Съвет за BMW 318
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- arkadas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-90
Съвет за BMW 318
Здравейте приятели! Имам една молба към всички Вас. Възнамерявам да си купувам едно BMW 318 (115 к.с.) - 9500 лв, 97 г., 83 000 км. Би ли могъл някой от да ми даде съвет какво конкретно да се инктересувам преди да го купя и кои са тънките моменти на които да обърна внимание. Как и къде мога да проверя техническото му състояние. Чувал съм, че в Дару кар било доста скъпо. Освен това скъпа ли е много техническата поддръжка на такава кола и какъв разход горе долу дава. Благодаря на всички предварително!
- Maverikkk
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 318i E36 M40B18
Здравей, ако си тръгнал да си купуваш БМВ недей да питаш колко харчи, но все пак ще ти кажа - преди имах голф 1,8ГТИ и харчеше повече от БМВ-то и БМВ-то не се разваля - гледай само двигателя, ако можеш да го чуеш студен, хайде успех.
Мерцедеса е БМВ-то на пенсионера!
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Според мен точно в дару кар го карай.
60-70лв е диагностика на двигател + окачване
От там нататък като ти изкарат всичко по окачването за смяна (99% гаранция)може да свалиш и някой лев от цената като купуваш.
60-70лв е диагностика на двигател + окачване
От там нататък като ти изкарат всичко по окачването за смяна (99% гаранция)може да свалиш и някой лев от цената като купуваш.
- arkadas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-90
Благодаря за отговорите. Какъв е все пак разхода горе долу? А тази цена добра ли е за тази кола? Километража показва 83 000 км. Възможно ли е да се манипулира въпреки, че е дигитален?
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Ако наистина е 97г. цената е супер, ама мен ме съмнява да е така. Преди да го купиш пусни номера на рамата да го проверим - най-вероятно ще се окаже 95 г. - първата регистрация няма нищо общо с това кога е произведено, даже може да се окаже, че въобще не е първа. Последните няколко дето ги гледах и бяха обявени за 97-98 г. всещност и трите си бяха 95 г. Аз имам (т.е. имах
) същото и в града е твърдо 10.5л/100км., зимата качва до 11.5-12, извън града можеш да го смъкнеш и на 7л - зависи как караш. 60-70 лв. диагностика са нищо в сравнение с това, какви пари може да се ръснеш после за ремонти. Километража се прави точно за 5 сек. да показва каквото си искаш и то даже без да се отваря - става през куплунга за диагностика. Най-добре е да помолиш някой от форума, който има такова да дойде с теб и да го пробва - така най-добре ще се ориентираш как е колата.

Ех,тез километри...
Дори и да е 97,силно се съмнявам да са толкова
Но въпреки всичко,едва ли някога ще разбереш колко са
За това огледай си колата,добре и една диагностика би било добро решение.За разхода...не се плаши
Няма да ти гори повече от друга кола с такъв мотор
Така че,ако се окаже поддържана и договориш по-добра цена,скачай смело и безотговорно
П.П.Погледни в www.audibg.com има една доста добра тема какво да гледаме при колите на старо
Успех

П.П.Погледни в www.audibg.com има една доста добра тема какво да гледаме при колите на старо

One passion,one car,one life...
Късмет:)
Най-добре вземи първо номера на рамата и се увери че годината е наистина '97, защото километрите са наистина подозрително малко
. А след това направи една диагностика и се изръси с 60-70 лв, но повярвай ми по добре е да ги дадеш сега и да ти стане ясна картинката, отколкото да се изненадваш неприятно за в бъдеще...
От друга страна пък за това е този форум, да се дискутират проблемите, а ти си намерил пътя
Късмет, дано всичко е ок, но не забравяй БГ-то е това тук.

Късмет, дано всичко е ок, но не забравяй БГ-то е това тук.
9 мнения
• Страница 1 от 1