Съвет за обелена парче боя !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Съвет за обелена парче боя !!!

Мнение от djpamboss » 18 Сеп 2010, 18:52

Здравейте колеги , днес забелязах много неприятно нещо на предния ми капак на колата. :censored:
Едно петно около 3см на 3см (горе-долу) мисля, че някаква птичка се беше изакала от преди няколко дена стоеше , но днес обърнах внимание , че боята се е напукала и обелила. :banghead:
Моля за съвет как може да се оправи това , дали да го истъркам малко с шкурка и да го пръсна с спрей или друго.....???
Или направо да ми препоръчате човек от Пловдив да боядисам капака ....... :dunno:
Благодаря ви предварително !!! :bowdown:
Ето и снимки как изглежда:
Изображение

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Re: Съвет за обелена парче боя !!!

Мнение от vanci88 » 18 Сеп 2010, 19:30

Колегите от Пловдив да ти препоръчат бояджия - всичко друго ще има минимален ефект/спрей и т. н./.
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 18 Сеп 2010, 20:39

:ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Колега,незнам какви са тези птици и дървета :mhihi: в Пловдив,но и мен ме аканясаха :banghead: не бях я мил от десетина дена и често спирах под едни дървета и като я измих какво да видя :shock: на две места от птиче г...(то си личи) и на 3-4 други места едни зелени капки дето като я измих едно че доста трудно паднаха, другото че при мен само лака се е напукал и си личи само под определен ъгъл,веднага отидох да взема пасти и да я пастирам аз си купих две едната беше Колор меджик с цвета на колата,а другата беше от онази зелената и двете на Туртле Лакс,общо взето съм доста доволен и от двете,само да кажа че още ме е яд че не си я пастирах навреме !
Това твоето само с боядисване ще се управи :( !
И на теб и на другите колеги им препоръчвам да си я пастират през 1-2 месеца аз лично така правя даже днес я пастирах пак :mhihi: ,а бяха минали две седмици ,също така да кажа и добра дума за тази паста дето я рекламират по ТВ много е добра,ние с един приятел преди време (предната ми кола я пастирах с такава) направихме партия щото подаряваха още една за същата цена и сме много доволни моята свърши и мисля пак да взимам много е трайна наистина !
Даже ако не си пастирал бих ти помогнал да я пастираме лесно е !
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 18 Сеп 2010, 21:19

е@ати птиците имате ууу Пловдив -киселини кендзат :mhihi:
колегата,по горе ти е написал - че всичко друго ще има минимален ефект.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 18 Сеп 2010, 23:08

Птичото ако наистина съдържа доста стомашни киселини,затова изобщо не е добре да криете колите си от слънцето точно под дърво.По-добрият вариант е да спрете в сянката на тъпото дърво,отколкото да се навирате под него,щото хвъркатите си цвъкат... ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 19 Сеп 2010, 1:35

Се съм виждал петна от птичи ла*на,ама чак па да се вижда ламарината :shock: :shock: :shock: Иначе по темата-само пребоядисване,колега :| ,нищо друго нема да те оправи.....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 19 Сеп 2010, 3:05

По темата - ходи пръскай детайла при някой, дето го бива, всичко друго е кофти, ако не ти се дават пари - купи един лак за нокти и го намажи колкото да не си личи за момента.

Извън темата - тоя проблем с птичките няма оправяне. Просто където и да си оставиш колата - винаги се случва, естествено под дървета по-често. Как го реших аз - купих си автомобилен шампоан с вакса в него. Миеш колата с него всеки път и всякакви петна, смоли, птички ла**а и каквото се сетиш пада на следващото измиване доста лесно. Струва нещо от рода на 10-ина лева на Nigrin, има и по-добри и по-скъпи, този върши работа.
Think. Believe. Dream. Dare...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Сеп 2010, 11:09

