Няколко въпроса свързани с Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Няколко въпроса свързани с Е36

Мнение от melody1 » 21 Юли 2005, 0:29

Здравейте.Значи искам да попитам за няколко нещица свързани с Е36.
Значи мойта Е36-ца е 92 година.Искам да попитам дали трябва да има индикатор за отворени врати, дали трябва да ми свети врътката за фаровете( в момвнта не свети), и дали когато правя теста с ключа трябва да ми светнат всички лампички на таблото.
Днес свалих врътката за фаровете , но не мога да намеря никаква лапичка.Ето и снимка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Юли 2005, 8:17

лампичката е вътре

Изображение

ключа за светлините свети постоянно, индикатор за отворени врати - плафона свети когато някоя от вратите е отворена - ако това може да се приеме за индикатор тогава - да,има

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 21 Юли 2005, 8:49

На мен нищо не ми свети като са ми отворени вратите.Може ли да е от изгоряла лампичка или има модели,които са без тази екстра. :uups:

Потребител
Аватар

Мнение от Palyo » 21 Юли 2005, 10:44

Ако не се лъжа тази лампичка свети постоянно при подаване на контакт и запален мотор,а и маи затова толкова често дават фера!При отваряне на шоферската врата не светва(поне при мен е така)!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 21 Юли 2005, 10:47

Какъв е смисъла да свети постоянно. :mhihi: Как ще разбереш дали ти е отворена вратата ако свети постоянно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 21 Юли 2005, 11:39

За да може да си намериш копчето за фаровете като се стъмне. Иначе (поне при мен) като се отвори врата и светват плафоните, но това зависи от положението на копчето на плафона. Повечето от тези функции са от комфорт модула, който при теб има голям шанс да липсва, заради ранната година.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 21 Юли 2005, 11:45

Не трябва ли да има лампа на самото табло, която да светва ако има отворена врата.Поне в другата ми кола е така.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 21 Юли 2005, 11:59

В другата ти кола си е за нея 8) . В началото на темите има една с ръководството на потребителя на български - там пише за всички лампи и функции :) .
ПП. Оня ден видях на новото Е90 много интересна екстра, която ме накефи - като спреш и изгасиш двигателя и дръжките от външната страна на вратите светват - имат в тях нещо подобно на силносветещи диоди и се получава много ефектно, особенно ако леко е почнало да се стъмва :) .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 28 Юли 2005, 14:44

© написа:лампичката е вътре

Изображение

ключа за светлините свети постоянно, индикатор за отворени врати - плафона свети когато някоя от вратите е отворена - ако това може да се приеме за индикатор тогава - да,има

Здр.Как се сваля тази лампичка.Днес опитах и неще да се измъкне(даже малко я нараних).

Поздрави.

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Юли 2005, 22:04

мисля че се натискаше и завърташ на едната страна, но не съм много сигурен
утре ще разглобя моята и ще пиша

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 28 Юли 2005, 22:48

© написа:мисля че се натискаше и завърташ на едната страна, но не съм много сигурен

Добре.А знаеш ли дали запалката би трябвало да свети(мястото на запалката).

Поздрави

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 29 Юли 2005, 1:08

melody1 написа:
© написа:мисля че се натискаше и завърташ на едната страна, но не съм много сигурен

Добре.А знаеш ли дали запалката би трябвало да свети(мястото на запалката).

Поздрави

Да около нея свети :!: :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 29 Юли 2005, 2:25

Palyo написа:Ако не се лъжа тази лампичка свети постоянно при подаване на контакт и запален мотор,а и маи затова толкова често дават фера!При отваряне на шоферската врата не светва(поне при мен е така)!

При всичйи е така това ламбе засветява само когато се движиш сиреч когато си на контакт.Та например вкизаш в тунел и ти се налага веднада мигум да пуснеш фарове и почваш да ги търсиш. Е за това винаги трябва да свети иначе другите работи всетят когато си на габарит преценили са хората от марката са по икономията на ток за разлика от горивото.
Плафона светва когато е отворена "вратнята" а зумера се включва при забравени фарове. ;) Някой аларми подържат такава екстра за зумер при отворена вратня.
Значи продават се зумерчета в магазините за полупроводници и тям подобни купувате си самоче с генераторче не и си го връзвате за плафона става оргинълдъ.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 29 Юли 2005, 12:11

melody1 написа:
© написа:лампичката е вътре

Изображение

Здр.Как се сваля тази лампичка.Днес опитах и неще да се измъкне(даже малко я нараних).

Поздрави.

Лампата се вади като се подхваща от днете страни с нещо остро или с някои специално клещи. И НЕ СЕ върти. Има едно чопче, което влиза в тялото на ключа. Лампата на запалката се сменя така: вадих двата отсека за вещи( часовника и другия под него, като първо махаш часовника- даваш го в ляво и след това напред. После вадиш отсека и след това долния и издърпваш плочката със запарката и копчетата за подгряване на седалките. На нея е и самата лампа. Успех :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 29 Юли 2005, 12:36

Лампичките някви специални ли са или се продават във всички магазини за авточаси.Мерси за информацията.

Поздрави.

Следваща

Назад към E36