проблем-стържене
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Yavor_kamenov
- Потребител
-
- Кара: 325 TDS
- Мечтае да кара: М5 Е60
проблем-стържене
Здравейте колеги. Имам проблем с едно стържене. Колата е 325 ТДС 94г. Когато се запали и дори и да не е в движение се чува едно стържене. Проверихме ролките сменихме една която беше прецакана, но стърженето продължава да го има
когато не се дава газ е слабо, а със засилването на оборотите започва да става по зачестено стържене и не можем да разберем от какво е. Чува се като застанеш пред колата, някъде от дясната страна на двигателя. Идеи?

- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
Re: проблем-стържене
Колега, само предполагам, но си мисля че е нещо свързано с веригата това стържене. То може да ти се чува от дясно, но е възможно да не е от там, за това веригата да не се е разхлабила.
- Yavor_kamenov
- Потребител
-
POYO написа:Колега, само предполагам, но си мисля че е нещо свързано с веригата това стържене. То може да ти се чува от дясно, но е възможно да не е от там, за това веригата да не се е разхлабила.
То и аз се замислих че или ще е от верига или алтернатора нещо се прецаква. Ще отида да видя за веригата, а много ли разправия е докато се стигне до нея че до сега не съм пипал там.
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
Колега а има ли шанс перката да ти задира някъде...
- Yavor_kamenov
- Потребител
-
Ми не прегледах я не задира някаде. то е стържене като на метал. ще трябва да видя веригата, ма не знам там много разправия ли е. Има ли вероятност алтернатора да издава такъв звък. Аз вече имах проблем с един стар който беше забил направо от жуленето на четките, но тогава не ми е издавал никакви звуци. За това май ще почна от верига. 

- fast or stupid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: неква джипка
Колега веригата не стърже а чука не паникиосваи допълнително колегатаPOYO написа:Колега, само предполагам, но си мисля че е нещо свързано с веригата това стържене. То може да ти се чува от дясно, но е възможно да не е от там, за това веригата да не се е разхлабила.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Вижте алтернатора,на мен така ми се бяха отвили едни болчета вътре,че хем стърготини имаше,хем цвиреше жестоко 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
fast or stupid написа:Колега веригата не стърже а чука не паникиосваи допълнително колегатаPOYO написа:Колега, само предполагам, но си мисля че е нещо свързано с веригата това стържене. То може да ти се чува от дясно, но е възможно да не е от там, за това веригата да не се е разхлабила.
Добре колега щом казваш, това "чукане" "стържене" е много относително в смисъл един си го чува като стържене друг като чукане, и за това така го написах
а иначе към колегата да си прегледа хубаво всичко около перката защото може и там да е проблема (от личен опит го казвам)
- Yavor_kamenov
- Потребител
-
Еми другата седмица след морето ще я прегледам и ще пиша, че не ми се иска да си избухам парите пак по колата 

9 мнения
• Страница 1 от 1