не загрява ;(

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

не загрява ;(

Мнение от videlov » 28 Юли 2005, 9:19

значи направо да опиша проблема .. паля сутрин .. стрелката за темп не мърда .. карам 5-10 минс .. все още е нулево ниво .. изобщо не се е поместила ... и вече се чуда кво става ... зимата ! на това място вече колата е почти загряла на средата е стрелката .. след момент поглеждам и гледам стрелката мръднала изведнъж мн .. но не на средата ами на половината между минимума и средата :roll: .. та карам си аз до офиса .. и гледам пак така стрелката не личи да мърда .. вече стигам офиса ... и още не в работна темп ... ?!?! .. зимата на половината път си загряваше нормално .. сега не успя да стигне работна темп на 20 градуса ;( .. а освен това че не загрява .. стрелката нещо се е бъгнала и не показва плавно качването на темп ами изведнъж прави големи обороти .. какво може да е и какво да проверя :?: ;(

хмм.. :help:

ps: наскоро ми прегря колата .. щото едни кретени от сервиз (планивекс :evil:) ми бяха развили капачката и беше извряла почти цялата течност .. след това смених антифриза и се оправи колата .. работеше и загряваше нормално :( .. както и зимата така и сега .. наливам само антифриз ..

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 28 Юли 2005, 17:38

Имах същия проблем, оказа се че термостата не затваря, смених го (ама си го купих оригинал от ДаруКар) и проблема изчезна! Може и при теб да е това.
ПП. За стрелката нямам идея, някой друг да помага.
Успех 8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525d

Мнение от ETW_You_ » 29 Юли 2005, 0:56

Термостат

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 29 Юли 2005, 0:57

100% Термостат земи си го от Дару не е много скъп
ТДС - Турбо Див Селянин

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 29 Юли 2005, 1:04

Е моя като е от Симеон за 10 лв. какво .... да не би да не работи вече 2 години... :!: :?: :!: :?: :!: :?: :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 29 Юли 2005, 2:33

според мен не се е бъгнала стрелката а термустата както казаха колегите изведнъж отваря

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 29 Юли 2005, 18:16

хммм .. обаче според мен е стрелката .. щато със леки блъскания по таблото се измества и си заема правилното приложение .. или като са ми изкартвали музиката нещо са раздарпали по кабели там .. или самата стрелка нещо е спекла ;(

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 29 Юли 2005, 18:21

ми прави теста на таблото , веднага разбиташ дали стрелката заяжда.
по някога като го хване слънцето таблото , боята от часовниците се накъдри , и стрелката опира в нея. Погледни (около остта на стрелката ) да не е почнал да се люпи циферблата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 29 Юли 2005, 20:05

mitak_o написа:ми прави теста на таблото , веднага разбиташ дали стрелката заяжда.
по някога като го хване слънцето таблото , боята от часовниците се накъдри , и стрелката опира в нея. Погледни (около остта на стрелката ) да не е почнал да се люпи циферблата.

абс не .. таблото ми има супер вид .. като ново е :) .. как се правеше тест-а? .. давам на 1ва позиция ключа и задържам 5 секунди нулирането на километража?

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 29 Юли 2005, 20:10

първо задържаш копчето за нул на днев километраж , после завърташ ключа на това положение преди контакт
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 01 Авг 2005, 9:35

проблема продължава да го има .. теста на таблото минава съвсем наред стрелката за темп се движи супер плавно и в двете посоки и без проблем :( .. не е от таблото .. но интересното е как с леки удари по таблото стрелката се премества както си трябва а не спира .. възможно ли е нещо да се е разкачило .. просто ей така ?! ;( .. ако с удари си идва на мястото то не може да е термостат ? ..

може би трябва да отида да го видят в сервиз :(

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 01 Авг 2005, 10:57

студена спойка :yes: наякои с обща култура по електроника ще ти го оправи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 01 Авг 2005, 15:28

Иди си разреди поне с малко водица този антифриз дето си го налял, бих казал аз.
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 01 Авг 2005, 16:12

Wizi написа:Иди си разреди поне с малко водица този антифриз дето си го налял, бих казал аз.

ще разредя.. няма проблем за това .. ама не е това проблема ;(

Назад към E36