Въпросчета за е36 (малко помощ при избор)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпросчета за е36 (малко помощ при избор)
Здравейте.Скоро реших да проуча въпроса, и да си взема едно бмв.Разглеждах модели, цени, характеристики, и накрая се спрях на е36 325 тдс 115 или 143 коня като предпочитам 143 коня.Все пак реших да се посъветвам с вас, относно разхода им градско и извънградско, защото намерих в 1000 каталога разхода им, но предпочитам да ми го каже човек който е карал и знае.Освен това бих искал да попитам и за подръжката на този модел, сравнително скъпа или евтина е.Как се държи зимата на пътя, има ли някакви по сериозни проблеми, дефекти или нещо такова.Прочетох нещо за м20 м50 (ако не се лъжа) но изобщо си нямам и представа какво е това.В тази връзка също, когато го избирам какво да- гледам година на пройзводство (незнам дали има фейслифт),нещо по особено по мотора или модела и тнт.Освен това съм чувал доста остри критики към дизеловите мотори на бмв дори от любители на марката, и се чудя избора ми за дизелово бмв правилен ли е, не е ли...Абе изобщо имам мн въпроси но това е най-важното за сега..мерси предварително
:)

Re: Въпросчета за е36 (малко помощ при избор)
Хаиде бе маниаци, помогнете малко, няма ли някой онлайн с такъв звяр?

Нямам преки наблюдения точно за тези двата мотора, но тия имена M20 и М50 са на дадените модели мотори. По принцип, те се разбират като си вкараш VIN номера в някой сайт и ще ти изкара точно дадения модел какъв е. При мен например Е36 320i е с М52B20. (B20 в случая идва от 320-ката, по същия начин се определят и другите ... Ако М52Б28, значи колата ще е с 2.8 мотор). Та така за това, да се ориентираш кво значи. Колкото до дизела, малко шит е тая работа, кола на старо и то дизел. Имам познат с такава 325, беше се преебала помпата на дизела, маса пари даде за ремонт и след 1 месец пак се обади. Тва ако питаш мен с тия дизели, направо се купува на късмет... Ама дано и по компетентните се изкажат точно по този въпрос с този модел.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
Това БМВ 325 ТДС, ако го уцелиш хубаво ще се удивиш каква кола е и с какъв потенциал.
Аз мога да ти кажа, че мотора е много здрав на това бмв, има само няколко неща които трябва да гледаш.
Тези БМВ-та с този мотор страдат от загряване. А като прегреят пукат глава.
Тоест като го купуваш много добре гледай. Иначе ако е някое пазено, на което редовно е сменян термостат или водна помпа, защото от това страдат, ще е много добър избор.
Аз лично не съм имал такова, но един познат има и ме удивлява колко добре се държи този дизелов мотор.
Така, че като съвет от мен, хубаво избирай щом си се спрял на този модел с този мотор и ако избереш хубаво и запазено БМВ 325 ТДС, за което после ще полагаш грижи е безупречен автомобил.
Аз мога да ти кажа, че мотора е много здрав на това бмв, има само няколко неща които трябва да гледаш.
Тези БМВ-та с този мотор страдат от загряване. А като прегреят пукат глава.
Тоест като го купуваш много добре гледай. Иначе ако е някое пазено, на което редовно е сменян термостат или водна помпа, защото от това страдат, ще е много добър избор.
Аз лично не съм имал такова, но един познат има и ме удивлява колко добре се държи този дизелов мотор.
Така, че като съвет от мен, хубаво избирай щом си се спрял на този модел с този мотор и ако избереш хубаво и запазено БМВ 325 ТДС, за което после ще полагаш грижи е безупречен автомобил.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Гледай добре и прочети във форума темите за закупуване на такъв мотор М51.
Ползвай търсачката.
И да трябва да го пазиш от прегряване ако окото ти е по мацките окато каразш още две трябва да имаш на стрелката за темппературата.
А да попитам колегата на колко километра се сменя термостат и водна помпа!?
Ползвай търсачката.
И да трябва да го пазиш от прегряване ако окото ти е по мацките окато каразш още две трябва да имаш на стрелката за темппературата.

