Помощ за ел стъкло!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ за ел стъкло!!!
Здравейте колеги.
Колата ми е е36 купе и имам проблем с дясното стъкло.
След като спря да работи ми отвориха вратата където се оказа че машинката е блокирала.Свалиха ми машинката за смазка и всичко заработи,но по много странен начин.
Копчето се обърна на обратно или най-просто казано бутона за сваляне вече е за вдигане.Другият проблем е ,че прозореца се вдига на максимум и не се намества сам при затваряне.Принципно имам доверие в монтьора ,но неговите знания стигат до тук. От Варна съм ако може да ми препоръчате някой или да ми дадете ствет за проблема.
Благодаря на всички!
След като спря да работи ми отвориха вратата където се оказа че машинката е блокирала.Свалиха ми машинката за смазка и всичко заработи,но по много странен начин.
Копчето се обърна на обратно или най-просто казано бутона за сваляне вече е за вдигане.Другият проблем е ,че прозореца се вдига на максимум и не се намества сам при затваряне.Принципно имам доверие в монтьора ,но неговите знания стигат до тук. От Варна съм ако може да ми препоръчате някой или да ми дадете ствет за проблема.
Благодаря на всички!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Помощ за ел стъкло!!!
Gilardo написа:Здравейте колеги.
Благодаря на всички!
Огледахте ли дали майстора не е обърнал захранването на машинката (това за мен единственото логично обяснение на проблема ... )
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Още един глас за обърнат поляритет. Просто е разменил + и -. Бъди оригинален, остави го така 

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
Това с обърнатото захранване е 99% проблема за обърнатото копче, а щом не е обърнал внимание на това е възможно и палчето за затворена/отворена врата да не е закачил. Моите палчета бяха на самата бравичка и ги преправих на купето да са и работят с маса. Ако някъде ти омасява все едно вратата не ти е отворена и ще ти се вдига докрай джама и няма да го има малкото отваряне и затваряне.
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
колега ако намериш майстор който наистина да оправя веднъж завинаги проблема с тези стъкла на купетата,лично ще дойда от софия да оправи и мойте
поне при мен каквото и да ги правя и колкото и да ги правя накрая пак съм в изходна позиция
виж наистина да не е разменил + и - ,и успех с проблема

виж наистина да не е разменил + и - ,и успех с проблема

Видях се в чудо с това стъкло.Тези дни ще го отворим пак,че и нещо лопа и се побърквам.Благодаря на всички за съветите и ще ви държа в интригата дано се справим 

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Дай да го видя какъв му е проблема. Ако утре ще ходиш на сбирката, направо да я разглобяваме там, ано няма да ходиш пиши едно лично и да се уговорим кога да я погледна.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
7 мнения
• Страница 1 от 1