... или всеки път, като миеш колата й нанасяш бърза (течна) вакса... вече има бая мивки, които го предлагат да става чрез пароструйката (изключвам OMV, щото там е т@ш@к).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 19 Сеп 2010, 12:49

и при мен стана нещо такова на багажника.. маи пак беше от птичи шит... пребоядисах детаила
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Мнение от djpamboss » 19 Сеп 2010, 19:23

Определено ще се боядисва щом всички сте на това мнение :confused: , ще помоля и колегите от Пловдив да препоръчат някой майстор , защото нямам такива познати. :dunno:
Благодаря ви предварително !!!! :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 19 Сеп 2010, 20:51

Ще бере ядове тоз бояджия дет ще трябва сега да ти е прави.Този елемент е пребоядисван и то базата е нанесена изключително "сухо".Самите метални частици не са успели да се "наредят" и да потънат в пигмента на боята,и сега контрастират повече от нормалното. ;) Предполагам,че има и дриги пребоядисвани детайли по тази кола, и сега като се пръсне ще се получи разлика,която може да се "излъже" само с преливане на съседните елементи,ако наистина искаш да стане идеална.Предния капак е елемента,който винаги попада в полезрението на всеки и ако искаш да стане като хората,потърси наистина кадърен бояджия.
Съветвай се с повече бояджии и прецени,кой е най-вещ.Този който ти предложи преливка в съседни елементи,ще означава,че си попаднал на точния човек. ;)
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 20 Сеп 2010, 17:29

Колега , само неходи при Пламен Ангелов . Ще ти вземе маса пари и ще си остави ръцете. Не той де , а неговите работници . На мен ми извършваха подобна услуга и няма да ти казвам какви ръжди лъснаха , какви кривотии направиха , как под лака се виждат деруги , да не говорим за сбаркания цвят , пластмасите които ми изпочупиха и т.н ... Сервиза му е като идваш от центъра по бул.Руски , стигаш моста на Гирджика и веднага след моста в дясно . Ако ти кажат там бягай ! Чувал съм за бившата мототехника на карловско шосе , че имало някакъв Пламен , чиято фирма се занимава с бояджийство ама незнам как даботи . Може да идеш да видиш . Ама този Ангелов ако опреш до него по-добре иди в някой гараж , поне по-малко пари , ще ти вземат . Той иска 130 лв. За пръскане на капак . Да не говорим , че няма да свали добре старата боя . Отдоло седи на парцали ...
В с.Труд има камера и знам , че работят добре , но само сам чувал . няма гаранция ... Виж в мототехника , там има такива услуги .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 20 Сеп 2010, 18:08

В село Труд наистина работят много добре, не са само слухове.
Там е може би един от най-добрите бояджии в околието.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M5
Мечтае да кара: F117a Stealth
Детайли за колата: BMW M5 E60 2008

Мнение от repibg » 28 Сеп 2010, 2:16

Здравей,

аз имах отлепен лак колкото една педя в кръг.
как се справих.
купуваш шкурка 500 и 2000 по 30см е достатично и паста за полиране.
с 500 шкурката без да натискаш обираш лака до нула.бялото на лака като изчезне заглаждаш и малко от боята за да няма ръб.стърженето става само по ръбоветв на лака(границата на боята и лака)пробваш с нокът аке не заяжда значи е ОК.след като си загладил добре и нокътът не заяжда никаде нимаваш с 2000 шкурка.това е много финно заглаждане.
не се натиска а просто си стържи.предишните едри драскотини ще се превърнат в едно матово такова,като облак.
след като си се убедил че старите драскотини ги няма пастираш с пастата за гланц.
няма да повярваш на очите си. :shock: :yes:
аз съм го правил ,става супер. никакво боядисване.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 28 Сеп 2010, 19:57

...да ама при него не само лака е повреден,а и базистният цвят.Ще се възтанови само и единствено с пребоядисавне на целия елемент.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Следваща

Назад към E36