Стрелката за бензина заби
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Стрелката за бензина заби
Здравейте колеги, от 2 дена стрелката за бензина ми стои преди червеното слагам бензин а не мърда пак от какво може да е според вас ?!

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Re: Стрелката за бензина заби
Поплавъка? 

- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Radoslav318i написа:Здравейте колеги, от 2 дена стрелката за бензина ми стои преди червеното слагам бензин а не мърда пак от какво може да е според вас ?!![]()
Резервоарите ти се намират под задната седалка.Махни я и откачи буксите поизчисти ги от праха и пак ги сложи.При мен така се оправи

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Kinopi написа:Radoslav318i написа:Здравейте колеги, от 2 дена стрелката за бензина ми стои преди червеното слагам бензин а не мърда пак от какво може да е според вас ?!![]()
Резервоарите ти се намират под задната седалка.Махни я и откачи буксите поизчисти ги от праха и пак ги сложи.При мен така се оправи
Много здраве от армейския поп ...

АБСОЛЮТНО същото поведение го имаше и при мен и при Мишо.
Когато уреда на таблото ми се доближи до лампата (малко преди да светне лампата) , отивам да сипя , сипвам и показанието не помръдва ..... Това се случи минимум 4-5 пъти при мен , а също след като споделих с Мишо , той каза, че при него е абсолютно същото поведение .... Като когато ми го правеше , всеки път вдигах седалката , отвивах капачката и откачах букстата на нивомера на помпката , след това подавам контакт , уреда на таблото отчита както трябва , след това връзвам пак нивомера , затварям капачката , слагам седалката и така всеки път , когато не ми отчиташе правилно ... Така обаче не можеше да продължава и на края първо Мишо , а след него и аз отстранихме проблема ...
Проблема категорично има решение ! Може евентуално да пуснеме тема ..., или Мишо , или аз как се отстранява тоя проблем .....
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Ами ако може обеснете по-просто как става или пък пуснете тема, че ми мръзна тая кола от 1 седмица се нещо и се разваля

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:Kinopi написа:Radoslav318i написа:Здравейте колеги, от 2 дена стрелката за бензина ми стои преди червеното слагам бензин а не мърда пак от какво може да е според вас ?!![]()
Много здраве от армейския поп ...Така се оправя за момент , истинския проблем се корени много по-дълбоко .... Ще обясня как точно стоят нещата .... Когато са включени двата нивомера (този на помпата и другия който е сам) , те подават информация на таблото за това колко гориво има в едната и в другата половина на резервоара , като уреда на таблото изработва показанието на базата на усреднена стойност от двата нивомера ... Когато откачиш единия , реално "ресетваш" уреда на таблото и той показва на базата само на единия поплавък. Уж за момент нещата са се оправили , но реално след време гарантирам , че пак ще го направи .....
АБСОЛЮТНО същото поведение го имаше и при мен и при Мишо.
Когато уреда на таблото ми се доближи до лампата (малко преди да светне лампата) , отивам да сипя , сипвам и показанието не помръдва ..... Това се случи минимум 4-5 пъти при мен , а също след като споделих с Мишо , той каза, че при него е абсолютно същото поведение .... Като когато ми го правеше , всеки път вдигах седалката , отвивах капачката и откачах букстата на нивомера на помпката , след това подавам контакт , уреда на таблото отчита както трябва , след това връзвам пак нивомера , затварям капачката , слагам седалката и така всеки път , когато не ми отчиташе правилно ... Така обаче не можеше да продължава и на края първо Мишо , а след него и аз отстранихме проблема ...
Проблема категорично има решение ! Може евентуално да пуснеме тема ..., или Мишо , или аз как се отстранява тоя проблем .....
Вече 6 месеца нямам проблем след като го направих по моя начин ,така че много здраве и от мен

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Явно ще се пуска тема... щеше ми се да изчакам още да съм сигурен в окончателния резултат но днес ще заредя за 5лв
да видя как ще се държи. До сега няколко пъти карам до лампа и всичко беше наред.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Това, че стрелката е на "-15л" може и да е така често срещаният проблем с откачената жичка на нивомера зад пасажерската седалка... има не малко теми по въпроса... на мойта кола го имаше същият проблем и така се реши веднага...
Случва се, щото като вкараш пистоледа да зареждаш и струята бензин бие направо в тази част на нивомера... и явно прави мизерии и жицата се откъсва.
Случва се, щото като вкараш пистоледа да зареждаш и струята бензин бие направо в тази част на нивомера... и явно прави мизерии и жицата се откъсва.
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Тоя проблем го има на всяка 2-ра е36-ца... стига на границата на червената зона, слагаш 10 кинта и не мърда, слагаш 20 и отива където трябва, темата е полезна 

Think. Believe. Dream. Dare...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Xscape написа:Тоя проблем го има на всяка 2-ра е36-ца... стига на границата на червената зона, слагаш 10 кинта и не мърда, слагаш 20 и отива където трябва, темата е полезна
Точно така ,точно за това "поведение" говориме ...
Само , че понякога се стига до там , че като сипеш и за 20 лв , пак не мърда и тогава става дразнещо ... А има и друго .... какво се случва когато нивомера ни показва , че има малко повече от резерва гориво , а всъщност колата угасне за бензин .....! Нали идеята на тоя нивомер е да показва адекватно и да ни ориентира какво става с горивото ... ! То е ясно , че ако го напълня примерно до горе , ще покаже нещо , но аз искам когато карам около резерва , да знам дали тая кола ще ме вози и дали няма да ме остави някъде ... !
В случая аз не говоря за проблем с разкачени провдници или лош контакт на буксите , а за износени контактни пътечки на резистора на нивомера и лош контакт на палеца с тези контактни пътечки .... При това палеца не отчита правилно съпротивлението и показва грешни данни на таблото ...
Kinopi написа:Вече 6 месеца нямам проблем след като го направих по моя начин ,така че много здраве и от мен
Интересно каква ще ти е изражението ,когато се повтори проблема , защото ти гарантирам , че ще се повтори ...
При мен за първи път стана тоя проблем преди около година , тогава и аз отворих , откачих буксата , почистих и хоп "урааааа" , проблема се оправи , но преди един месец се повтори и потрети , почетвърти (въпреки , че си мислех , че ще излекувам проблема с изваждане и чистене на буксата ,но уви ... ). Така че пак много здраве ще имаш и ти ГАРАНТИРАМ , че ще се повтори проблема ... !

Искам само да добавя , че в случая с откачен проводник поведението на нивомера е малко по различно от цитираното в тази тема ....
Ако е откачен проводник , реално нивомера който е на помпата изобщо не отчита, тогава уреда на таблото отчита само на базата на нивомера , който е зад шофьора .... Ако там няма никакво гориво , то най често уреда на таблото показва , че в резервоара има 15л (демек първо деление) , дори в отделението на помпата да няма никакво гориво ... Това е така, защото показанието на таблото е усреднно от двата нивомера (както вече казах ). Схемата на показанието я схванах много добре след доста измерване и опити и мога доста да кажа по въпроса , на тези , които желаят ....
Има и нещо друго , ако проводниците са хванати хубаво за щипките на нивомера , то там си има едни гнезда в които проводниците се застопоряват , та ако са хвнати там е много трудно да се скъсат тези проводници , независимо колко силна струя бензин пада в/у тях .
~Мишо~ написа:Явно ще се пуска тема... щеше ми се да изчакам още да съм сигурен в окончателния резултат но днес ще заредя за 5лв да видя как ще се държи. До сега няколко пъти карам до лампа и всичко беше наред.
Идеята ни беше да се пусне нещо като обща тема с подробни снимки , в която да се допълват нещата , понеже има разлика в нивомерите за различните години Е36 и да комбинираме моите и неговите решения и изводи по тоя доста често срещан проблем (който в повечето сучаи се твърди , че няма решение ... )
На мен лично обаче нещо ми мина мерака , да показвам как се оправя тоя проблем (въпреки , че с голям ентусиазъм и желание правих снимки , за да се пусне тема ) ,но щом всичко е лесно и е ясно ... , аз няма да пускам тема , ако Мишо реши , нека да пусне ... Реално той първи отстрани проблема на неговата кола и идеята е негова ... !
Който смята , че има проблем , не може да се справи с него и желае да научи как да си го оправи , нека пише на ЛС ... (имам снимки , има обяснение , всичко ...)
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:Kinopi написа:Вече 6 месеца нямам проблем след като го направих по моя начин ,така че много здраве и от мен
Интересно каква ще ти е изражението ,когато се повтори проблема , защото ти гарантирам , че ще се повтори ...
При мен за първи път стана тоя проблем преди около година , тогава и аз отворих , откачих буксата , почистих и хоп "урааааа" , проблема се оправи , но преди един месец се повтори и потрети , почетвърти (въпреки , че си мислех , че ще излекувам проблема с изваждане и чистене на буксата ,но уви ... ). Така че пак много здраве ще имаш и ти ГАРАНТИРАМ , че ще се повтори проблема ... !![]()
Няма нищо вечно колега.Но е добро като за начало и като за хора които много много не разбират (като мен).Начина за който обясняваш ти не може да се направи от всеки.Добре ,говориш за снимки и обяснение ,но докато тези неща ги няма момчето не може да чака евентуално Мишо който я пусне темата я не.Затова му предложих да направи това което аз направих все пак е работа за не повече от 10 минути и малко или много ще има ефект.

А прави ли се някаква профилактика на тия нивомери. Моя уред на таблото почти винаги показва различно - един път показва едно, спираш, гасиш и на следващото палене показва с 2-3 мм повече или по-малко... или караш си за нанякъде и стрелката не мърда, после пада изведнъж и то по много... Само с нови ли се решава проблема?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Kinopi написа: и малко или много ще има ефект.
Ефекта е моментен и гарантирам за това ..... Ако е "много" , добре (както при тебе за вече 6 месеца) ,ама ако е "малко" (примерно на всяко зареждане да отваря отзад и да ресетва показанието на нивомерите ...) , тогава става дразнещо , изпитал съм го ... Това , което трябва да се направи , всъщност не е чак толкова сложно , не се изисква подмяна на компоненти или закупуване на нови такива (ползват се наличните и резултата е НЕВЕРОЯТЕН), но както казваш , така или иначе не предлагам решение , така че нека всеки да прави , както сметне за удобно ... Спирам да спамя ...
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Някой би ли качил снимки точно какво се прави, защото одеве дигнах седалката, гледах гледах и видях само 2 жици дето влизат в 2 дупки за резервоара и никви букси

- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Xscape написа:Тоя проблем го има на всяка 2-ра е36-ца... стига на границата на червената зона, слагаш 10 кинта и не мърда, слагаш 20 и отива където трябва, темата е полезна
МНОГО СИ ПРАВ!
А към автора - за колко пари слагаш бензин?(да не е за 5 лв както си писал?)

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2