компота не иска да пали(когато си иска)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

компота не иска да пали(когато си иска)

Мнение от vlashev » 14 Авг 2010, 20:03

компаккта е е36 316и 2000г 1 9 105 коня преди седмици не искаше да запали .стартера върти мотора на пресекулки(с по сантиметър) сирената на фабричната аларма издава единичен биип(сигнал) с всяко чукане на стартера,същевременно лампите по таблото премигваха.даваме ток от друга кола с запален двигател(с изправни кабели и напрежение от 13 волта)и пак никой.съответно с бутане запали на втория метър.после си палеше без проблем,но след 3 часа старата песен на нов глас.примерих ак......ра и показа 10 волта при което едната клетка е била заминала(44ампера 6 годишен фиамм) с друг читав ак.....р62ам седмица наред никакви ядове докато не реши да ме остави на бензиностанцията.ток си има около 12 50 волта а при зареждане вади 13 95. махнах бушоните на алармата и централното но пак нищо.давам директен+ на стартера а тои си върти без проблем(без да са махнати бушоните) но сирената почна да писка.разглобих патронника пускам + на кабелчето към стартера и пак същите симптоми.откакто станаха тези простотий забелязах че двата прозореца не се вдигат напално до горе с едно натискане.та някой модул някое реле маи се бъзика с мен някой да се е сблъсквал с подобно нещо.благодарности за отделеното време.
=-=-=-=-=-=-=-=

младши ентусиаст
Аватар

Re: компота не иска да пали(когато си иска)

Мнение от dangerous » 14 Авг 2010, 20:38

не някое реле а някой кабел маса може би.
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!

-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 14 Авг 2010, 20:57

Тези симптоми се появяват при слаб акумулатор, или проблеми с масата.. Виж алтернатора дали зарежда и пробай с читав акумулатор. Ако не се оправи значи ще да е маса :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlashev » 14 Авг 2010, 21:13

масата е перфектна с оригиналните клеми е и няма никаде окислено .динамото вади 13 95 с фарове и парно на 4ри пада на 13 70волта
=-=-=-=-=-=-=-=

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 14 Авг 2010, 21:22

vlashev написа:масата е перфектна с оригиналните клеми е и няма никаде окислено .динамото вади 13 95 с фарове и парно на 4ри пада на 13 70волта

Премерете ЦДто дърпа ли ток при всичко изгасено,това като му махнеш панела или го откачите от буксата.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlashev » 14 Авг 2010, 21:28

цд то правеше такива парчета без панел светеше и нямя нямя поне веднаж на ден губи настроикте а лампите в жабката и в багажника са махнати от седмица
=-=-=-=-=-=-=-=

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobssy » 14 Авг 2010, 23:35

Колега стария компот ми правеше подобен номер и се оказа проблем с аудиото и подчти оттишъл акумолатор...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 15 Авг 2010, 0:22

ми направете му тест за отечка с мултицета

Настройваш го за работа на прав ток за измерване на ампераж. И по-точно на 20А. Повечето от мултицетите имат четири букси. Едната е специално за ампераж 20 ампера без бушон. Едната клема на мултицета трябва да е там, а другата на универсалният вход/ това третия от ляво на дясно/. Води се COM 1. Изваждаш отрицателната клема на батерията на автомобила от обувката и мериш с мултицета токът от минуса на батерията до клемата. Максимално допустимия ток е 0.05 А. Над тази граница значи има отечка. :smoke:
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!

-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlashev » 15 Авг 2010, 0:39

Ще го видя по щателно това цд а за оттечката ще си поиграя с мултицета
=-=-=-=-=-=-=-=

Аватар

Мнение от Бате Сашо » 15 Авг 2010, 0:55

провери помпата прави ли налягане още при контакт и датчика на коляновят вал с някой друг и мисля че ще достигнеш до отговора
Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 15 Авг 2010, 11:20

Бате Сашо написа:провери помпата прави ли налягане още при контакт и датчика на коляновят вал с някой друг и мисля че ще достигнеш до отговора

В случая не е датчик на колянов вал.. Едно е да не мойеж да палиш, друго е да не можеш да палиш поради слаб ток :yes:
ЦД-то си го виж, както казаха колегите. Доста често те правят мизерии :idea:

Аватар

Мнение от Бате Сашо » 15 Авг 2010, 11:54

vanka7a написа:
Бате Сашо написа:провери помпата прави ли налягане още при контакт и датчика на коляновят вал с някой друг и мисля че ще достигнеш до отговора

В случая не е датчик на колянов вал.. Едно е да не мойеж да палиш, друго е да не можеш да палиш поради слаб ток :yes:
ЦД-то си го виж, както казаха колегите. Доста често те правят мизерии :idea:

имаш предвид че и ток не стига... е това е достатъчен довод да не пали. зимата при по-слаб акумолатор често неиска да запали заради слабо налягане на бензина. Бмв-то е капризно от към ток и бензин :mhihi: а грешката е моя не съм допрочел поста :dummy:
Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobssy » 15 Авг 2010, 12:51

При мен касетофона се оказа че има утечка и след 3 дена без да се кара ми падаше акумулатора...
а и той беше на 3 години...
Така или иначе смених колата .. онази пострада след засечка на един опел но след като си оправих автото и смених акумулатора не е правил проблеми от този род...
Естествено може да са още куп неща но почни да търсиш за утечка провери си акумулатора ...
едва след това търси проблема другаде

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 15 Авг 2010, 15:32

Колкото и да са ти НЕокислени клемите, бих те посъветвал с фина шкурка или фина пиличка да ги минеш внимателно.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlashev » 15 Авг 2010, 18:01

в тази жега колеги днес не съм пипал колата, колата си пали без проблем. та клемите са почистени помпата се чува че работи а датчик колянов вал е издумкал от доста време.зимата колата ако стои три дена,и нямаше палене.и стъклата пробвах днес и само с задържане на бутона се вдигат.преди месец и повече газов инжекцион сложих. колеги тенкс за мненията.
=-=-=-=-=-=-=-=

Следваща

Назад към E36