Проблем с ел стъкла - пукане + решение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Проблем с ел стъкла - пукане + решение
Здравейте, търсих из форума но не открих подобна тема затова искам да попитам дали някой се е сблъсквал с тоя проблем и какво е решението
Шофьорското стъкло като се свали кадето и да е почва да пука едно такова се едно някой чука по стъклото... много е досадно
пасажерското си е перфектно и двете се вдигат и свалят без проблем като изключим че шофьорското много скърца и пука а са смазани.
Но като се свали до долу няма проблеми.
Та някой знае ли от какво е това и какво трябва да се направи за да го оправя.
Шофьорското стъкло като се свали кадето и да е почва да пука едно такова се едно някой чука по стъклото... много е досадно

Но като се свали до долу няма проблеми.
Та някой знае ли от какво е това и какво трябва да се направи за да го оправя.
Последна промяна DJJonny на 08 Юни 2010, 13:59, променена общо 1 път
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- 6apa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740
Re: Проблем с ел стъкла - пукане
мисля, че са водачи колега и моето пукаше само при вдигане, ябълката на ножицата влизаше и излизаше от водача при сваляне и вдигане и пукането беше от това, след смяна на водачи се оправи 

6apa написа:мисля, че са водачи колега и моето пукаше само при вдигане, ябълката на ножицата влизаше и излизаше от водача при сваляне и вдигане и пукането беше от това, след смяна на водачи се оправи
еми тея дни ще я отварям начи...
опиши ми каква е процедурата по смяната им и колко струват
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
6apa написа:мисля, че са водачи колега и моето пукаше само при вдигане, ябълката на ножицата влизаше и излизаше от водача при сваляне и вдигане и пукането беше от това, след смяна на водачи се оправи

купуваш си нова щипка (2лв беше бройката ако не се лъжа),сменяш я и нещата се оправят поне до следващия път

бтв ако не го оправиш веднага,при някое от следващите пукания прозореца ще си остане на място и дотам
азззз написа:6apa написа:мисля, че са водачи колега и моето пукаше само при вдигане, ябълката на ножицата влизаше и излизаше от водача при сваляне и вдигане и пукането беше от това, след смяна на водачи се оправи
![]()
купуваш си нова щипка (2лв беше бройката ако не се лъжа),сменяш я и нещата се оправят поне до следващия път![]()
бтв ако не го оправиш веднага,при някое от следващите пукания прозореца ще си остане на място и дотам
на кое му викаш щипка?
- 6apa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740
Процедурата е лесна колега, аз взех водачите по 5 лева бойката те са 2 на брой, сваляш стъклото до долу за да ти е по лесен достъпа до водачите, захванати са с нещо като зегерка, махаш зегерката леко издарпваш ножицата към теб(леко за да не я изкривиш) и единия водач е освободен махаш го намазваш добре новия водач с грес поставяш го в релсата дет варви (може и нея да смажеш)и стискаш с ръка докато щракне и влезе в леглото си ( не е много сложно само първия пат е труден) и после с другия водач същата процедура. 

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
DJJonny написа:азззз написа:6apa написа:мисля, че са водачи колега и моето пукаше само при вдигане, ябълката на ножицата влизаше и излизаше от водача при сваляне и вдигане и пукането беше от това, след смяна на водачи се оправи
![]()
купуваш си нова щипка (2лв беше бройката ако не се лъжа),сменяш я и нещата се оправят поне до следващия път![]()
на кое му викаш щипка?
Предполагам колегата има предвид водача. И действай докато е време,че да не сменяш после целия механизъм с ножицата като мене....
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Проблема вече го реших
днес си взех водачи и ги смених и всичко се оправи
само да предупредя колегите които тепърва предстоят да го правят да внимават при ваденето и слагането на ножиците на/от водачите първо да поизпилат малко отвътре самите водачи преди да ги натискат че невлизат лесно и има вероятност да строши някой стъклото ако невнимава
също така да гледайте преди да ги вкарате дали стъклото е влезло във предната релса защото на мен ми се наложи да го свалям наново като след като установих че не е влезло във релсата
но проблема се реши като изкарах само задния водач
има също така едни скоби които трябва да се наденат на водачите което става доста трудно ако нямаш подходящи изкривени тънки клещи
а... и смазването с грес да го правете накрая

днес си взех водачи и ги смених и всичко се оправи
само да предупредя колегите които тепърва предстоят да го правят да внимават при ваденето и слагането на ножиците на/от водачите първо да поизпилат малко отвътре самите водачи преди да ги натискат че невлизат лесно и има вероятност да строши някой стъклото ако невнимава

също така да гледайте преди да ги вкарате дали стъклото е влезло във предната релса защото на мен ми се наложи да го свалям наново като след като установих че не е влезло във релсата

има също така едни скоби които трябва да се наденат на водачите което става доста трудно ако нямаш подходящи изкривени тънки клещи

а... и смазването с грес да го правете накрая

Последна промяна DJJonny на 07 Юни 2010, 21:43, променена общо 2 пъти
pgv64 написа::D Много се извинявам, но и при мен е същия проблем! