Проблем с охладителната система 320i 94г.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с охладителната система 320i 94г.

Мнение от l_k » 03 Авг 2010, 23:24

Здравейте колеги , искам да се извиня предварително ако има някъде таква тема , но аз не можах да намера нещо със сходен проблем като моят.
Случаят е следният :
Тръгвам вчера на път и си поглеждам профилактично нивото на антифриза в радятора,обаче не съм завил капачката хубаво след това...и след като си свърших работа спирам колата пред вкъщи и ръгвам да се прибивам , когато чувам бълбукане отпред и когато погледнах антифриза изтичаше долу на земята. Видах че капачката не е е затегната добре и я затегнах(около 60км съм карал така като тепературата наколата не мърдаше от 90 градуса) . След около един час отидох да и долея вода и я запалих, поработи около 10тина минути на място и започна да подминава 90-те градуса , тръгнах да направя 1 къргче и за няма и 200 метра тя тъгна да ходи към червеното и аз я угасих и отвих леко капачката. Изчаках малко двигателя да поизтине (междувремено тя пак беше извърли водата) и след 2-3 часа отидох да доля вода пак , проверих маслото - добре е ( не е на боза) , запалих я да загрее , гледам маркучите не надуват... поработи 20-25 мин на мято всичко ОК - 90градуса и не мърда , обаче в момента в който се включи преката пак за почна да изхвърля вода , погледнах пак не съм бил затегнал капачката , затегнах я и след 10-тина мин започна пак да загрява и да бяга към червеното. И незнам трябва ли да я обезвъздушавам и ако трябва как става ... или е нещо по сериозно...
Ще съм ви благодарен ако кажете от какво може да е...
И пак се извинявам ако има някъде подобна тема...

SPACEMAN!
Аватар
Кара: USS ENTERPRISE
Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ

Re: Проблем с охладителната система 320i 94г.

Мнение от PROPELLER » 04 Авг 2010, 0:19

Най-вероятно е изтекъл доста антифриз още първия път и после като си налял и се е получила въздушна възглавница!
Пробвай да обезвъздушиш с пробката до капачката на радиатора!
Според мен не би трябвало да имаш проблеми!
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 04 Авг 2010, 0:24

Въздух в системата,обезвъздуши добре,и няма да имаш проблеми.

Потребител
Аватар

Мнение от l_k » 04 Авг 2010, 9:17

Колеги , а как точно се обезвъздушава... аз лично научих два начина ,но незнам кой от двате правилният:
1.Един познат каза на студен двигател да отворя пробката и да доливам вода в казанчето докато не се покаже течноста от пробката.
2.Другят начин го видях тук във форума Колегата PeReZ е обяснил следното:
Докато е студена - провери нивото на антифриза и долей, така че нивото да стигне над линията COLD.
При загряла кола отваряш пробката за обезвъздушаване, натискаш газта и държиш 2500 оборота, и чакаш да излезе въздуха (т.е. да започне да излиза течност), след което си затваряш пробката.

И незнам кой от 2та начина е правилен...

SPACEMAN!
Аватар
Кара: USS ENTERPRISE
Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ

Мнение от PROPELLER » 04 Авг 2010, 17:51

По-скоро втория от горното мнение!
И след като почне да тече антифриз от пробката я завиваш и също може да развиеш капачката на разширителния съд и като даваш с ръка малко газ от дупчицата на самата гърловина трябва да излиза струя с антифриз!
С всяко подаване на газ трябва да прави тънка струя, като паднат оборотите трябва да намаля струята! Ако я няма значи има още въздух и пак повтаряш!! Това при топъл мотор!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от l_k » 05 Авг 2010, 14:48

Проблемът е решен...35-40км вече минах градско и не загравя , дано всичко е ОК.
Благодаря колеги, за помощта и съветите които дадохте.

Назад към E36