за парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- gog_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пасатор с турбо..
- Мечтае да кара: самолет
за парното
някои знае ли как се сваля радиаторчето на парното?е36 320 климатроник с врътките
не става само с БМВ....трябва и акъл...
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Re: за парното
Сваляш таблото. Почваш с въздуховодите за стъклото (държат се на 4 болта), после корите над краката. След като ги разкачиш всичките тия чудеса - табло, климатик и т.н., махаш самото табло...

- gog_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пасатор с турбо..
- Мечтае да кара: самолет
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
Ами зависи от много неща колега. Дали си по-сръчен, дали пластмасите и всичките чаркове ще искат да излязат лесно след толкова време
. Но ще е по-малко от час със сигурност!

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Anfiro написа: Но ще е по-малко от час със сигурност!![]()
Това дето си го написал , осмисли ли го ... ?! Колега , изказваш се на "версия" !

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
metodi80 не е точно така,преди две седмици,разглобявах една Е36ца,таблото със все пластмаси бяха свалени за по малко от 30 мин.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
LiTtLeRoCk написа:metodi80 не е точно така,преди две седмици,разглобявах една Е36ца,таблото със все пластмаси бяха свалени за по малко от 30 мин.
Тук не става дума само за таблото , а и за изкарване на радиаторчето на парното от прасето .....
До сега ми се е налагало да свалям табло 2 пъти. Веднъж на моята кола , за да проверя състоянието на изпарителя на климатика (което налага изкарване на прасето) , втори път на колата на приятел за да изкарам радиаторчето на парното ... И двата пъти не успях да сведа времето под 2 часа .... Не съм се състезавал и не съм си поставял за цел да работя бързо , но дори да бях съм сигурен , че времето нямаше да падне под 1 час , както е казал колегата ....! Да не говориме , че ако колегата задал въпроса , не го е правил (а той със сигурност не е , щом пита ) , то при всички случаи няма да усепе да го свали за кратко време ...
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 написа:LiTtLeRoCk написа:metodi80 не е точно така,преди две седмици,разглобявах една Е36ца,таблото със все пластмаси бяха свалени за по малко от 30 мин.
Тук не става дума само за таблото , а и за изкарване на радиаторчето на парното от прасето .....
До сега ми се е налагало да свалям табло 2 пъти. Веднъж на моята кола , за да проверя състоянието на изпарителя на климатика (което налага изкарване на прасето) , втори път на колата на приятел за да изкарам радиаторчето на парното ... И двата пъти не успях да сведа времето под 2 часа .... Не съм се състезавал и не съм си поставял за цел да работя бързо , но дори да бях съм сигурен , че времето нямаше да падне под 1 час , както е казал колегата ....! Да не говориме , че ако колегата задал въпроса , не го е правил (а той със сигурност не е , щом пита ) , то при всички случаи няма да усепе да го свали за кратко време ...

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Anfiro написа: С "под 1 час" исках да кажа, че за това време ще свали таблото.
Може и да си прав , аз не съм засичал точно за колко време излиза само таблото , но въпреки всичко ми се струва , че не беше за под час .... Но както и да е ....

П.С. Възнамерявам скоро да осъществя една идея дето я мисля от много време - да наслагам вата по няколко места на самото табло от вътрешната страна (един вид да "опаковам" повечето пластмасови детеайли , които лягат директно в/у други пластмасови или метални детайли.) Та тогава пак ще свалям таблото на моята кола и ще отчета точно за колко време ще падне ....
По темата :
Колега , за да свалиш радиаторчето на парното НЕ е нужно да сваляш таблото ! Сваля се централната конзола, жабката и долните кори , отваря се прасето от пред и спокойно си изваждаш радиаторчето...

аз когато си свалях моя радиатор след доста обяснения на колегата metodi8
0
Го свалях около 2-3 часа при положение,че бяхме 3 ма души,е ако сега ми се наложи да го сваля сигурно ще успея за около 1час сам,но защото знам къде е тегово за разглабяне.
Когато си купих моя радиатор,от друг колега в този форум,когато го свали се намираше на същото място където и моя радиатор отстрани (където стой моя радиатор на кола без климатик ),не зад врътките в центъра на таблото където обичайно трябва да седи на кола с клима.
Та въпросния климатик е бил някакъв италиански допълнително монтиран на колата не оригинален,такаче има малък шанс да се намира и отсрани. Ето и линк :
viewtopic.php?f=8&t=215714

Го свалях около 2-3 часа при положение,че бяхме 3 ма души,е ако сега ми се наложи да го сваля сигурно ще успея за около 1час сам,но защото знам къде е тегово за разглабяне.
Когато си купих моя радиатор,от друг колега в този форум,когато го свали се намираше на същото място където и моя радиатор отстрани (където стой моя радиатор на кола без климатик ),не зад врътките в центъра на таблото където обичайно трябва да седи на кола с клима.
Та въпросния климатик е бил някакъв италиански допълнително монтиран на колата не оригинален,такаче има малък шанс да се намира и отсрани. Ето и линк :
viewtopic.php?f=8&t=215714

10 мнения
• Страница 1 от 1