Малко префасониране на таблото...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3-ка Black Edition
Мечтае да кара: много неща...
Детайли за колата: много черна....

Малко префасониране на таблото...

Мнение от PiMPi » 14 Авг 2010, 0:54

Незнам дали е за този раздел или за тунинг та ако съм го объркал предварително се извинявам...

Въпроса е следния - някой знае ли в България да се продават такива неща като това долу на снимката или някой да може да ми изработи такова някой дето прави тунинги или подобно от стъклопласт ? Причината да питам е, че това се продава в Интернет за $175 !??!?!?!??!?!? :roll: Пък за една пластмаса ми се вижда много...

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Малко префасониране на таблото...

Мнение от ~Мишо~ » 14 Авг 2010, 2:13

Ъъъ,кво е това :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PiMPi » 14 Авг 2010, 2:27

Това което ми трябва конкретно е пластмаската от снимките, крайната цел са последните 2 снимки демек ще си сложа touchscreen и pc в колата и ако не си намеря някое готино софтче ще си напиша едно за плейване на видео, аудио и т.н. Ама да не се отплесвам засега целта ми е пластмаската...
Изображение

Аватар

Мнение от Бате Сашо » 14 Авг 2010, 10:24

това да не е навигацията от 1500 лв с която можеш да си управляваш бмв модули из колата?
Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PiMPi » 14 Авг 2010, 12:05

Ами колега аз си търся само пластмаската за таблото и полека-лека ще си набавя и направя другото... За момента имам едно carpc което ми стои от сума време и чака да се захвана да го правя... Идеята е да има радио, аудио-видео плеър, браузър, управление на безжични мрежи, управление на парктроник, камера за задно виждане, навигация, ако може да чете кодове за грешки(това не съм се интересувал как става досега), евентуално управление на разни модули от колата и т.н. Разбира се това е само пожелание и кое ще имам време и нерви да реализирам незнам, но пък е готино да се занимавам... По тоя повод ако има някой колега да иска да го мислим заедно и е наясно с някои от тия неща нека драсне да обменяме идеи... :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Coupe Hellrot

Мнение от Nik4oZ » 14 Авг 2010, 15:22

Точно и аз си мислех нещо такова. То не чак толкова ефекта ами по интересно е да си го правиш "поне според мен" . Това дали няма да стане при някой дърводелец. Но май ще е по лесно първо да се здобиеш с touchscreen и да ти направят стойката , обратното ще е доста трудно.
Lurking in the shadows

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 14 Авг 2010, 16:50

За $175...хващай пяната и си го прави сам, мисля, че не е толкова трудно :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 14 Авг 2010, 18:08

Оглеждай се по моргите!Ако случиш на блъснат екземпляр с такова табло-отскубваш пластмаската и готово.Но да дадеш 175$ трябва или да си голям фен,или да си просто луд!Ако пък ти "лепне",така като го гледам с повече ентусиазъм и малко старание можеш да го направиш от PVC профил примерно :idea:
Изображение

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 14 Авг 2010, 18:13

колега, това в някоя фирма, рекламна агенция примерно, където имат CNC рутер могат да ти го изрежат. ;)
virtue and tranquillity

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PiMPi » 14 Авг 2010, 20:25

Ами аз не търся точно тази пластмаса ами каквато и да е подобна и после по нея ще си намеря touchscreen, че то такива колкото искаш, а тази пластмаска е кът. Разбира се мерака ми е да си направя нещо готинко сам и да знам, че само аз имам такова иначе е ясно, че основно ще бъде плеър и радио и евентуално ТВ, другото ще си го правя ей така да се намирам на работа.

vladye написа:колега, това в някоя фирма, рекламна агенция примерно, където имат CNC рутер могат да ти го изрежат. ;)

А какво е това CNC рутер и от какво ги изрязват ?

ned_gm28 написа:...

Много силно се съмнявам да уцеля такъв екземпляр по моргите, а и вероятно ще се продава цялата система заедно с пластмасата.

Cobb написа:За $175...хващай пяната и си го прави сам, мисля, че не е толкова трудно :)

Колега аз бих се пробвал да го направя ама поне някакви насоки да имам как се прави, какви материали трябват, какви инструменти, как протича процеса, какви условия трябват иначе далеч не съм вързан в ръцете и бих се пробвал ама нямам основа на която да стъпя за да почна.

Nik4oZ написа:...

