прекъсване-(грешка 201)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
прекъсване-(грешка 201)
Здравейте ,проблема е следният -колата пали и работи на оборот нормално но щом подам рязко газ мотора прекъсва за окло секунда и после се форсира до регулатор без проблем , другото което прави по време на ускорение в движение е ,че между 3000 - 4000 обор. се зачудва и след 4000 си набира нормално без проблем до регулатор .днес я закачахме дава грешка 201 и след това изписва 70 lambda probe or knock sensor
мотора е М43 -1,6.
Ако някой е имал същият проблем ,ще съм благодарен да ме светне иначе сам намислил през следващата седмица да ходя в БМВ- Ст.Загора .
мотора е М43 -1,6.
Ако някой е имал същият проблем ,ще съм благодарен да ме светне иначе сам намислил през следващата седмица да ходя в БМВ- Ст.Загора .
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: прекъсване-(грешка 201)
Някой да ме поправи ако греша, но според мен е от ламбдата ти, мудна е и затова го има това замисляне и прекъсване.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
И на мен ми се струва, че е ламбда сонда. Oтчита прекално богата или бедна смес. Може да е от самата сонда, а може и някакъв друг проблем да причинява кофти сместа. A "70 lambda probe or knock sensor" май е датчикa за детонации.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- flober
- младши ентусиаст
-
днес направих опит с откачена ламбда сонада,симптомите си останаха същите ,дали може да се окаже свещи ,че много ме човърка а имам час за диагностика чак в петък.
- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
Е след като и при закачена, и при откачена сонда проблемите са едни и същи според мен най-логичното е да е от нея всичко. Поне аз така мисля, ако греша - някой да ме поправи 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- _BlinG_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G-Power BMW M3 E46
streetz написа:И на мен ми се струва, че е ламбда сонда. Oтчита прекално богата или бедна смес. Може да е от самата сонда, а може и някакъв друг проблем да причинява кофти сместа. A "70 lambda probe or knock sensor" май е датчикa за детонации.
съгласен съм с тебе и аз така мисля даже мисля че отчита по погата смес

- flober
- младши ентусиаст
-
добре,може и да бъркам но нали сондата казва на компа ,че нещо не е наред със сместа(бедна,богата и т.н.) защо и при изключена сонда дава таз грешка 201 и доколкото успях да си преведа изписва -бедна смес проверете свещи,детонационен датчик,кислороден датчик,инжектор и ауспх. Нека някой ,който е в час с тез неща да изкаже мнение.
- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
Ами след като вади грешка 201 в комбинация със 70, значи първо май ще трябва да смениш датчика за детонации. Т.е. може и да не е от самата сонда проблема. Но най-добре ще е наистина някой, който разбира повече, да каже .. не претендирам за правилна диагноза, просто предполагам 

аз съм със същия дефект, но от нок сензора не се оправи, не съм сменял още сондата, та не знам дали ще се оправи оттам, в начлаото като се появи тоя проблем, си мислех, че са свещи, ама не са те, поне при мен не са.
- flober
- младши ентусиаст
-
колегата" streetz" се оказа прав, проблема е в ламб-сондата,питах на няколко места и всички ми препоръчват да взема на NGK била по ефтина от BOSH а имала по добри показатели и работела по-"бързо"
.Вие какво мислите ,каква сонда да купувам?

flober написа:колегата" streetz" се оказа прав, проблема е в ламб-сондата,питах на няколко места и всички ми препоръчват да взема на NGK била по ефтина от BOSH а имала по добри показатели и работела по-"бързо".Вие какво мислите ,каква сонда да купувам?
вземи си оригинална по-добре
- flober
- младши ентусиаст
-
След смяната на ламб-сондата днес се появи следният проблем,точно на 4000 об.при ускорение с пълна газ спира да набира и трябва да отпусна газта тогава продължава да набира и след като мине над 5000 после няма проблем до регулатор.Пак в бокса смяна на свещи,бобина ,кабели но проблема остана ,дали може да е от дебитомер или от дюзи,незнам вече.А старите свещи бяха и 4-те червени без грам черно и окадяно.
- flober
- младши ентусиаст
-
днес бях в" М-Кар" Ст.Загора за моят проблем ,който сам описал по- горе но уви и там вдигнаха рамене и искат да закарам колата при тях някои ден ,за да видят да не е избягала центровката или да търсят другаде проблема .На мен това зе центровката ми се струва малко несериозно но все пак...??!!
Сменени са свещи,кабели,бубина,ламбдсонда,дебитомер,филтри,клапан за картерните газове. Незнам вече какво се случва ,и ми е интересно да чуя и вашите мнения.
Сменени са свещи,кабели,бубина,ламбдсонда,дебитомер,филтри,клапан за картерните газове. Незнам вече какво се случва ,и ми е интересно да чуя и вашите мнения.

- flober
- младши ентусиаст
-
никой ли не му хрумва нещо ,дайте някакви мнения или ме посъветвайте,къде да ходя да ми оправят колата

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Със същите симптоми съм но при мен диса клапата беше счупена и я извадих от колектора,ако не те мързи свали страничната капачка и виж дали твойта е там.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2