Изведнъж започна да хвърля водата и загрява !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Изведнъж започна да хвърля водата и загрява !!!

Колеги,днес на връщане от Поморие всичко си беше нормално с колата (Е36 купе М50Б20ТУ)
влязох в Пловдив отидох оставих мойта и на прибиране до нас един КАВАЛ с една хонда ме заяде и му показах за какво иде реч (макар че доста равностойно доста малко го минах)
и след това като спрях на един светофар по пътя кво да видя отпред излиза няква пара загасих я и вдигам капака

От какво може да е тази работа?
Кво да я правя?
Само да кажа че като стискам маркуча който е до радятора и се чува че издиша от някъде където е някъкво съединение (незнам да не би да е термостата)на двата маркуча,а и забравих да кажа че изжестно време след като я загасих пак се чуваше от там някаде силно свистене но пък маи ми се видя че не излизаше пара от там ама не съм сигурен

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Изведнъж започна да хвърля водата и загрява !!!
намери къде е пробива, то като няма вода е нормално да кипне чайника 

- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
Същият случай имах с едно Ауди 90 преди няколко години - при мен беше кофти скоба на един маркуч и се откачаше маркуча. Виж си всички маркучи дали са ти здрави, а е свистяло щот още е имало налягане здраво там.
- malenov
- кандидат ентусиаст
-
Най вероятно е водната помпа, но ако си я загрял доста на 100% ти е издухала и гарнитурата.
Успех
Успех
This is my FREEDOM
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
malenov написа:Най вероятно е водната помпа, но ако си я загрял доста на 100% ти е издухала и гарнитурата.
Успех
а по вероятно е да е термостат..и после спукан радиатор

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
delas_328 написа::(![]()
Колеги,днес на връщане от Поморие всичко си беше нормално с колата (Е36 купе М50Б20ТУ)
влязох в Пловдив отидох оставих мойта и на прибиране до нас един КАВАЛ с една хонда ме заяде и му показах за какво иде реч (макар че доста равностойно доста малко го минах)
и след това като спрях на един светофар по пътя кво да видя отпред излиза няква пара загасих я и вдигам капакаи радятора целия мокър пуши здраво от маркучите излиза няква пара пооставих я за 10-15 минути да поизстине и тръгнах към нас става въпрос за 4 км и започна да загрява малко над средата даже може би да беше загряла една черта след средата (а по пътя изобшо не е минавала средата) и като спрях пак същата работа оставих я така и нищо не съм пипал.
Кво да я правя?
Само да кажа че като стискам маркуча който е до радятора и се чува че издиша от някъде където е някъкво съединение (незнам да не би да е термостата)на двата маркуча,а и забравих да кажа че изжестно време след като я загасих пак се чуваше от там някаде силно свистене но пък маи ми се видя че не излизаше пара от там ама не съм сигурен
Като видя парата на колко градуса беше стрелката?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Налей вода и си смени капачката и виж дали ще имаш проблеми...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
ивчо3 написа:delas_328 написа::(![]()
и след това като спрях на един светофар по пътя кво да видя отпред излиза няква пара загасих я и вдигам капакаи радятора целия мокър пуши здраво от маркучите излиза няква пара пооставих я за 10-15 минути да поизстине и тръгнах към нас става въпрос за 4 км и започна да загрява малко над средата даже може би да беше загряла една черта след средата (а по пътя изобшо не е минавала средата) и като спрях пак същата работа оставих я така и нищо не съм пипал.
Кво да я правя?
Като видя парата на колко градуса беше стрелката?
и още, сигурен ли си, че парата е излизала от маркучите, а не е оливала радиатора от капачката?
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120i
- Мечтае да кара: M POWER
колоега имах същия проблем и се оказа капачка на радиатора
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Пълниш с вода, позагрява - следиш температурата... гледаш дали издиша от някъде... после се почваш с водна помпа, термостат и тнт 

Think. Believe. Dream. Dare...
- delas_328
- ентусиаст
-
Като видя парата на колко градуса беше стрелката?[/quote]
и още, сигурен ли си, че парата е излизала от маркучите, а не е оливала радиатора от капачката?[/quote]
Стрелката си беше на средата аз 500-600 метра след като се дърпах с оня КАВАЛ спрях и го видях това!
Колега всичко отпред беше мокро радиатора,алтернатора,ремаците и някъде там откъм термостата тече!!!
и още, сигурен ли си, че парата е излизала от маркучите, а не е оливала радиатора от капачката?[/quote]
Стрелката си беше на средата аз 500-600 метра след като се дърпах с оня КАВАЛ спрях и го видях това!
Колега всичко отпред беше мокро радиатора,алтернатора,ремаците и някъде там откъм термостата тече!!!
- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 coupe M50TUB20
Преди около 2 месеца имах подобен случай - заядохме се с някакъв и я понатиснах (coupe m50b20tu) и след 500 метра като спрях на светофара видях, че вдига яко пара. Оказа се отчупена тръба на радиатора - тази горе до капачката. Ремонтирах скъсаната тръба и взех нова капачка. След 10 км, и още едно напъване във високите обороти пак изгърмя там, а вече беше раздула и казанчето на радиатора, та течеше и от там. Залепих казанчето с епоксидна смола, но взе да тече пък от пробката за обезвъздушаване. Междувременно се оказа, че виското го няма никакво. Та след смяна на виско и нов радиатор вече е ОК. Да обобщя - погледни си виското и си вземи нова капачка 
Поздрави!

Поздрави!
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
не мога да се сетя за причина, караша налягането в охладителната система да се повишава, без да се повишава температурата /освен проблем в главата или гарнитурата/, та да спука маркуч изведнъж...дано да си прав и да си му е било дошло времето...лично съм имал случай да видя как при прегрята кола изхвърля сериозни количества вода от капачката и олива всичко в двигателния отсег.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
А колегата май го мързи да си отвори капака и да погледне 

- delas_328
- ентусиаст
-
[quote="vld"]А колегата май го мързи да си отвори капака и да погледне :r
Колега,колегата хич не го мързи да си отвори капака, и днес се случи след работа , та отворих въпросният капак,огледах запалих и колата след 10 ина минути си загря на нормално и я държах така още 15 мин и нищо не видях да тече и си викам дай да я гася,но след като я загасих чух от къде излиза антифриза и парата,от горния маркуч от радятора към термостата имаше скъсано и от него започна да тече, но сега немога да намеря такъв маркуч

Колега,колегата хич не го мързи да си отвори капака, и днес се случи след работа , та отворих въпросният капак,огледах запалих и колата след 10 ина минути си загря на нормално и я държах така още 15 мин и нищо не видях да тече и си викам дай да я гася,но след като я загасих чух от къде излиза антифриза и парата,от горния маркуч от радятора към термостата имаше скъсано и от него започна да тече, но сега немога да намеря такъв маркуч

Последна промяна delas_328 на 07 Май 2011, 22:49, променена общо 1 път
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3