за парното

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пасатор с турбо..
Мечтае да кара: самолет

за парното

Мнение от gog_g » 25 Сеп 2010, 22:34

някои знае ли как се сваля радиаторчето на парното?е36 320 климатроник с врътките
не става само с БМВ....трябва и акъл...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Re: за парното

Мнение от Anfiro » 25 Сеп 2010, 23:28

Сваляш таблото. Почваш с въздуховодите за стъклото (държат се на 4 болта), после корите над краката. След като ги разкачиш всичките тия чудеса - табло, климатик и т.н., махаш самото табло... ;) :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пасатор с турбо..
Мечтае да кара: самолет

Мнение от gog_g » 26 Сеп 2010, 10:10

това за колко време става...горе долу
не става само с БМВ....трябва и акъл...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Anfiro » 26 Сеп 2010, 15:27

Ами зависи от много неща колега. Дали си по-сръчен, дали пластмасите и всичките чаркове ще искат да излязат лесно след толкова време :mhihi: . Но ще е по-малко от час със сигурност! :D :yes:
Изображение
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 27 Сеп 2010, 1:10

metodi80 не е точно така,преди две седмици,разглобявах една Е36ца,таблото със все пластмаси бяха свалени за по малко от 30 мин.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 27 Сеп 2010, 1:17

LiTtLeRoCk написа:metodi80 не е точно така,преди две седмици,разглобявах една Е36ца,таблото със все пластмаси бяха свалени за по малко от 30 мин.

Тук не става дума само за таблото , а и за изкарване на радиаторчето на парното от прасето .....
До сега ми се е налагало да свалям табло 2 пъти. Веднъж на моята кола , за да проверя състоянието на изпарителя на климатика (което налага изкарване на прасето) , втори път на колата на приятел за да изкарам радиаторчето на парното ... И двата пъти не успях да сведа времето под 2 часа .... Не съм се състезавал и не съм си поставял за цел да работя бързо , но дори да бях съм сигурен , че времето нямаше да падне под 1 час , както е казал колегата ....! Да не говориме , че ако колегата задал въпроса , не го е правил (а той със сигурност не е , щом пита ) , то при всички случаи няма да усепе да го свали за кратко време ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Anfiro » 27 Сеп 2010, 8:37

metodi80 написа:
LiTtLeRoCk написа:metodi80 не е точно така,преди две седмици,разглобявах една Е36ца,таблото със все пластмаси бяха свалени за по малко от 30 мин.

Тук не става дума само за таблото , а и за изкарване на радиаторчето на парното от прасето .....
До сега ми се е налагало да свалям табло 2 пъти. Веднъж на моята кола , за да проверя състоянието на изпарителя на климатика (което налага изкарване на прасето) , втори път на колата на приятел за да изкарам радиаторчето на парното ... И двата пъти не успях да сведа времето под 2 часа .... Не съм се състезавал и не съм си поставял за цел да работя бързо , но дори да бях съм сигурен , че времето нямаше да падне под 1 час , както е казал колегата ....! Да не говориме , че ако колегата задал въпроса , не го е правил (а той със сигурност не е , щом пита ) , то при всички случаи няма да усепе да го свали за кратко време ...

:yes: Напълно съм съгласен с теб, Методи! С "под 1 час" исках да кажа, че за това време ще свали таблото. В първия си пост му написах как се сваля самото табло, после колегата попита "за колко време" и му отговорих. ;) Не съм вкарвал във времето свалянето на самия радиатор. :bchug:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 27 Сеп 2010, 10:25

Anfiro написа: С "под 1 час" исках да кажа, че за това време ще свали таблото.

Може и да си прав , аз не съм засичал точно за колко време излиза само таблото , но въпреки всичко ми се струва , че не беше за под час .... Но както и да е .... :)

П.С. Възнамерявам скоро да осъществя една идея дето я мисля от много време - да наслагам вата по няколко места на самото табло от вътрешната страна (един вид да "опаковам" повечето пластмасови детеайли , които лягат директно в/у други пластмасови или метални детайли.) Та тогава пак ще свалям таблото на моята кола и ще отчета точно за колко време ще падне ....

По темата :
Колега , за да свалиш радиаторчето на парното НЕ е нужно да сваляш таблото ! Сваля се централната конзола, жабката и долните кори , отваря се прасето от пред и спокойно си изваждаш радиаторчето...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от michi69 » 28 Сеп 2010, 13:13

аз когато си свалях моя радиатор след доста обяснения на колегата metodi8 :yes: 0 ;)
Го свалях около 2-3 часа при положение,че бяхме 3 ма души,е ако сега ми се наложи да го сваля сигурно ще успея за около 1час сам,но защото знам къде е тегово за разглабяне.
Когато си купих моя радиатор,от друг колега в този форум,когато го свали се намираше на същото място където и моя радиатор отстрани (където стой моя радиатор на кола без климатик ),не зад врътките в центъра на таблото където обичайно трябва да седи на кола с клима.
Та въпросния климатик е бил някакъв италиански допълнително монтиран на колата не оригинален,такаче има малък шанс да се намира и отсрани. Ето и линк :
viewtopic.php?f=8&t=215714
Изображение

Назад към E36