загадъчен проблем с 1.8 Тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
загадъчен проблем с 1.8 Тдс
здравейте колеги днес ми се случи нещо много странно знаете какви жеги е и имаме нужда от климатик включен в колите си та моя проблем е може би с климатика пуснах климатика имах доста каране във Варна из центъра и по едно време колата започна да губи обороти и изгасна паля пак давам на първа педала до края не ще да зацепи и гасне и така няколко пъти с мръсна газ на първа тръгвам 50 метра и до там оставих я на една улица и отидох да купя въже нямаше ме около 20 мин връщаме се да я теглим и реших да я запаля запали давам газ а няма проблем тръгвам да се прибирам и се прибрах и нямаше проблеми чувал съм че преди да изгася колата трябва да изключа климатика че така се повреждала колата а на мен това ми се случи днес два пъти да запаля на включен климатик може ли и от самата жега някаде да е дало на късо щото и съм и със ксенон 55 вата и той беше пуснат фара и климатика и жегата нз за първи път ми се случва и не съм чувал някой да има такъв проблем ако някой може да каже нещо по темата ще съм благодарен преди да ми се наложи примерно да се сблъскам с така наречените добри и много кадърни майстори
дето много колеги са страдали от тях
мерси предварително

мерси предварително

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Re: загадъчен проблем с 1.8 Тдс
Възможно е поради паднал акумулатор да не може да запалиш, също и да ти огасне колата. Никакви ли симптоми нямаше за паднал акумулатор ? Свирене на алармата, лампите, стрелките по таблото да се побъркват ? Нормално ли въртеше стартера ? Така е като през деня пускате 55В. ксенони 

- jibo
- младши ентусиаст
-
vanka7a написа:Възможно е поради паднал акумулатор да не може да запалиш, също и да ти огасне колата. Никакви ли симптоми нямаше за паднал акумулатор ? Свирене на алармата, лампите, стрелките по таблото да се побъркват ? Нормално ли въртеше стартера ? Така е като през деня пускате 55В. ксенони
не брат колата палеше и след 2-3 мин изгасва ама около 20 сек след паленето и като запаля около 10-15сек светеше акумулатора за да тръгна на първа трябва с мръсна газ че плавно няма мощност а сега се прибрах 20 мин ме нямаше явно се е е охладила нз много странно повече няма пускам ксенона през деня

- vanka7a
- ентусиаст
-
jibo написа:vanka7a написа:Възможно е поради паднал акумулатор да не може да запалиш, също и да ти огасне колата. Никакви ли симптоми нямаше за паднал акумулатор ? Свирене на алармата, лампите, стрелките по таблото да се побъркват ? Нормално ли въртеше стартера ? Така е като през деня пускате 55В. ксенони
не брат колата палеше и след 2-3 мин изгасва ама около 20 сек след паленето и като запаля около 10-15сек светеше акумулатора за да тръгна на първа трябва с мръсна газ че плавно няма мощност а сега се прибрах 20 мин ме нямаше явно се е е охладила нз много странно повече няма пускам ксенона през деня
Значи изключваме акумулатора и идва ред на диагностиката, и по-точно проверка на датчик колянов или разпределителен вал... Симптомите са същите: Когато колата загрее гасне, като е топла трудно пали(може и да не запали), а като се охлади пали без проблем

- jibo
- младши ентусиаст
-
vanka7a написа:jibo написа:vanka7a написа:Възможно е поради паднал акумулатор да не може да запалиш, също и да ти огасне колата. Никакви ли симптоми нямаше за паднал акумулатор ? Свирене на алармата, лампите, стрелките по таблото да се побъркват ? Нормално ли въртеше стартера ? Така е като през деня пускате 55В. ксенони
Значи изключваме акумулатора и идва ред на диагностиката, и по-точно проверка на датчик колянов или разпределителен вал... Симптомите са същите: Когато колата загрее гасне, като е топла трудно пали(може и да не запали), а като се охлади пали без проблем
ми това за първи път ми го прави днес се прибрах около 5 км а би трябвало пак като карам да загрее нз ще видя една диагностика за всеки случай да видим какво ще покаже а горе долу знаеш тоя датчик скъп ли е колата е тдс
- vanka7a
- ентусиаст
-
Oo колега, аз пък не гледам с къв двигател си.. Не знам дали твоята има такива датчици
Извинявам се за което
При теб до колкото помня нямаше
Някой по- компетентен по дизелите да даде мнение, аз вече не знам от какво може да е 

