М52Б20 прегрява!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Martini
-
-
- Кара: много работи
- Мечтае да кара: вече нищо
М52Б20 прегрява!!!
Преди няколко дни си карах най-нормално нямаше задръствания даже! и вдигна темперетурата над нормалното (стигна до следващата черта след 12 часа и я хванах) спрях и изхвърляше вода през капачката на радиатора. Водната помпа я свалих, но е здрава, помислихме, че е дефектирал термостата нещо, смених го, обезвъздуших я, подкарах я и пак прегря! Колата има газов инжекцион! Днес разкачих маркучите на изпарителя и трите на парното, напълних ги с вода и пак почнахме да я обезвъздушаваме, докато работи колата и откачих единия маркуч на изпарителя и не течеше вода от него, само когато и подам газ, и като отворя пробката за обезвъздушавани на радиатора при подаване на газ там изхвърля вода и се отказах. ОБАЧЕ колата от както прегря НЯМА никакво парно (с двузонов климатроник е)!! Дайте някъкви мнения и кажете защо нямам парно 

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: М52Б20 прегрява!!!
Щом си сменил термостат,остава не работещо виско,и въздух в системата,маркучите твърди ли са.
- Martini
-
-
Аз пак слизах при колата, на работещ двигател демонтирах последователно 3-те маркуча на на парното и 2-та на изпарителя докато не потече вода през тях (като давам газ) и парното до голяма степен дойде, поръчках я по улиците и не прегря, но като отворя пробката на радиатора излиза постоянно пара от там, а пък като отвия капачката на радиатора почва да вдига нивото на водата и прелива накрая!!! Маркучите са екстра, не стават твърди, може би когато се кара по-продължително ще се надуят?

Martini написа:Аз пак слизах при колата, на работещ двигател демонтирах последователно 3-те маркуча на на парното и 2-та на изпарителя докато не потече вода през тях (като давам газ) и парното до голяма степен дойде, поръчках я по улиците и не прегря, но като отворя пробката на радиатора излиза постоянно пара от там, а пък като отвия капачката на радиатора почва да вдига нивото на водата и прелива накрая!!! Маркучите са екстра, не стават твърди, може би когато се кара по-продължително ще се надуят?
Имаш още да обезвъздушаваш ми се струва. Аз например като смених водната помпа сигурно над половин час ми хвърляше пара от винчето за обезвъздушаване, но антифриз не рукваше. Покарах малко с тубичка антифриз в багажника

- Martini
-
-
Я кажете някъде да я отведа на газ-анализатор да кажат дали е духнала гарнитурата на главата и да бута от там въздух 

- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м40 - ката да плаче
- Мечтае да кара: е92
Martini написа:Я кажете някъде да я отведа на газ-анализатор да кажат дали е духнала гарнитурата на главата и да бута от там въздух
много е вероятно да е това но в София незнам каде да те пратя

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
дали не ти е запушен водния радиятор ? До сега сменял ли си го ?
Принципно на троиника топлата вода идва от маркуча отзад от главата и връща през този под колектора доколкото знам.
Има вариятн ако си духнал гарнитура да няма проблеми 1-2 седмици и после да се почне наново с този проблем
Принципно на троиника топлата вода идва от маркуча отзад от главата и връща през този под колектора доколкото знам.
Има вариятн ако си духнал гарнитура да няма проблеми 1-2 седмици и после да се почне наново с този проблем

- Martini
-
-
водният радиатор е екстра, свалял съм го за профилактика преди 2000 километра

