Не отчита нищо по таблото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW Coupe Е36

Не отчита нищо по таблото

Мнение от LINKINPARK » 12 Авг 2010, 2:03

Здравейте,колеги! Не ми отчита нито една стрелка по таблото....обороти...бензин..температура..временен разход..скорост...НИЩО..таблото и всички други лампи по купето си светят! По-акъл на "майстори: разкачих акумулатора и събрах отстрани двата кабела...след 10тина минути го вързах и нямах проблем..за кратко.
След 100тина километра....започна друго да прави...за секунда..ми изчезват пак всички прибори ,след това всички лампи по таблото светват и приборите работят..лампите си изгасват разбира се след това ! след още 100 тина километра...пак ми изчезнаха всякакви прибори по таблото и не съм разкачвал акумулатора пак..явно файда няма...Както не работят постоянно ми светят лампита за ръчната и накладките!!!
Карах я на електротехник...всичко свалял и гледа л..проблем не открил ...а Проблема си го има!!!
загасих и колата на включени фарове....и онзи звук за предопреждението ,че са включени- го няма...

Ако някой е имал същия проблем или има идея какъв е проблема да помага :oops:
колата е36 купе
Благодаря ви :help:
BMW ...всичко друго е компромис !

Потребител
Аватар

Re: Не отчита нищо по таблото

Мнение от 320 power » 12 Авг 2010, 21:51

струва ми се че трябва да си търсиш друго табло.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: нещо черно
Мечтае да кара: 850i
Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009

Мнение от transporter_81 » 13 Авг 2010, 0:10

320 power написа:струва ми се че трябва да си търсиш друго табло.

И на мен на нещо такова ми мирише :!: Но ако имш начин пробваи с друго табло за да си сигорен.
325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 13 Авг 2010, 8:51

На мой приятел се получи същото нещо, но тъпото е, че стана след като колата стоя в гараж за по-дълго време. Преди това никога таблото не е показвало никакви признаци за проблеми. Бяхме махнали всмукателните колектори и за това не се караше колата 2 месеца. Сглобихме колекторите и запалихме успешно (с друг акумулатор, защото неговият падна за този период от време), но в един момент установихме, че не работи оборотомерът, както и бензиномерът и температурата. В движение се оказа, че скоростомерът също не отчита нищо и единствено километражът си навива километри. Пак казвам, че това стана изведнъж без никакви признаци за проблеми преди това...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_bmw_1983 » 13 Авг 2010, 10:20

aз иимах подобен проблем и сменях табло...

Потребител
Аватар

Мнение от LINKINPARK » 13 Авг 2010, 13:04

Снощи като изгасих колата на фарове..и след това тръгнах да ги изключвам ....продължиха да си светят :shock: след малко - 5минути..вкарах пак ключа..изключих имобилайзера ..врътнах ключето отляво за светлините пак и после го изключих и изгаснаха... :kuku:

тия токове ...нерви образувам големи....

и като се появи някакъв проблем и с него още нови.... :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_bmw_1983 » 13 Авг 2010, 15:47

проблемът може да не е в таблото, може някъде да ти се преплитат кабели или да укасява нещо...
закарай я на кадърен еладжия колата...

Потребител
Аватар

Мнение от LINKINPARK » 13 Авг 2010, 23:46

bmw_bmw_1983 написа:проблемът може да не е в таблото, може някъде да ти се преплитат кабели или да укасява нещо...
закарай я на кадърен еладжия колата...

уж я карах..цял ден седя при него...но точно тогава не е искало да го направи проблема..и нищо бе е открил...чудя се дали да я закарам при Явор на Сточна гара...въпреки ,че последния път ..малко ме пързулна - за друг проблем де :) иначе си поразбира пича :)

Аватар

Мнение от Бате Сашо » 15 Авг 2010, 16:19

различните компоненти на таблото се оправляват от различни неща, километража е вързан на дифа директно, оборотомера е през бубина датчик за обороти или т.н. а бениномера и температурните датчици са със собствено захранване. това което ги обединява са няколко кондензатора и писти и от там най-вероятно е проблема. Но компетентните са малко, и ремонта може да излезе по-скъпо от колкото да си купиш друго табло втора ръка...
Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от ///M BOSS » 15 Авг 2010, 17:56

сменяй таблото и си готов..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325d
Детайли за колата: BMW FOREVER

Мнение от BOBO BAVARIA » 15 Авг 2010, 19:01

да не ти е нагорела инсталацията само
бмв-то е болест за която няма лек

Потребител
Аватар

Мнение от LINKINPARK » 01 Сеп 2010, 15:32

леко се отклонявам от темата..та искам да споделя един проблем преди време..спирам си колата вечер и няма гасене на фаровете....габаритите си се палят и гаснат ,но късите си светят ....след няколко дни гледам ,че лампичката на врътката отляво за светлините е изгоряла и я смених....почнаха да си се гасят фарововете :lol: и гледам ей така :shock: :shock: :shock: :lol:
уникално...

та исках да попитам кога почва да свети тази лампичка на врътката ...като си включиш фаровете само или като си запалиш колата и тя свети вече и без да си ги пуснал...че имам чувството ,че все от там ми идват белите...

Мерси за вниманието

Назад към E36