Проблем с оборотите на М50Б20 без ванос бош.РЕШЕН

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Проблем с оборотите на М50Б20 без ванос бош.РЕШЕН

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Юни 2010, 18:38

Двигателя е М50Б20 без ванос газовата е обикновена,проблема е следния,точно когато оборотите трябва да утихнат и за застанат на 750-800 колата започва да ги мени,това го прави и на газ и на бензин,сменил съм всичко възможно с такива от работеща кола,друг комп,стъпково моторче,дебитомер,дроселова клапа,бобини,вече не знам какво да сменя и да усетя от къде може да е проблема,на диагностиката не показва грешки,колата в момента е без ламбда сонда,възможно е да е от нея но да го прави само на бензин,а то го прави и на газ,мисля да пробвам с други датчици,за коляновия и разпределителния вал,но си мисля ако е от тях колата ще прекъсва ще пука,ще има проблеми със запалването,прегледах всички маркучи,не смуче въздух от никъде.
За да не ги мени оборотите трябва винта който регулира дросела да е развит малко повече от нормалното,но тогава държи около 1000 об. което не е нормално за този двигател.Също така,ако леко врътна болта за оборотите на изпарителя за 10 сек.двигателя леко се форсира,всичко се оправя и когато трябва да паднат оборотите и да застанат на нормално,започва да ги мени.
Изчетох повечето теми но не открих сходни симптоми,или поне в темите със смяна на някой от нещата които съм сменил и аз се е оправил проблема.

Благодаря за вниманието!
Последна промяна LiTtLeRoCk на 15 Юли 2010, 19:30, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 coupe M3
Мечтае да кара: M6

Re: Проблем с оборотите на М50Б20 без ванос бош.

Мнение от to6o6o » 11 Юни 2010, 21:24

Колега имам абсолютно същия проблем като теб но аз съм без газова, всичко смених и аз и пак има едно леко мене на оборотите което ме нерви много и мен такаче незнам и аз какво да правя съпричастен съм към твойта тема ,нека да звучи като ъп :arrow:
Където има воля, има и път!
ИзображениеИзображение
Има радост в лудоста, която само лудия познава :winky:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Юни 2010, 21:28

to6o6o написа:Колега имам абсолютно същия проблем като теб но аз съм без газова, всичко смених и аз и пак има едно леко мене на оборотите което ме нерви много и мен такаче незнам и аз какво да правя съпричастен съм към твойта тема ,нека да звучи като ъп :arrow:

Нека видим какво ще ни посъветват колегите,и дано оправим проблема,иначе имам един 2.5 свалям го от продажба и си решавам проблема с оборотите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 11 Юни 2010, 22:52

първо си оправи бакиите с ламбда-та, после огледай хубаво да не лапа въздух отнякъде...
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Юни 2010, 22:53

EnimEn написа:първо си оправи бакиите с ламбда-та, после огледай хубаво да не лапа въздух отнякъде...

Това със сондата утре мисля да го отстраня,за въздуха съм сигурен,че не смуче от никъде.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м50б20

Мнение от Deadgame » 11 Юни 2010, 22:58

на моита брат 3 пъти и чистих стъпковия маркуча смених от смукателя нищо не помага накрая дигнах малко оборотите и работата заспа напраих ги към 950 ся като пусна газта ги заковава там и не мръдват виж и тоя вариант ако ли не после ще ги върнеш

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 11 Юни 2010, 23:29

Тва дет си говорихме днес и каза за уплътненията на колектора, според мен е възможно да е оттам, това, че е със сиикон, мисля, няма да оправи проблема. Според мен си ги смени и това на дросела също, като цена са по 6лв на цилиндър и 8лв по спомен на дросела, изчисти от всякяви силикони.това менене е само от въздух, според мен. Въпроса е да го хванеш откъде. Виж и като откачиш дебитомера има ли разлика.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 12 Юни 2010, 0:55

sonny написа:Тва дет си говорихме днес и каза за уплътненията на колектора, според мен е възможно да е оттам, това, че е със сиикон, мисля, няма да оправи проблема. Според мен си ги смени и това на дросела също, като цена са по 6лв на цилиндър и 8лв по спомен на дросела, изчисти от всякяви силикони.това менене е само от въздух, според мен. Въпроса е да го хванеш откъде. Виж и като откачиш дебитомера има ли разлика.

като го откача се оправя за момент,и пак се почва да прай квот си иска.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 12 Юни 2010, 0:58

Deadgame написа:на моита брат 3 пъти и чистих стъпковия маркуча смених от смукателя нищо не помага накрая дигнах малко оборотите и работата заспа напраих ги към 950 ся като пусна газта ги заковава там и не мръдват виж и тоя вариант ако ли не после ще ги върнеш

Тоя вариант при мен работи няма проблем,ама ме дразни че нещо не е наред,ша ма ядоса и ша сложа онова дето беше в багажника на сеата и всичко ще се оправи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м50б20

Мнение от Deadgame » 12 Юни 2010, 1:26

ко чакаш :dummy:

ко не ти трябва даи го насам че сам си аресал едно е21 :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 14 Юни 2010, 16:20

И аз съм към "Тийм обороти" :mhihi: И при мен се менят на празен ход, но много малко, даже стрелката не го отчита - но като слушам мотора как ту мрънне малко повече, ту малко по-малко и умирам на яд :dunno:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 14 Юни 2010, 16:59

и аз имах такъв проблем. макар че не се виждаше, свалих дебелия маркуч на дебитомера и като поразместих разклоненията му, се оказа, че точно там е нацепен доста. омотах го с доволно количество тиксо и се пооправи доста...опитай или си намери нов маркуч за проба!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 14 Юни 2010, 17:37

Кажи в какъв диапазон мени обороти,как се проявява(топла,студена).Смени си гарнитурите на всмукателните колектори заедно с о-пръстена по средата,който при мен се вадеше(сложи силикон като поставяш новия).Откачи температурния датчик и виж дали има промяна(първия от ляво на дясно под всмукатела).

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 14 Юни 2010, 17:47

White 1913 Power написа:Кажи в какъв диапазон мени обороти,как се проявява(топла,студена).Смени си гарнитурите на всмукателните колектори заедно с о-пръстена по средата,който при мен се вадеше(сложи силикон като поставяш новия).Откачи температурния датчик и виж дали има промяна(първия от ляво на дясно под всмукатела).

Като е студена,го няма този проблем,но като стопли малко и се почва мени ги между 500-800 об. като изключа въпросния датчик, не съм го изключвал и колата да работи без него,но ще пробвам и този вариант.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Юни 2010, 17:51

A ламбдата оправи ли я? Гледал ли си какви данни връща?

Следваща

Назад към E36