ел. стъкла
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- balcanbas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
- Мечтае да кара: F10
ел. стъкла
Здравейте колеги ,
имам 318и М40 , ще сменям двигателя с М42 , мисълта ми е следната , понеже нямам ел.стъкла,нито отпред,нито отзад. дали си заслужава да си прокарам , и без тва кат съм тръгнал.Да ме носочите , как най-лесно бих могъл да го направя и дали сам ще успея , някой ако го е правил , нека да даде един съвет.....
... Ясно ми е ,че ако си взема нова Е36 , ще ми излезне по евтино,ама какво да се прави , обичам си мойта 
имам 318и М40 , ще сменям двигателя с М42 , мисълта ми е следната , понеже нямам ел.стъкла,нито отпред,нито отзад. дали си заслужава да си прокарам , и без тва кат съм тръгнал.Да ме носочите , как най-лесно бих могъл да го направя и дали сам ще успея , някой ако го е правил , нека да даде един съвет.....

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: ел. стъкла
монтажа на мотора ти няма нищо общо с тези стъкла.
за целта ти трябват (за предни врати ) механизми от седан с ел. стъкла
малко кабел с добро сечение и две копчета от стария модел с големите бели букси
извеждаш си един + с бушон 10А ако не се лъжа и останалото е една съвсем проста схемичка.
ако не ти е много ясно обаче не го прави сам за да няма после тема от рода на " колеги запали ми се колата"
това ти е наи лекия варятн за да не слагаш разни модули тн които са от поновите модели Е36
при задните врати е сходно, но там копчетата са сини и са с по 5 пина. идеята е че се навързват по сложно с тези от предната конзола за контрол на задните стъкла. има и едно за заключване на задните ...
в самите задни врати си монтираш механизми с моторчета от модел с 4 ел. стъкла.
съветвам те да си направиш предните тъи като задните ще те позатруднят повече. после ако ти хареса работата ще ги напрвиш и тях.
за целта ти трябват (за предни врати ) механизми от седан с ел. стъкла
малко кабел с добро сечение и две копчета от стария модел с големите бели букси
извеждаш си един + с бушон 10А ако не се лъжа и останалото е една съвсем проста схемичка.
ако не ти е много ясно обаче не го прави сам за да няма после тема от рода на " колеги запали ми се колата"
това ти е наи лекия варятн за да не слагаш разни модули тн които са от поновите модели Е36
при задните врати е сходно, но там копчетата са сини и са с по 5 пина. идеята е че се навързват по сложно с тези от предната конзола за контрол на задните стъкла. има и едно за заключване на задните ...
в самите задни врати си монтираш механизми с моторчета от модел с 4 ел. стъкла.
съветвам те да си направиш предните тъи като задните ще те позатруднят повече. после ако ти хареса работата ще ги напрвиш и тях.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- balcanbas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
- Мечтае да кара: F10
Поздрави за колегата ares2 , мисля ,че беше безкрай изчерпателен и тази тема ще помогне и на др. като мен
.Благодаря и ще видим какво ще се получи ,надявам се скоро да се позатопли малко времето ,за да го направя.

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
И аз се вкарах в това приключение, имам предни ел. стъкла и реших да взема задни.Моторчето и ножиците се слагат с 4 нита след като махнеш ръчните, които пък се махат с разпробиване. Моята е 97г. и предните са вързани към комфорт модула. На оригиналното окабеляване на вратите няма проводници за ел.стъкла/три бр./и пинове в буксите на вратата-има само за цз на моята както и още два проводника/доста тънки/ и не знам за какво са, но това не е толкова важно-важното е, че нямам окабеляване до задните врати за ел. стъклата и сега се чудя няма ли да е по-лесно вместо да пускам нови кабели/трябва да ходя на жичкаджия/ да взема инсталация втора ръка, но и тук възниква проблема от кой модел да взема/преди или след фейса-моята е след фейса/ и още един проблем-не зная има ли разлика както в самия комфорт модул/дали може с моя който е само с предни ел. стъкла или има и такъв за 4/ и буксите на самия модул
- ares2
- старши ентусиаст
-
това е деликатен момент. за да направиш задните както ти искаш наи вероятно ти трябва модул от кола с 4 ел.
по спомени тези копчета бяха жълти с малки букси.. и в модула има жълта букса ..
ще се филмираш но не е невъзможно. ако си пуснеш ти кабели е по лесно. готовите инсталации ги има но е по сложно
по спомени тези копчета бяха жълти с малки букси.. и в модула има жълта букса ..
ще се филмираш но не е невъзможно. ако си пуснеш ти кабели е по лесно. готовите инсталации ги има но е по сложно
- m@rtin
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i E39 Touring M54
А комфорт модул филм ли е да се окабели??
Има доста писано но никой не се е похвалил със
монтиран такъв
Има доста писано но никой не се е похвалил със
монтиран такъв

- ares2
- старши ентусиаст
-
ако е налично всичко и се знае каккво се прави е приятно даже.
проблем е ако тръгнете да купувате по една част от 5 различни коли.
пак се получава но си е голяма работа.
честно казано съжалявам че правих модела без модул... с модула изглежда по лесно даже.
ако намерите донор. режете модула с буксите, и копчетата с букси. по цветовете после на всяко кабелче ще се ориентирате и е лека работа. имам схема за модула. ако някои търси да пише
проблем е ако тръгнете да купувате по една част от 5 различни коли.
пак се получава но си е голяма работа.
честно казано съжалявам че правих модела без модул... с модула изглежда по лесно даже.
ако намерите донор. режете модула с буксите, и копчетата с букси. по цветовете после на всяко кабелче ще се ориентирате и е лека работа. имам схема за модула. ако някои търси да пише
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Като сте решили да слагате ел стъкла, намерете си донор, но нищо не режете. Свалете цялата инсталация на стъклата и я сложете на вашата кола. Дали е лесно е трудно да се каже. Зависи от ентусиазма ви и от познанията по електроника и електротехника. Ако пък сте от хората, които добре се справят с процедурата "copy - paste" мисля, че няма да ви е никак трудно.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- baitun
- ентусиаст
-
някой поне да сподели става ли инсталация от кола след фейса с 4ел. стъкла на кола след фейса с две ел.стъкла и задни машинки и бутони от преди фейса/машинките предполагам, че няма проблем, но за бутоните....../
- ares2
- старши ентусиаст
-
машинките и моторчета да. копчетата са по различни но ако ги сравниш от схемите може да си отговориш на въпроса
- baitun
- ентусиаст
-
дай схема и след 96г.
- ares2
- старши ентусиаст
-
13 мнения