- pep0
-
-
- Кара: BMW E36 320i
- Мечтае да кара: M5 Touring
Аз имах същият проблем с 320-ката като я купих нямаше проблеми седмица след това започна да прегрява... първото нещо което направих беше да сменя термостат.. съответно проблема не се оправи.. карах извесно време без термостат за да не ми загравя понеже колата ми трябваше... в крайна сметка разглобихме двигателя.. без профилактика дали надува или не.. гарнитурата ми беше здрава, главата 0.20 - .. гарнитурата пак казвам здрава.. след 2 прегрявания.. в крайна сметка отваерянето на 6-ак беше ненужно.. и чесно да си кажа колата ми спря да върви проблема се оказа в радиатора... пробката за обезвъздушаване дупката й беше сцепена и след качване на температурата водата започва да капе.. съответно свършва в радиатора и загряваш... смених радиатора и всичко е наред слава богу...
моят съвет провери си отново радиатора дали не е спукан и т.к изчакай колата ти да загрее на място да видиш дали не капе отнякъде виж си нивото на водата когато е студена ! ако се наложи свали радиатор още веднъж за да видиш дали не е запушен.. и то в средата където духа виското.. мъркучите не трябва да са надути при никакви положения.. и те съветвам глава и двигател разглоби в краен случеи... от моя гледна точка колата ми исках да върви нормално.. преди да отворя главата вървеше страхотно... след отварянето.. нещо започна да я спъва... шанса ти колата да върви малко повече от нормалното и да започне да върви по мудно е 50/50... аз съм от онези 50 който са назад...
Успех с ремонтите дано съм ти помогнал... айде, че ми се изписа душата
поздрави пеп0
моят съвет провери си отново радиатора дали не е спукан и т.к изчакай колата ти да загрее на място да видиш дали не капе отнякъде виж си нивото на водата когато е студена ! ако се наложи свали радиатор още веднъж за да видиш дали не е запушен.. и то в средата където духа виското.. мъркучите не трябва да са надути при никакви положения.. и те съветвам глава и двигател разглоби в краен случеи... от моя гледна точка колата ми исках да върви нормално.. преди да отворя главата вървеше страхотно... след отварянето.. нещо започна да я спъва... шанса ти колата да върви малко повече от нормалното и да започне да върви по мудно е 50/50... аз съм от онези 50 който са назад...
Успех с ремонтите дано съм ти помогнал... айде, че ми се изписа душата

поздрави пеп0

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Тва с пропката е много гадно.. Не са го измислили както трябва, а пък и поне да се сменяше само тя, а не целия радиатор 

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
vanka7a написа:Тва с пропката е много гадно.. Не са го измислили както трябва, а пък и поне да се сменяше само тя, а не целия радиатор
ми само пробката може да се смени или побългари.

- moniglow
- кандидат ентусиаст
-
А как обезвъздушаваш??
Системата е направена така,че не се самообезвъздушава и само с отваряне на винта не става а си иска здраво духане
Системата е направена така,че не се самообезвъздушава и само с отваряне на винта не става а си иска здраво духане

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
moniglow написа:А как обезвъздушаваш??
Какво духане бе човек,къде ще духаш?Защо говорите пълни глупости,не знам.
- moniglow
- кандидат ентусиаст
-
Попитах за начина на обезвъздушаванеMartini ,защото липсата на циркулация на охл.течност и парно ,щом е здрава помпата , е от въздух в с-мата. Виж си още и капачката на радиатора ,при стрелка в средата ,от там не трябва да излиза пара
"Духането"при обезвъздушаване го има описано от няколко колеги с много голям стаж във форума и ,ако на някой не му е ясно,може да ползва търсачката.
Другата асоциацияция е многооооооооооо... елементарна и няма нищо общо с тази тема.
"Духането"при обезвъздушаване го има описано от няколко колеги с много голям стаж във форума и ,ако на някой не му е ясно,може да ползва търсачката.
Другата асоциацияция е многооооооооооо... елементарна и няма нищо общо с тази тема.
- pep0
-
-
- Кара: BMW E36 320i
- Мечтае да кара: M5 Touring
Това с Духането дето го правите е наистина страхотна простотия и страхотно тъпо изглежда някой да го каже... има една тема във форума ще се опитам да я намеря едно момче е обеснило един начин как е обезваздушил неговото БМВ, ако маркучите ти на пипане изглеждат твърди значи не е добре колата...
П.п ще потърся темата и ще дам линк ако я намеря... !
П.п ще потърся темата и ще дам линк ако я намеря... !
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2