- jibo
- младши ентусиаст
-
vanka7a написа:Oo колега, аз пък не гледам с къв двигател си.. Не знам дали твоята има такива датчициИзвинявам се за което
При теб до колкото помня нямаше
Някой по- компетентен по дизелите да даде мнение, аз вече не знам от какво може да е
да брат сигорно някой ме е кълнал и аз се чудя що ме сърби дупата

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
а не може ли просто да си с малко нафта и да е като си подал газ някой боклук да ти е направил мизерия
- jibo
- младши ентусиаст
-
Coulthard написа:а не може ли просто да си с малко нафта и да е като си подал газ някой боклук да ти е направил мизерия
ми сложих от омв от жп-гарата във варна и нз имаше нафта поне към 15-20 литра точно че за първи път ми го прави тва може от там да е гадна нафтата и за тва да е така утре ще сложа от шела от тая по-скъпата и една добавка ще сложа сигорно това ще се окаже може да са ми сложили дапръжка от пържени картофи

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
А стрелката забеляза ли да е избягала в дясно? Горивния филтър кога е сменян?
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
от кайсиева градина си братле до теб е Ромпетрол, зареждай само от там и грижи няма да имаш скоро с нафта и както каза колегата филтъра също смени ако не си го правил скоро
- jibo
- младши ентусиаст
-
Coulthard написа:от кайсиева градина си братле до теб е Ромпетрол, зареждай само от там и грижи няма да имаш скоро с нафта и както каза колегата филтъра също смени ако не си го правил скоро
филтъра е на 5 месеца разбрах от къде е гадна нафта брат ми има голф 4 и е дизел и неговата придърпвала от там така че колегите с тдс от омв жп гара да не слагат колега това ром петрол каде беше
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Колега, проблема ти може да е и от горивния филтър. Нафтата в БГ не е най-добрата и филтрите се скапват. Ако слагаш добавка за прочистване на системата, я налей преди да смениш горивния филтър. Аз ползвах такава добавка и като свалих филтъра за смяна
вътре беше само л.....а.
А сега малко офтопик, за което се извинявам, но някой от колегите с дизел да каже къде във Варна могат да ми направят диагностика като хората. Само да уточня, че във Варна Карс няма да отида, защото нищо не разбират. Ако някой от работещите там чете темата да не се сърди, но се напатих от тях. Ходих три пъти и послядния път ми дадоха един лист, на който пише, че всичко е Ок, да ама лампата на бега си свети и до днес, а ги бях предупредил да изчистят грешката.
Та къде във Варна да отида на диагностика.

А сега малко офтопик, за което се извинявам, но някой от колегите с дизел да каже къде във Варна могат да ми направят диагностика като хората. Само да уточня, че във Варна Карс няма да отида, защото нищо не разбират. Ако някой от работещите там чете темата да не се сърди, но се напатих от тях. Ходих три пъти и послядния път ми дадоха един лист, на който пише, че всичко е Ок, да ама лампата на бега си свети и до днес, а ги бях предупредил да изчистят грешката.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- jibo
- младши ентусиаст
-
stony1 написа:Колега, проблема ти може да е и от горивния филтър. Нафтата в БГ не е най-добрата и филтрите се скапват. Ако слагаш добавка за прочистване на системата, я налей преди да смениш горивния филтър. Аз ползвах такава добавка и като свалих филтъра за смянавътре беше само л.....а.
така направих колега сложих хубава нафта от лукойла на петлешев и една добавна и на магистлата е сега няма проблем ще им се и на гадната нафта а за диагностика има един дизел сервиз много добър на янко костов посока куриерите на спиди централния им офис това се пада зад стария Мерцедес от дясно пиши дизел сервиз те са двама братя и са много в час единия кара 325 тдс и ги знае много нещата но отиди след седмица че били на море прав си варна карс са нещастници

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2