А да попитам колегата на колко километра се сменя термостат и водна помпа!?
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
Ако правиш сметка да я ръчкаш често колата,според мен дизеловия мотор не е най-правилния избор.Иначе разхода е приличен за тези коне,не повече от 10/100 градско.Стига колата да е пазена и поддържана-взимай,не му мисли 

аз не съм имал допир до този мотор, но при положение, че разхода градско е около 10/100 не знам до колко е рентабилен в сравнение с бензиновите двигатели, още повече при тези цени на нафтата. като прибавиш и всички неизвестни - дали е бил добре гледан, разходите за консумативи и още куп неща...водата в която скачаш колега е много дълбока 

virtue and tranquillity
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
и аз бих те насочил към бензинка, а и 10/100 при дизела не винаги са толкова 

only rear wheel drive
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
10/100 градско в Софето на жега + климатик съм съгласен ама на 143 коня си е нормално, нещо да кажеш за извънградското ?? щото със спокойно каране тоя тдс прави удивителни неща.
Кат не ти харесва тоя разход си купи шкода фабиа, некой пикливо пежо и тнт ... Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ? (риторичен въпрос)
Относно разходите за консумативи ... чеки че не разбрах кое е толкоз скъпо масления, въздушният горивният или филтъра на купето ??? по мои бегли спомени М50=М51 по подръжка така че
.
Иначе след 16000км и една година само суперлативи относно тдс-а
освен това здрав двигател не означава липса на занимавки то при мен ко ли не беше - кондензатор на климатроника, таралеж, тройник (че сега и втори ще взимам) предница цялата сменена (евала на колегата laviatan) сега задница ще се прави
съединител за смяна че нещо не ме кефи, по външният и вид има доста да се оправя .... старо БМВ = Лего винаги излиза нещо ново което може да му оправиш/направиш/подобриш и тнт... ако колата е в добро техническо състояние.... нема такъв кеф.
Кат не ти харесва тоя разход си купи шкода фабиа, некой пикливо пежо и тнт ... Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ? (риторичен въпрос)
Относно разходите за консумативи ... чеки че не разбрах кое е толкоз скъпо масления, въздушният горивният или филтъра на купето ??? по мои бегли спомени М50=М51 по подръжка така че

Иначе след 16000км и една година само суперлативи относно тдс-а

Колеги всяка кола си иска подръжка, особено тези неща по окачване и спирачки и т.н.
Каквато и да си купиш за България с нашите дупки, нормално да се сменят неща по окачването.
Иначе едно такова здраво БМВ е много добър избор.
Относно това което е попитал колегата за термостата - Лично аз ако имам такъв 2.5 ТДС бих го сменял по-редовно, например на година-година и полвина, защото там им е слабото място. И само с хубав антифриз, за да пазим водната помпа и другите съединения.
Каквато и да си купиш за България с нашите дупки, нормално да се сменят неща по окачването.
Иначе едно такова здраво БМВ е много добър избор.
Относно това което е попитал колегата за термостата - Лично аз ако имам такъв 2.5 ТДС бих го сменял по-редовно, например на година-година и полвина, защото там им е слабото място. И само с хубав антифриз, за да пазим водната помпа и другите съединения.
ами не знам, имам е36 от 3 години и дори след толкова време не бих се престрашил да си купя ТДС, не че и искам. не бих препоръчал на човек, който до сега не е имал допир до BMW и те първа ще се сблъска с типичните болежки на нашите коли, първата му кола да е точно ТДС.
и ако обичаш не ми казвай кое ми харесва и какво да си купувам. аз ако ще взимам дизел ще гледам на първо място икономията и ще си правя сметка колко ми е изгодно и колко е надежден този двигател, а не колко върви. що да не карам м52б28 с разхода на ТДС-а ти и не едното ми око да е в стрелката за темптературата, а другото на пътя?
не ми е ясно колко върви тоя ТДС, много па си надъхан
как па скачате като ощипани моми веднага като стане дума за тия дизели.
и ако обичаш не ми казвай кое ми харесва и какво да си купувам. аз ако ще взимам дизел ще гледам на първо място икономията и ще си правя сметка колко ми е изгодно и колко е надежден този двигател, а не колко върви. що да не карам м52б28 с разхода на ТДС-а ти и не едното ми око да е в стрелката за темптературата, а другото на пътя?
не ми е ясно колко върви тоя ТДС, много па си надъхан

как па скачате като ощипани моми веднага като стане дума за тия дизели.
virtue and tranquillity

Хахахахаххахаха баце, тая фраза дирекно в подписа я слагам.
Мерси за изчерпателните отговори.Имам още 1 въпрос относно дизеловия мотор-лесно ли пукат главите, ако го изрязваш много бмв-то.Защото аз сега карам дизелов мотор и не сам имал никога проблем с това, а доста си го напъвам.И другото нещо което искам да попитам е, 320 бензин какъв разход удря градско?
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Колегата така и не отговори за какво ще ползва колата. Нямам преки наблюдения от двата двигателя, единствения дизел на БМВ, за който мога да споделя мнение е E46 320d. И все пак дизелов двигател на 15-тина години.. бих я гледал тази кола изключително внимателно преди да я купя. Ако си от малък град и ще я караш от вкъщи до центъра (2-3км), то дизеловият мотор не е твоят. Успех!

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2