Вода по двигателя

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Вода по двигателя

Мнение от streetz » 23 Юни 2010, 11:46

Сутринта вдигам капака и какво да видя - мястото около блока бобини мокро, все едно някой е люснал кофа с вода. Последните 2 дни колата си стои кротко пред блока, така че явно от снощния дъжд се е наводнила. Единственото което ми идва на ума е, че е влязла вода през отворите за въздух на капака и оттам между капака и шумоизолиращата кора да се е стекла до бобините .. въпреки това ми се струва малко невъзможно - досега не се е случвало, а и кората си е закрепена както трябва. Та въпроса ми е възможно ли е да има някакви дренажни отвори в самия капак, които евентуално да са се запушили и оттам да е проблема ? Или пък нещо друго .. не знам.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Вода по двигателя

Мнение от metodi80 » 23 Юни 2010, 12:36

Ако кората на капака е влажна , то проблема е както сам си го описал ... , и да подчертая , че изобщо не е невъзможно , виждал съм го това "явление" с очите си ... Иначе капака няма "дренажни" отвори ... водата около капака се оттича през отворите под чистачките и по улеите на калниците ... , друго място за отводняване - няма ...
Причината да влиза вода м/у капака и кората е - лоши уплътнения ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 23 Юни 2010, 17:11

Може да е конденз :dunno: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 23 Юни 2010, 17:22

Бая конденз ще да е било .. не знам :) Като остане време ще се позанимавам да уплътня кората на капака със силикон, друго няма какво да се направи май. Мистерия ..
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Назад към E36