Ужасен проблем с климатика на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- malenov
- кандидат ентусиаст
-
Ужасен проблем с климатика на е36
Значи колеги да ви запозная първо с моя проблем, сменях жабката преди месец и при махането на старата сам скъсал едно като малка серпентина ( тел ) и се чу само как изцъска нещо минимално. Така, като махнах вече стара жабка видях какво съм направил, скъсал съм това телче кето излиза от нещо като малко моторче, и отива към някаква кутия под таблото . Това цялото нещо се намира в ляво като махнеш жабката. Следователно и от там ми идва проблема климатика нетръгва изобщо. И идея си нямам за какво става на въпрос, обаче помагайте ако знаете нещо, че идват жеги .
This is my FREEDOM
Re: Ужасен проблем с климатика на е36
Оправи го де, какво да помагаме. Звучи все едно си скъсал темп.датчик. Вържи го за начало и виж дали ще тръгне.
- malenov
- кандидат ентусиаст
-
ок датчик е, но защо не ми тръгва компресора
This is my FREEDOM
Защото колата не е Москвич. Защото като има нещо развалено, е нормално да го оправиш (особено щом знаеш какво е), и тогава да пускаш такива теми.
В момента си нямаме никаква идея каква кола караш, с какъв от всичките видове климатик си и т.н. Какво очакваш да ти кажем? Допри го, увий го с тиксо и пробвай. Ако стане, готово... или втора ръка, или продължаваш с изолирбанда и си готов.
В момента си нямаме никаква идея каква кола караш, с какъв от всичките видове климатик си и т.н. Какво очакваш да ти кажем? Допри го, увий го с тиксо и пробвай. Ако стане, готово... или втора ръка, или продължаваш с изолирбанда и си готов.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
liloff написа:...В момента си нямаме никаква идея каква кола караш, с какъв от всичките видове климатик си и т.н. Какво очакваш да ти кажем? ...
Какво говориш

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- kapi_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да цирикат!!!
- Мечтае да кара: НЛО
колега и аз имам проблем.. смених водния радиатора с.ложих от 318 ис а аз карам 320 м50б20 92г. букси вси4ко съм сложил а килмнатика неиска да се пусне вътре коп4етта даже неискат да светнат... гледах буксата кадето се закача на радиатора здрава е уж... от какжо може да е станало така...? помагаи те
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Бушоните видя ли?
- kapi_88
- кандидат ентусиаст
-
оправих го колеги докато сменял съм водния радиатор съм закачил кабелите и от там е било... благодаря... сега незнам тая перка на климатика кадето е върти ли се като го пусне6 веднага или не 6тото не си спомням как бе6е преди ,, а одеве като го ппуснах слезнах и видях че перката не се върти нормално ли е?
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.
kapi_88 написа:оправих го колеги докато сменял съм водния радиатор съм закачил кабелите и от там е било... благодаря... сега незнам тая перка на климатика кадето е върти ли се като го пусне6 веднага или не 6тото не си спомням как бе6е преди ,, а одеве като го ппуснах слезнах и видях че перката не се върти нормално ли е?
Не ,трябва да се върти на първа степен с пускането на климата.Замери си резистора ,който ти е за първа степен ,ако е прекъснат от този сайт http://www.ljclub.net/ си купуваш 1ом 50вата за 3лв. и си в джаза.

KUM4o написа:Не ,трябва да се върти на първа степен с пускането на климата.Замери си резистора ,който ти е за първа степен ,ако е прекъснат от този сайт http://www.ljclub.net/ си купуваш 1ом 50вата за 3лв. и си в джаза.
Точно така.
Според ел. схемите, ел. перката се включва на първа степен веднага щом се включи копресора на климатика.
В един момент се подава ток към перката и към компресора.
Ток към втората степен на перката се подава от персостата, когато се вдигне много налягането на фреона, или от датчика за висока температура на двигателя, който е поставен в главата на двигателя.
Ако колата няма виско перка, тогава сигнал за включване на перката идва и от един температурен датчик, който седи на водния радиатор.
Последна промяна bmw325tds на 19 Юли 2010, 12:42, променена общо 1 път
bmw325tds написа:KUM4o написа:Не ,трябва да се върти на първа степен с пускането на климата.Замери си резистора ,който ти е за първа степен ,ако е прекъснат от този сайт http://www.ljclub.net/ си купуваш 1ом 50вата за 3лв. и си в джаза.
Според ел. схемите, ел. перката се включва на първа степен веднага щом се включи копресора на климатика.
В един момент се подава ток към перката и към компресора.
Ток към втората степен на перката се подава от персостата, когато се вдигне много налягането на фреона, или от датчика за висока температура на двигателя, който е поставен в главата на двигателя.
Ако колата няма виско перка, тогава сигнал за включване на перката идва и от един температурен датчик, който седи на водния радиатор.
Не си ме разбрал добре и аз казвам ,че трябва да се пусне веднага с пускането на компресора.

- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Колеги понеже не ми се включва компресора на климатика искам да попитам някои може ли да ми каже , кои точно е бушона за компресора за да го провера. Таблицата ми е на италиански и нищо не разбирам , а гледах тази която е тук преведена на български и пише , че за климатика са 16 , 20 ,23 , 31 , 39. Във тези числа включен ли е компресора и ако е кои е. Благодаря предварително и се извинявам на колегата , че пиша в темата му , но не исках да отварям нова тема.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- kapi_88
- кандидат ентусиаст
-
благодаря колеги
- Karni
- Потребител
-
- Кара: E36 Compact M42
malenov написа:Значи колеги да ви запозная първо с моя проблем, сменях жабката преди месец и при махането на старата сам скъсал едно като малка серпентина ( тел ) и се чу само как изцъска нещо минимално. Така, като махнах вече стара жабка видях какво съм направил, скъсал съм това телче кето излиза от нещо като малко моторче, и отива към някаква кутия под таблото . Това цялото нещо се намира в ляво като махнеш жабката. Следователно и от там ми идва проблема климатика нетръгва изобщо. И идея си нямам за какво става на въпрос, обаче помагайте ако знаете нещо, че идват жеги .
Колега това което си скъсал е осезателя на термостата трябва да смениш термостата с нов засщото не подлежи на ремонт . Цената му е 7-15лв. в зависимост от модела
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
Компресора не се включва когато няма фреон 

НЕВОЛЯТА УЧИ........

15 мнения
• Страница 1 от 1