проблем с abs

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 316 compact

проблем с abs

Мнение от markoni_ » 28 Юли 2010, 0:37

здравейте колеги.появи ми се следния проблем-не бях карал колата 2,3 дни и като се качих ми светна лампата на abs.та се питам каде да търся праблема в някое реле ли,в някои датчик ли -незнам.може ли да и е станало нещо от влагата че преди това я карах в дъжда. :help:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: проблем с abs

Мнение от LiTtLeRoCk » 28 Юли 2010, 0:40

По скоро датчик.

Потребител
Аватар
Кара: E46 323

Мнение от raven85 » 28 Юли 2010, 13:20

И при мен колега беше същото , не я карах 1 седмица и после почна да свети . На диагностиката ми излезе датчик на предна лява гума , със смяна и датчика , майстора каза 40 лв . Съответно не му заплатих , свалих си гумата по датчика имаше мръсотия и стружки изчистих , сглобих и оттогава насам не е светнал и АБС-а си бачка без проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 coupe M50TUB20

Мнение от shaby » 28 Юли 2010, 21:05

Най-вероятно е датчик. На колегата Spooky правеше подобен проблем - понякога светваше лампата и нямаше ABS, като изгасиш колата и пак запалиш всичко се оправяше за малко. Проблема при него беше в преден десен датчик, единия кабел се беше прекъснал при планката, която го държи. Не мога да намеря какви стойности трябваше да дава датчика, нека някой ги напише и ще си ги измериш и четирите. Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от ///M BOSS » 28 Юли 2010, 21:07

най вероятно са е прецакал някои от дачиците..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: неква джипка

Мнение от fast or stupid » 30 Юли 2010, 16:03

Почни от диагностика

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 120i
Мечтае да кара: M POWER

Мнение от WaCkY » 30 Юли 2010, 17:28

Колеги на мене също ми светна лампата на abs-а.Закарах я на майстор закачи я на комп и каза че дава грешка че няма връзка между абс-а и таблото.има ли начин тва да се оправи или трябва да се сменя таблото?

Потребител
Аватар
Кара: E36 Coupe M50B20
Мечтае да кара: E36 Coupe M50B25

Мнение от basshunter87 » 30 Юли 2010, 17:56

Здравейте, колеги! Мисля, че проблемът ти е от датчика за положенито педала
на спирачката. Случва ми се вече за 2-ри път. Окисляват се контактите вътре и лъже
компютъра, че си натиснал много силно спирачката и ти светва от време на време сервизната лампа. Този датчик се намира точно зад усилвателя на спирачката.

Почти съм убеден, че и при теб е същия проблем.

Желая ти успех!

Пиши да кажеш какво се е случило.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 палатка и Е38 735и баткомобила
Мечтае да кара: М20-ката дълги години
Детайли за колата: Необикновена

Мнение от Pe3a4 » 30 Юли 2010, 19:39

Значи имам същия проблем ... само да вметна ,че диагностиаката е толкова относителна работа че просто не е истина. Пояснявам веднага закачих я и кво излиза помпа или датчик на предно ляво колело ... това е при мен ... т.е. и диагностиката не може да го уточни кво е ... най-добрия начин е да се замери датчика дали отчита оказаните стойности които са типични за него (а те са 1100 Ома за предните колела и 1000 за задните поне така ги пише в Аутодата) ... но иначе както каза колегата по горе добре е да се свали датчика и да се види дали наистина не е се замърсил и може да не прави добра връзка ... и този случай съм го минал :) Поздрави и дано го оправиш АБС-а :yes:
Fuck replica's, Nur original ist legal.
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 30 Юли 2010, 21:28

basshunter87 написа:Здравейте, колеги! Мисля, че проблемът ти е от датчика за положенито педала
на спирачката. Случва ми се вече за 2-ри път. Окисляват се контактите вътре и лъже
компютъра, че си натиснал много силно спирачката и ти светва от време на време сервизната лампа. Този датчик се намира точно зад усилвателя на спирачката.

Почти съм убеден, че и при теб е същия проблем.

Желая ти успех!

Пиши да кажеш какво се е случило.

Колега, разясни малко, защото и на мен ми светва абс-а просто така в движение, даже имам чувството, че на точно определено време 10-15 мин. след тръгване,и веднъж ми казаха на диагностиката точно някакъв датчик на педала.
Обаче като стане въпрос за АБС, почти никога не се е говорило за тоя датчик. Ако знаеш точно за какво става въпрос ще е добре да споделиш..... благодаря.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 120i
Мечтае да кара: M POWER

Мнение от WaCkY » 30 Юли 2010, 22:24

аз смених таблото и от тогава свети постянно!!възможно ли да е от самото табло? :?:

Потребител
Аватар

Мнение от markoni_ » 31 Юли 2010, 1:21

сега пък от няколко дена ми святка само когато надвиша 20 км.и да попитам понеже отзад съм с барабани абс имам само на предните колела нали т. е. датчиците ми са само отпред.тези дни смятам да започна с почистване на датчиците да видя дали ще има резултат и ще пиша за ефекта от почистването.иначе информативно колко вървят тези датчици ако някои знае да пише

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 31 Юли 2010, 1:55

:arrow:
Последна промяна Le Transporteur на 03 Авг 2010, 15:32, променена общо 1 път
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар
Кара: E36 Coupe M50B20
Мечтае да кара: E36 Coupe M50B25

Мнение от basshunter87 » 01 Авг 2010, 20:24

При мен беше друго, светваше си, когато си поиска сервизната лампа- може да съм натиснал педала, може да не съм, нямаше значение от скоростта.

Иначе принзипно този датчик може да е проблема. Точно зад усилвателя на спирачките е (до бушоните). Лесно се сваля и просто се окисляват контактите вътре и почва да прави бели. (отбелязвам само, че на някои модели може да го няма - на една 320 E36 96-та го нямаше този датчик.) Но ако е там погледнете го. Той е нещо като потенциометър, само че му се променя съпротивлението в зависимост от хода на натискане на едно лостче, т.е. от хода педала на спирачката. Колкото силно е натисната спирачката толкова по-голямо е и изходното съпротивление. Затова като се окисли и си дава много високо съпротивление и понякога лампата си светва.

Колега, "markoni_", по това, което казваш може и да са зацапани зъбите на главината, които датчика използва, за да отчита дали се върти гумата. Поглени си ги и тях и ги изчисти. Може и те да спомагат за проблема. Пиши да кажеш дали има подобрение :)

Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от markoni_ » 02 Авг 2010, 21:55

а някои има ли идея с какво да почистя датчиците и зъбите на главината.бензин става ли?

Следваща

Назад към E36