Проблем с айрбег
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с айрбег
Светна ми лампата за айрбег-а на таблото след като бях свалял таблото на колата,всичко е закачено както трябва(проверявах отново).ходих и на диагностика но неможе да се свържат с айрбег-а, някакви идеи от какво може да е, или някаква схема на централата за да проверя дали отива към нея напрежение и т.н.
Колата е 320i 150 коня 95'
Колата е 320i 150 коня 95'
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Re: Проблем с айрбег
Отиди на друга диагностика,като се свърже да ти истрият грешката.
И другия път не давай на контакт без табло
И другия път не давай на контакт без табло

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
и аз свалях таблото вчера,но за всеки случай си махнах клемата от акумулатора за да не дава някакви грешки
както казва кoлегата бягай до някой сервиз да ти е чистат
.не е задължително да е сервиз на бмв и в някой квартален става само да имат нужната програма за диагностика 

както казва кoлегата бягай до някой сервиз да ти е чистат

може всичко да е ,да ама не е бмв 

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Здравей колега. И аз имам подобен проблем, вадиха ми пасажерската седалка преди време и когато са откачали датчика за ''бега'' не са извадили клемите на акумулатора и сега ми свети лампичката на таблото. Но при мен свети само 2 мин точно и след това загасва сама (само когато я запаля светва за 2 мин)
Аз също съм от този регион, Хасково ми е близо, но все още не съм закачал колата на диагностика да ми изчистят грешката. Знам, че в Харманли един познат си чисти грешките на е36-цата и нямаше никакви проблеми.
Ще го питам къде точно е ходил и ще пиша пак когато разбера, то поне ти е близо и на теб и можеш да отидеш.
Аз също съм от този регион, Хасково ми е близо, но все още не съм закачал колата на диагностика да ми изчистят грешката. Знам, че в Харманли един познат си чисти грешките на е36-цата и нямаше никакви проблеми.
Ще го питам къде точно е ходил и ще пиша пак когато разбера, то поне ти е близо и на теб и можеш да отидеш.
OK, ще изчакам да пробвам и там евентуално, но при мен лампата не гасне изобщо.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Междувременно търси някой в Хасково, ако можеш там да си я оправиш, че не знам кога ще успея да разговарям с този познат (защото наистина ми е само познат и не го виждам често, нито поддържам връзка с него).
извинявайте за неточноста но пиша от името на мой приятел и той сега ми каза че като е свалял таблото не е откачил акумулатора, така че идеи какво може да е станало и как може да се оправи.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Щом свети постоянно, значи или има прекъсната верига или повреден модул.
Щом е свалял волана, голяма вероятност има да е скъсал лентовия кабел или просто да не е закачил буксата на бега.
А както го описва, че не се връзва с компа на ербега може и нещо друго да е ракачил, но незнам какво имат в тоя сервиз дето са се опитвали да го четат, така, че да пробва в друг сервиз като за начало, ако прочетат компа там ще си ипише какъв е проблема.
Щом е свалял волана, голяма вероятност има да е скъсал лентовия кабел или просто да не е закачил буксата на бега.
А както го описва, че не се връзва с компа на ербега може и нещо друго да е ракачил, но незнам какво имат в тоя сервиз дето са се опитвали да го четат, така, че да пробва в друг сервиз като за начало, ако прочетат компа там ще си ипише какъв е проблема.

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
vld написа:Щом свети постоянно, значи или има прекъсната верига или повреден модул.
А при мен защо гасне лампата сама ? Засичах я точно 2 мин и загасва, всеки път е така, независимо дали колата е палена преди час или реди 5 мин ... Предполагам просто е само някаква грешка и може да се изчисти ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
Ми при теб е записало някаква по-незначителна грешка, след това е възтановена веригата и затова гасне след 2 минути.
Най-вероятно е сваляна пасажерската седалка и е откачан датчика докато колата е била на контакт, понякога става и от откачен акумолатор да натрупа грешка(рабирай много изтощен акумулатор и опит за палене).
Иди да ти я прочетат и изтрият и си готов.
Най-вероятно е сваляна пасажерската седалка и е откачан датчика докато колата е била на контакт, понякога става и от откачен акумолатор да натрупа грешка(рабирай много изтощен акумулатор и опит за палене).

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
vld написа:Ми при теб е записало някаква по-незначителна грешка, след това е възтановена веригата и затова гасне след 2 минути.
Благодаря за изчерпателния отговор на въпроса ми. Точно така беше, както казах по-нагоре, извадиха пасежерската седалка да я тапицират, но не бяхме откачили акумулатора, а дали е била на контакт колата не знам, нямам спомен, но след като я сложиха забелязах, че свети лампата, дори се притесних, че има някаква повреда, но след като потеглих видях, че изгасна и така до днес.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Plamen_Shopov_BMW написа:Здравей колега. И аз имам подобен проблем, вадиха ми пасажерската седалка преди време и когато са откачали датчика за ''бега'' не са извадили клемите на акумулатора и сега ми свети лампичката на таблото. Но при мен свети само 2 мин точно и след това загасва сама (само когато я запаля светва за 2 мин)
колега няма никакво отношение дали е откачен акомулатора или не ,ами въпроса е да не се подава контакт докато е откачен датчика

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2