Ами на една от предишните ми коли се пробвах с дървена рамка и тапицирана с кожа (правена от мен разбира се :mhihi: ) и някак си не се вписваше изобщо в таблото и затова искам да е нещо подобно на пластмаса или подобно. Един пич беше правил някакви допълнения за таблото на една Хонда бях го гледал в Хонда форума, но явно човека вече не влиза в този форум. Занимаваше си с изделия от стъклопласт, лодки и т.н. и беше постнал снимки беше направо перфектно станало. И затова питах ако някой се занимава с такава дейност тук в нашия форум да измайсторим нещо подобно...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 14 Авг 2010, 20:36

влизаш във филм който има приятен край ама си е зор :)
7" тъч
карпютър или некъв малък беарбон
Холукс - гпс усб приемник
некъв усб фм/тв тунер
иии в моя случай един усилвател от Е38
Най-големият ти проблем е е при палене/гасене на колата когато имаш голям товар и пад на напрежението ко праим с уин-а :)
измислил съм вариант, но засега само тест на зима ще почвам :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Мнение от nedkoo » 14 Авг 2010, 20:44

Колега това е 4овека който сигорно Може да го направи :yes: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=177882

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PiMPi » 14 Авг 2010, 21:35

Coulthard написа:влизаш във филм който има приятен край ама си е зор :)
7" тъч
карпютър или некъв малък беарбон
Холукс - гпс усб приемник
некъв усб фм/тв тунер
иии в моя случай един усилвател от Е38
Най-големият ти проблем е е при палене/гасене на колата когато имаш голям товар и пад на напрежението ко праим с уин-а :)
измислил съм вариант, но засега само тест на зима ще почвам :)

Аз компютъра го имам, GPS приемника не ми е приоритет, но 100% ще го боря и него. TV тунер имам страхотен цифров за кола или USB за компютър(в бачкането имам и двата така, че мога да варирам), най-интересната част е с радиото, защото ми се иска да има RDS и некви библиотеки да може да се управлява от външен софт(който ще си го напиша). Намерих няколко варианта които засега са ми извън финансите, но имам и друга идея. За тока при палене/гасене имам една идея, но тъй като съм далеч от този етап засега още не съм я тествал. В общи линии тази пластмаска и радиото са двете неща, които ме спират да почна да ровя по колата, а и имам мерак да сменя климатика с дигитална клима и искам всичко накуп на направя, защото така и така ще се рови здраво по таблото за климата и не ми се иска да си прецакам системката ако съм я сложил вече :mhihi:, а и ще падне преравяне за да отиде управлението на климата отдолу на мястото дето е като малка жабка.

nedkoo написа:Колега това е 4овека който сигорно Може да го направи :yes: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=177882

Ей сега ще му драсна едно въпросче на колегата :mhihi: ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 14 Авг 2010, 22:38

от врътки към дигитална клима си е ужас за преправяне понеже клапите на врътките се командват с жила а на дигиталният от електромоторчета ще се наложи смяна направо на прасето. Дигиталната клима управлението вече съм я пробвал да я сложа долу нема грижи почти е plug&play
относно ТВ тунер-а този който тествах аз и ми хареса е : http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=29785 това намерих като параметри, та смеха е че като сменя буксата на антената с букса като за тв :) демек коаксиалка имам прекрасна аналогова ТВ в колата + радио от него решението за командване за момента е ХР Media Center edition, така или иначе лайв дата не мога да свалям така че буксата за компа на колата ще е закачена за пц-то и ще проверявам за грешки само :)
При мен филма е друг първо да си сложа големият борд, след това темпомата да знам че повече нема да се бърникам по модули на самата кола и тнт и след това инстал на пц :) засега модулите бяха събрани от приятели и колеги по разни варненски фирми пуснато да заработи всичко и на зима живот и здраве го започвам
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 14 Авг 2010, 22:48

[/quote]За тока при палене/гасене имам една идея, но тъй като ... [/quote]
При палене има пад на напрежението от стартера,но при гасенето не виждам причина за пад на напрежение.За решаването на този проблем можеш да отделиш оперативното захранване на системката,както и захранването на самия touchscreen по следният начин : диод-след него електролитен кондензатор 4700 микрофарада (поне) - стабилизатор на напрежение - електролитен кондензатор.Оперативното лесно,щото ще да е 5V,но как стои въпроса с дисплея е по-интересният момент :!:
Изображение

Следваща

Назад към E36