Изведнъж започна да хвърля водата и загрява !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Изведнъж започна да хвърля водата и загрява !!!

Мнение от delas_328 » 05 Юли 2010, 22:18

:( :confused:
Колеги,днес на връщане от Поморие всичко си беше нормално с колата (Е36 купе М50Б20ТУ)
влязох в Пловдив отидох оставих мойта и на прибиране до нас един КАВАЛ с една хонда ме заяде и му показах за какво иде реч (макар че доста равностойно доста малко го минах)
и след това като спрях на един светофар по пътя кво да видя отпред излиза няква пара загасих я и вдигам капака :dunno: и радятора целия мокър пуши здраво от маркучите излиза няква пара пооставих я за 10-15 минути да поизстине и тръгнах към нас става въпрос за 4 км и започна да загрява малко над средата даже може би да беше загряла една черта след средата (а по пътя изобшо не е минавала средата) и като спрях пак същата работа оставих я така и нищо не съм пипал.
От какво може да е тази работа?
Кво да я правя?
Само да кажа че като стискам маркуча който е до радятора и се чува че издиша от някъде където е някъкво съединение (незнам да не би да е термостата)на двата маркуча,а и забравих да кажа че изжестно време след като я загасих пак се чуваше от там някаде силно свистене но пък маи ми се видя че не излизаше пара от там ама не съм сигурен :help:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Изведнъж започна да хвърля водата и загрява !!!

Мнение от vld » 05 Юли 2010, 23:23

намери къде е пробива, то като няма вода е нормално да кипне чайника ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3-ка Black Edition
Мечтае да кара: много неща...
Детайли за колата: много черна....

Мнение от PiMPi » 05 Юли 2010, 23:31

Същият случай имах с едно Ауди 90 преди няколко години - при мен беше кофти скоба на един маркуч и се откачаше маркуча. Виж си всички маркучи дали са ти здрави, а е свистяло щот още е имало налягане здраво там.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от malenov » 06 Юли 2010, 0:00

Най вероятно е водната помпа, но ако си я загрял доста на 100% ти е издухала и гарнитурата.
Успех
This is my FREEDOM

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 06 Юли 2010, 0:04

malenov написа:Най вероятно е водната помпа, но ако си я загрял доста на 100% ти е издухала и гарнитурата.
Успех

а по вероятно е да е термостат..и после спукан радиатор :mrgreen:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 06 Юли 2010, 9:53

delas_328 написа::( :confused:
Колеги,днес на връщане от Поморие всичко си беше нормално с колата (Е36 купе М50Б20ТУ)
влязох в Пловдив отидох оставих мойта и на прибиране до нас един КАВАЛ с една хонда ме заяде и му показах за какво иде реч (макар че доста равностойно доста малко го минах)
и след това като спрях на един светофар по пътя кво да видя отпред излиза няква пара загасих я и вдигам капака :dunno: и радятора целия мокър пуши здраво от маркучите излиза няква пара пооставих я за 10-15 минути да поизстине и тръгнах към нас става въпрос за 4 км и започна да загрява малко над средата даже може би да беше загряла една черта след средата (а по пътя изобшо не е минавала средата) и като спрях пак същата работа оставих я така и нищо не съм пипал.
Кво да я правя?
Само да кажа че като стискам маркуча който е до радятора и се чува че издиша от някъде където е някъкво съединение (незнам да не би да е термостата)на двата маркуча,а и забравих да кажа че изжестно време след като я загасих пак се чуваше от там някаде силно свистене но пък маи ми се видя че не излизаше пара от там ама не съм сигурен :help:

Като видя парата на колко градуса беше стрелката?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 06 Юли 2010, 9:59

Налей вода и си смени капачката и виж дали ще имаш проблеми...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 06 Юли 2010, 10:05

ивчо3 написа:
delas_328 написа::( :confused:
Кво да я правя?

Като видя парата на колко градуса беше стрелката?

и още, сигурен ли си, че парата е излизала от маркучите, а не е оливала радиатора от капачката?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 120i
Мечтае да кара: M POWER

Мнение от WaCkY » 06 Юли 2010, 10:12

колоега имах същия проблем и се оказа капачка на радиатора

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 06 Юли 2010, 14:08

Пълниш с вода, позагрява - следиш температурата... гледаш дали издиша от някъде... после се почваш с водна помпа, термостат и тнт :)
Think. Believe. Dream. Dare...

ентусиаст
Аватар

Мнение от delas_328 » 06 Юли 2010, 15:07

Като видя парата на колко градуса беше стрелката?[/quote]
и още, сигурен ли си, че парата е излизала от маркучите, а не е оливала радиатора от капачката?[/quote]

Стрелката си беше на средата аз 500-600 метра след като се дърпах с оня КАВАЛ спрях и го видях това!
Колега всичко отпред беше мокро радиатора,алтернатора,ремаците и някъде там откъм термостата тече!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 coupe M50TUB20

Мнение от shaby » 06 Юли 2010, 15:29

Преди около 2 месеца имах подобен случай - заядохме се с някакъв и я понатиснах (coupe m50b20tu) и след 500 метра като спрях на светофара видях, че вдига яко пара. Оказа се отчупена тръба на радиатора - тази горе до капачката. Ремонтирах скъсаната тръба и взех нова капачка. След 10 км, и още едно напъване във високите обороти пак изгърмя там, а вече беше раздула и казанчето на радиатора, та течеше и от там. Залепих казанчето с епоксидна смола, но взе да тече пък от пробката за обезвъздушаване. Междувременно се оказа, че виското го няма никакво. Та след смяна на виско и нов радиатор вече е ОК. Да обобщя - погледни си виското и си вземи нова капачка :)

Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 06 Юли 2010, 16:51

не мога да се сетя за причина, караша налягането в охладителната система да се повишава, без да се повишава температурата /освен проблем в главата или гарнитурата/, та да спука маркуч изведнъж...дано да си прав и да си му е било дошло времето...лично съм имал случай да видя как при прегрята кола изхвърля сериозни количества вода от капачката и олива всичко в двигателния отсег.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Юли 2010, 18:05

А колегата май го мързи да си отвори капака и да погледне :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от delas_328 » 06 Юли 2010, 19:00

[quote="vld"]А колегата май го мързи да си отвори капака и да погледне :r

:smoke:

Колега,колегата хич не го мързи да си отвори капака, и днес се случи след работа , та отворих въпросният капак,огледах запалих и колата след 10 ина минути си загря на нормално и я държах така още 15 мин и нищо не видях да тече и си викам дай да я гася,но след като я загасих чух от къде излиза антифриза и парата,от горния маркуч от радятора към термостата имаше скъсано и от него започна да тече, но сега немога да намеря такъв маркуч :dunno:
Последна промяна delas_328 на 07 Май 2011, 22:49, променена общо 1 път

Следваща

Назад към E36