Филтърна кутия от М44 на М42 - има ли смисъл и полза?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Филтърна кутия от М44 на М42 - има ли смисъл и полза?

Мнение от TiGoNiSh » 23 Сеп 2010, 13:55

Колеги чудя се ако бодна тази квадратната по-голяма кутия от М44 на М42 ще се отрази ли по-добре това на двигателя? Не очаквам чудеса, даже и не мисля че ще се усети разлика, но дали двигателя ще диша по-добре? Другото, което си мисля е дали няма да се бъгне дебитомера, все пак кутията е по-голяма, въпреки че долния отвор на кутията (откъдето влиза въздуха) е еднакъв при двете кутии?

Очаквам мнения от колеги, които могат да ми кажат каква би била ползата от тази манипулация. Пак повтарям не очаквам чудеса, очаквам компетентни отговори, че ми се върти из главата от известно време. Критиките и глупостите ги спестете, знам че е куц кон мотора, но пари за хубав двигател нямам, ще се опитам да подобря каквото мога по този ...

Доуточнение: сегашната ми кутия е с панелен спортен филтър K&N!
Последна промяна TiGoNiSh на 23 Сеп 2010, 16:28, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Филтърна кутия от М44 на М42 - има ли смисъл и полза?

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Сеп 2010, 15:01

DirtySouth написа:Колега престанете да пълните раздела с толко глупави теми ... ще се бъгне дебитомера да , и ще качиш 20 коня .... Ако знаете само тоя раздел ква хубава слава има из другите подфоруми от подобни теми

:clap: Какъв подобаващ отговор... Нужно ли е да сме толкова груби един към друг?! Колегата съвсем ясно и културно е задал въпроса си, по това което е написал се разбира, че и според него темата не е с кой знае колко богато техническо съдържание, но му е интересно, иска да узнае, всеки има право на това. Сега дали е писано по този въпрос не знам. Ако е - съвета ми към него е да ползва търсачката по-често. Ако не е - не виждам какъв е проблема.
По темата - не съм чувал за подобни интервенции, но според мен не би трябвало да имаш проблеми с дебитомера. Той си отчита въздушния поток след филтърната кутия, какво има преди него не би трябвало да оказва влияние. Но май по-добре да сложиш някой хубав конусен филтър, а ако ти се занимава - и топлинен щит може да си измайсториш. Разликата не е голяма, може дори да не я усетиш, но е факт че мотора диша в известна степен по-свободно.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Сеп 2010, 15:35

То последните М42ки са си с голямата кутия фабрично и да няма да има ралика в поведението на колата, освен ако не сложиш един панелен К§Н филтър.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 23 Сеп 2010, 15:43

Значи колега дето храниш човека,тя и твойта тема от днес е разисквана много пъти,ама никой не ти се напрай на интересен,а ти помогнахме.Научи се да бъдеш толерантен.
По темата,нищо няма да се промени от смяната ти с такава кутия,при положение че филтъра вътре е "един дол дренки".Т.е. ако искаш да усетиш някакъв ефект, си сложи "спортен" панелен или конусовиден,които са с по-голяма пропускливост на въздуха от стоковия.Няма да се влоши работата на дебитомера от такава интервенция.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 23 Сеп 2010, 16:10

безмислено е да се сменя
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 23 Сеп 2010, 16:34

Бях забравил да напиша, че съм с такъв панелен K&N. Както и да е, разбирам че няма особено голяма полза от тази манипулация и благодаря на колегите, които "културно" написаха по няколко смислени изречения по въпроса.

Относно колегите, на които тази тема им се струва глупава: като незнаете си мълчете, то си личи колко разбирате!

Темата може да се трие или заключва!
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Сеп 2010, 18:40

Изчерпана.
Изображение

Назад към E36