Съвет за BMW 318

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-90

Съвет за BMW 318

Мнение от arkadas » 31 Юли 2005, 17:15

Здравейте приятели! Имам една молба към всички Вас. Възнамерявам да си купувам едно BMW 318 (115 к.с.) - 9500 лв, 97 г., 83 000 км. Би ли могъл някой от да ми даде съвет какво конкретно да се инктересувам преди да го купя и кои са тънките моменти на които да обърна внимание. Как и къде мога да проверя техническото му състояние. Чувал съм, че в Дару кар било доста скъпо. Освен това скъпа ли е много техническата поддръжка на такава кола и какъв разход горе долу дава. Благодаря на всички предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 318i E36 M40B18

Мнение от Maverikkk » 31 Юли 2005, 17:44

Здравей, ако си тръгнал да си купуваш БМВ недей да питаш колко харчи, но все пак ще ти кажа - преди имах голф 1,8ГТИ и харчеше повече от БМВ-то и БМВ-то не се разваля - гледай само двигателя, ако можеш да го чуеш студен, хайде успех.
Мерцедеса е БМВ-то на пенсионера!

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 31 Юли 2005, 18:03

Според мен точно в дару кар го карай.
60-70лв е диагностика на двигател + окачване
От там нататък като ти изкарат всичко по окачването за смяна (99% гаранция)може да свалиш и някой лев от цената като купуваш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-90

Мнение от arkadas » 31 Юли 2005, 18:23

Благодаря за отговорите. Какъв е все пак разхода горе долу? А тази цена добра ли е за тази кола? Километража показва 83 000 км. Възможно ли е да се манипулира въпреки, че е дигитален?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nyky » 31 Юли 2005, 20:45

В България всичко може :mhihi: . Километрите май са подозрително
малко. Ако извадиш буксата на километража направо от диференциала, може с години да си караш и нищо няма да показва :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 31 Юли 2005, 22:54

Ако наистина е 97г. цената е супер, ама мен ме съмнява да е така. Преди да го купиш пусни номера на рамата да го проверим - най-вероятно ще се окаже 95 г. - първата регистрация няма нищо общо с това кога е произведено, даже може да се окаже, че въобще не е първа. Последните няколко дето ги гледах и бяха обявени за 97-98 г. всещност и трите си бяха 95 г. Аз имам (т.е. имах 8) ) същото и в града е твърдо 10.5л/100км., зимата качва до 11.5-12, извън града можеш да го смъкнеш и на 7л - зависи как караш. 60-70 лв. диагностика са нищо в сравнение с това, какви пари може да се ръснеш после за ремонти. Километража се прави точно за 5 сек. да показва каквото си искаш и то даже без да се отваря - става през куплунга за диагностика. Най-добре е да помолиш някой от форума, който има такова да дойде с теб и да го пробва - така най-добре ще се ориентираш как е колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 31 Юли 2005, 23:14

Ех,тез километри... :confused: Дори и да е 97,силно се съмнявам да са толкова :( Но въпреки всичко,едва ли някога ще разбереш колко са :idea: За това огледай си колата,добре и една диагностика би било добро решение.За разхода...не се плаши :winky: Няма да ти гори повече от друга кола с такъв мотор :idea: Така че,ако се окаже поддържана и договориш по-добра цена,скачай смело и безотговорно :mhihi: :mhihi:
П.П.Погледни в www.audibg.com има една доста добра тема какво да гледаме при колите на старо :idea: Успех
One passion,one car,one life...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 01 Авг 2005, 0:21

на точното място си човече .... не се плаши взимай я жени се пък после на бира с приятели ще кажеш каква е хавата айде успех..
няма какво да му мислиш поразрови се малко щоти е мерак ама си я прибери първо в гаража за да ти е голям кеф тука.

Потребител
Аватар

Късмет:)

Мнение от wizzow » 01 Авг 2005, 9:54

Най-добре вземи първо номера на рамата и се увери че годината е наистина '97, защото километрите са наистина подозрително малко :mhihi: . А след това направи една диагностика и се изръси с 60-70 лв, но повярвай ми по добре е да ги дадеш сега и да ти стане ясна картинката, отколкото да се изненадваш неприятно за в бъдеще... :D От друга страна пък за това е този форум, да се дискутират проблемите, а ти си намерил пътя :mhihi: :mhihi:
Късмет, дано всичко е ок, но не забравяй БГ-то е това тук.

Назад към E36