Проблем с централното на купе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с централното на купе

Мнение от Mileitiii » 08 Сеп 2010, 13:43

Прочетох много за централното, но не успях да намеря за моя проблем. А той е, че като натисна копчето на алармата се заключва всичко без шофьорската и след малко се отключва всичко и обратното като отключа от дистанционното всичко без шофьорската се отк. и след малко се закл. Като използвам ключа няма проблеми.
Предполагам, че проблема е в машинката, но не съм сигурен и не знам дали машинката е в ‘’бравата” или отделно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 318i м43б18
Мечтае да кара: e90
Детайли за колата: м43б18 1996г. седан.

Re: Проблем с централното на купе

Мнение от pawe75 » 08 Сеп 2010, 14:52

проблема е в машинката за отваряне . аз го имах същия проблем и срещу 35лв се оправи.
BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от morafeta » 08 Сеп 2010, 16:11

и при мене прави подобни номера с дистанционното няма проблем но пробвам ли с ключа на лявата врата затваря и отваря всичко без дясната та и аз си мисля че проблема е в машинката на дясната врата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 08 Сеп 2010, 16:43

pawe75 написа:проблема е в машинката за отваряне . аз го имах същия проблем и срещу 35лв се оправи.

Разкажи нещо повече

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 09 Сеп 2010, 0:22

Пропуснах да кажам, че като заключвам от шоферската врата се заключва всияко, но заключа ли от др. врата шоферската не се заключва

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от morafeta » 09 Сеп 2010, 9:50

и при мене е абсолютно същия проблем едно към едно та си мисля че е от машинката на централното в шофиорската врата вчера хванах да е свалям но малко се озорих и го оставих за друг ден

Потребител
Аватар

Мнение от jazzy » 09 Сеп 2010, 10:07

проблема е във машинката или по скоро във едно от 2-те моторчета съответно 1 заключва 1 отключва четките са свършили че се сменят четките сменят се но дали си струва :idea: във тази брава всичко е капсуловано втора ръка върви около 70-80лв
p.s реглажа на стъклото след монтажа е малко кофти както знаем купето при отваряне и затваряне смъква и качва стъклото отколо 10мм

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 09 Сеп 2010, 12:34

Ако са две моторчета не ми се вярва да са се прецакали в едно и също време, щеше или да се заключва или отключва, а то нищо не прави.

Потребител
Аватар

Мнение от jazzy » 09 Сеп 2010, 12:52

в такъв случай аз не съм разбрал :roll: така значи проблема е малко страннен значи управлението на центалното се намира под жапката има една платка със 2 релета но те са вързани паралелно тоест 1реле отключва 2 реле заключва ако проблема е във тях би трябвало да не работи и пасажерската машинка също според мен проблема си остава във моторчетата на бравата нищо чудно да са свършили четките едновременно и на двете :cry: няма какво друго да е ако мислиш че не можеш да се справиш обади ми се 0878 809 969 румен успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от morafeta » 09 Сеп 2010, 13:40

разгледай тази тема viewtopic.php?t=67724 за какъв реглаж на прозорците говориш за да свалиш машинката на централното е необходимо да свалиш само кората

Потребител
Аватар

Мнение от jazzy » 09 Сеп 2010, 14:08

много се извинявам колеги нека постовете ми бъдат изтрити тотално съм се объркал с цел да помогна аз си мисля че съм във раздел е46 а то ставало въпрос за е 36 не било компютри а било компоти съжалявам ако съм подвел колегата вината е моя! :oops:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 09 Сеп 2010, 15:14

Много благодаря. Сега като е само едно моторчето и има ключе нещата са както предполагах. Само не разбрах как се сваля машинкат без да се свали цялата "брава"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от morafeta » 09 Сеп 2010, 15:26

viewtopic.php?t=67724 почети тука по надоло е показана даже и снимка на 2 пластини се държала само но не успях да се справя от раз

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 09 Сеп 2010, 15:38

Видях цялата тема и снимката но като не съм пред вратата ми е малко мътно. По-късно ще разгледам вратата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '93 318 IS COUPE
Детайли за колата: '93 318 IS COUPE
M42B18

Мнение от Gerch » 09 Сеп 2010, 17:36

Привет колега, аз имах подобен проблем когато работя с ключа всичко е ОК, когато пробвам с алармата от време на време сработваха машинките.
Пробвах с различни машинки, ама без успех.
В крайна сметка се оказа, че релетата, които механизма от алармата са нагоряли и дават контакт чат пат. Алармата ми не е оригинална - на Валкор е.
За да свалиш машинката трябва да свалиш кората, да развиеш трите болта еврейска звезда,които държат механизма, да разкачиш лостът, който свързва механизма с вътрешната дръжка. След това трябва да разкачиш от вътре още едно малко лостче (разкача се от към механизма) и едно ухо. Механизма пада и е въпрос на малко фантазия да го изкараш и после да го вкараш пак.
Разгледай снимките, дано съм помогнал
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Един път закрастиш ли се, няма оттърване !!!!

Следваща

Назад към E36