странен проблем с климатроника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 120i
Мечтае да кара: M POWER

странен проблем с климатроника

Мнение от WaCkY » 14 Юли 2010, 23:31

колеги от няколко дена наблюдавам че ,след като пусна климатроника решетките на въздоховодите в купето стават целите в вода :censored: незнам това нормално ли е или нещо климатроника взима да ми сдава багажа? :help:

старши ентусиаст
Аватар

Re: странен проблем с климатроника

Мнение от bmw325tds » 15 Юли 2010, 8:16

Колега, нали знаеш че всеки климатик като работи и започва да се изкапва.
При теб или е запушен канала, през който става това изкапване, или въздушния филтър е много мръсен и задъжа влагата.
Провери първо филтъра.
Каналчето незнам къде е точно, но е над скоростната кутия. Незнам дали може изобщо да се изчисти.

Вариян е и там където се намираш въздуха да е много влажен и това да се получава, но е малко вероятно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 120i
Мечтае да кара: M POWER

Мнение от WaCkY » 15 Юли 2010, 21:13

мерси :bchug: филтъра го смених преди 1000км,а проблем ли е ако така си карам?Каде могат да ми прочистят този канал? :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 15 Юли 2010, 21:36

WaCkY написа:мерси :bchug: филтъра го смених преди 1000км,а проблем ли е ако така си карам?Каде могат да ми прочистят този канал? :help:

А сега се сетих и друго: Винаги когато караш с включен климатик и трябва да спираш и да гасиш колата преценявай след колко време ще е. И когато остават 5 мин. до спирането просто изключи климатика и остави системата на външен въздух, така изчезва влагата и не се завъждат всякакви губички и други по въздуховодите, което е често срещан проблем при е36.
:arrow: Лошата миризма от климатика.Как да я отстраним !

Назад към E36