в случая около 60 бара горница.
Ако секцията за високо налягане е здала багажа,ще има дим.Виж пьрво дюзите да не ги е намалил някои,така ефекта на слаб ротор се замазва и колата пали топла и студена
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Охооо я разправяйте,.......... 

- BeeMWe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318 TDS
- Мечтае да кара: BMW 635 Csi
Мда, и мен ме интересува доста развитието на тази тема. Понеже дадох да ми сменят всички гарнитури на помпата и от тогава почна да си пушляви доволно ... А разхода ми е около 10 - 10,5 на 100 градско. За 318 tds говорим
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
тия дни ще се занимавам по сериозно с помпата и дюзите и като има резултат ще пиша 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
BeeMWe написа:Мда, и мен ме интересува доста развитието на тази тема. Понеже дадох да ми сменят всички гарнитури на помпата и от тогава почна да си пушляви доволно ... А разхода ми е около 10 - 10,5 на 100 градско. За 318 tds говорим
Порцията ти е бутал някои дето не я знае колко да я прави.И или е много аванса .
Кви градусчета се появяват на телевизора

Бутането на плочката не става тьи лесно като при 6-така и ефекта е повече пушьк отколкото вьрвеж.
Поздрав
- BeeMWe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318 TDS
- Мечтае да кара: BMW 635 Csi
Ми колегата пита за ъглови градуси на завъртане ( не температурни ) т.е. колко предварение ( аванс ) е нагласен на помпата и колко гориво като порция е пуснато ( демек колко е бутната плочката ) тва дет всички го искат много да вървят колиците ама никой не пита от що са им душичките пък и то не само ядене иска трябва му и въздух щот иначе на задавяне отива работата

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Аз искам да питам за това с ресурса на помпената секция за високо налягане,как се регулира ако е поизносен елемента на помпата? И дали износен елемент може да се спаси точно с този ресурс от 40%?

Няма спасение брат.
Помпата е неспасяема тя и така е проектирана да умре един ден.
Не търси под вола теле и си карай колата без да мислиш за помпата щото ще дойде ден когато и тя няма да помисли за теб и ще умре пък ти гледаш да я спасяваш с някви ресурси пък той вече го няма и от +40% е станал -10%. Е тогава е време да си вземеш помпа с плюсов ресурс и си готов. Тва е, просто като ряпа без ресурс.
Ресурс означава резерв и той намялява с експлоатацията ( работата ) на помпата както и двигателя си има моточасове живот. Тя помпата не е живо същество да си регенерира някои "части" пък и знаеш вечно или перфектно няма било то и БМВ.
Жив и здрав.

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Даммм,така е за съжаление.Просто ми беше интересно. 

- vlaikov44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d
Колеги аз на моя 325-ТДС 95г. му сменях управлението на помпата защтото моето беше в окаяно състояние и менеше оборотите,а това което сложих беше много читаво със сащия номер на помпата .....994 и на кола 98г.обаче неможаха да мия нагласят в бош в сливен смисал такъв че на ръка е настроиваха без да я закачат на компютър и сега на моменти пак мени обороти,апак после ми казаха че трябвало да се регулира на комютър на някакви си три или четири режима на работа.Моля за съвет благодаря предварително.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
vlaikov44 написа:Колеги аз на моя 325-ТДС 95г. му сменях управлението на помпата защтото моето беше в окаяно състояние и менеше оборотите,а това което сложих беше много читаво със сащия номер на помпата .....994 и на кола 98г.обаче неможаха да мия нагласят в бош в сливен смисал такъв че на ръка е настроиваха без да я закачат на компютър и сега на моменти пак мени обороти,апак после ми казаха че трябвало да се регулира на комютър на някакви си три или четири режима на работа.Моля за съвет благодаря предварително.
В БОШ Сливен неможе да нямат КТС или нещо дето дава живи данни на ТДС.Или е лошо регулирана или е замьрсена или сьщо не е читава тая плочка.
Няма режими на работа ,това са оправдания .
Поздрави
15 мнения
• Страница 1 от 1