Не свети лампата на акумулатора.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- piff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М42B18
Не свети лампата на акумулатора.
Здравейте колеги,
появи се много странен проблем с моето Е36 М42. Вероятно алтернатора спря да зарежда, защото както си карах и първо ми светна лампата на АБС-а, после спря радиото и накрая изгасна колата и няма палене. Странното обаче е, че лампата на акумулатора не свети, нито на контакт, нито докато вероятно съм карал на акумулатор. Сутринта съм сигурен, че светеше на контакт. Смених крушката, но пак нищо!
появи се много странен проблем с моето Е36 М42. Вероятно алтернатора спря да зарежда, защото както си карах и първо ми светна лампата на АБС-а, после спря радиото и накрая изгасна колата и няма палене. Странното обаче е, че лампата на акумулатора не свети, нито на контакт, нито докато вероятно съм карал на акумулатор. Сутринта съм сигурен, че светеше на контакт. Смених крушката, но пак нищо!
- malenov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Не свети лампата на акумулатора.
като за начало смени акомулатора да знаеш от каде да тръгнеш ако не е от него 

This is my FREEDOM
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
вероятно диоден блок... абе изобщо дай алтернатора за проверка...
Владо написа:вероятно диоден блок... абе изобщо дай алтернатора за проверка...
Колегата е прав същия проблем като я купих моята. Свалих го и го занесох и работата ми легна 20лв.
- piff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М42B18
Акумулатора е на 2 години Bosch Silver. Пробвах с друг акумулатор, пак не свети лампата. Довечера мисля да свалям алтернатора.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
piff написа:Акумулатора е на 2 години Bosch Silver. Пробвах с друг акумулатор, пак не свети лампата. Довечера мисля да свалям алтернатора.
Тази крушка свети от едно кабелче което ходи до алтернатора по принцип

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
piff написа:Акумулатора е на 2 години Bosch Silver. Пробвах с друг акумулатор, пак не свети лампата. Довечера мисля да свалям алтернатора.
Направо го стали и го закрай да го закачат на стенд да се види какво му е
С новия акомулатор ако пали добре ,обаче и с нов ако не пали при мене така ми се прецака бензиновата помпа

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
помпата ти явно си е била пътник, няма как да се прецака от незареждащ алтернатор...
другия вариянт на ремонта е да заредиш акумулатора, и без да включваш консуматори, я закарай на жичкаджия... ако имаш готов ...
другия вариянт на ремонта е да заредиш акумулатора, и без да включваш консуматори, я закарай на жичкаджия... ако имаш готов ...
Преди една седмица - мойте направи същият номер. Сложих друг акумолатор и право при жичкаджията. Оказа се че е заминала една от намотките на алтернатора и се наложи да се взене направо нов. Всичко ми легна 260 кинта с чисто нов алтернатор!
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
GANIN написа:Преди една седмица - мойте направи същият номер. Сложих друг акумолатор и право при жичкаджията. Оказа се че е заминала една от намотките на алтернатора и се наложи да се взене направо нов. Всичко ми легна 260 кинта с чисто нов алтернатор!
Брат алтернатора 140 ампера ли ти е бе

Smoocki написа:GANIN написа:Преди една седмица - мойте направи същият номер. Сложих друг акумолатор и право при жичкаджията. Оказа се че е заминала една от намотките на алтернатора и се наложи да се взене направо нов. Всичко ми легна 260 кинта с чисто нов алтернатор!
Брат алтернатора 140 ампера ли ти е бепонеже преди 2 години си купих рециклиран с 1 година гаранция за 150 лв
Да 140 ампера е! 220 кинта беше и за 70 кинта разлика предпочетох да е нов!
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
GANIN написа:Smoocki написа:GANIN написа:Преди една седмица - мойте направи същият номер. Сложих друг акумолатор и право при жичкаджията. Оказа се че е заминала една от намотките на алтернатора и се наложи да се взене направо нов. Всичко ми легна 260 кинта с чисто нов алтернатор!
Брат алтернатора 140 ампера ли ти е бепонеже преди 2 години си купих рециклиран с 1 година гаранция за 150 лв
Да 140 ампера е! 220 кинта беше и за 70 кинта разлика предпочетох да е нов!

Имах същия проблем писах тук във форума и нищо.Проблема при мене беше ,че жичката Б+ ,която е тънката синя жичка(тя е минус и ходи в таблото ,на синята букса ще те излъжа точно кой пин беше) беше прекъсната някъде по веригата и не даваш минус към таблото по този начин нито свети лампата при работещ двигател ,нито на контакт.За да провериш дали е от нея запали мотора и премери напрежението ,трябва да ти показва волтажа само на акумулатора.След това изфорсирай мотора до към 3000-4000хил. оборота и гледай уреда или таблото на колата.Ако проблема е в тази жичка след тези след като изфорсираш двигателя динамото ще се възбуди от оборотите и ще започне да зарежда и долу циферблата с километрите ще видиш как ще светне по силно и уреда ще покаже ,че има зареждане.Дано съм ти бил полезен с инфото. 

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
прекъсването на тази жичка няма да дренира акумулатора
... тук проблема е на друго място...

Повярвай ми точно така стана и при мене.Карам си вечерта от веднъж светва лампа на АБС фаровете зажумяха и колата спря и няма палене.На скорост запали от раз след това като изфорсирах двигателя и изненадващо таблото светна по силно и след това открих ,че проблема е в гадното кабелче.

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2