Каква добавка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Каква добавка
На един приятел му текна вода от радиатора. Коя добавка е качествена и съответно как се слага. Не знам дали има значение но колата му е 318тдс
- simoniko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: валяк
За добавките
Колега , добавка сипвай само в горивото! Специално за радиатора в никакъв случай , запушва дупката (временно) , но и самия него!
НЕДЕЙ!
НЕДЕЙ!
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Пичове, явно съм случил на добавка. "Lion STOP Leak" - сложих я преди 4 години заради радиатора (сълзеше на съединенията метал/пластмаса). Есен, зима, пролет карам без перка (слагам я лятото из София само
) - течовете спряха, температурата е на 12 и 1. Струваше 1,50 или 2 лв.

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

аз също лично си сложих на предишната ми кола 'stop leik" някакво американско ,защото ми сълзеше радиатора става въпрос за фолксваген пасат ,продадох го на един пиятел преди 3 години и до сега не е имал проблеми пък незнам ако е за смяна радиатора на твоя приятел поне да пробва наистина струва 1,50-2,00лв
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
има един прашец в малко шишенце ,като лекарство ,към 3 лв е марката не се сещам .. действа добре при малки течове ,за големи няма оправия .. инак имам и лоши наблюдения върху такива присадки ,сложих на служебната кола,теча спря ама и термостата и той спря ,радиатора за парното се запуши .. така че е рисковано ,понякога има ефект ,друг път става по зле.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
аммм аз нямам много опит с е36 а с едни млако по източни автомобили имах и аз едно проблемче с теч и то доста сериозен теч който се появяваше при смяна на антифриза
когато го сменя тече тече и спира изтича не повече от 500 - 600 грама и спира ... но веднъж си продължи да тече ...
намерих къде е дупката ... тя е точно на входа на радиатора на много куцо място където се надява маркуча към термостата
взех от един стругар метален прах и епоксидна смола
направих една пихтиеста маса много добре разбъркана
и лека по лека почнах да запълвам дупката и стана много добре вече 3 та година няма проблем
от време на време проверявам какво е състоянието и няма промяна от това което беше когато го сложих
когато го сменя тече тече и спира изтича не повече от 500 - 600 грама и спира ... но веднъж си продължи да тече ...
намерих къде е дупката ... тя е точно на входа на радиатора на много куцо място където се надява маркуча към термостата
взех от един стругар метален прах и епоксидна смола
направих една пихтиеста маса много добре разбъркана
и лека по лека почнах да запълвам дупката и стана много добре вече 3 та година няма проблем
от време на време проверявам какво е състоянието и няма промяна от това което беше когато го сложих
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Лики моли за 5 лв. върши идеална работа. Ако теча не е голям де. Аз карах 2 г. така и нямаше никакъв проблем. При смяна на антифриза обаче теква пак и пак трябва да се сложи добавката. Тази добавка при досег със въздуха прави нещо като силикон и запушва дупката, т.е. за останалата част от системата, където няма допир с въздуха няма никакъв проблем. Естественно, ако на твоя човек му се дават 200 лв. за нов радиатор - това е най-доброто решение
.

- Petrov
- Потребител
-
- Кара: B 0001 PB
- Мечтае да кара: B 000001
- Детайли за колата: Lancia Lybra 2.4 jtd
eX - E36, 318i, sedan, '95
То и аз слагах на FIAT-а и най накрая текна изведнъж и изтече всичкия антифриз, хем дупката в началото беше малка. Добре че вече бях спрял колата пред вкъщи. Затова моя съвет е да се смени радиатора, да не стане после голямата беля...
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2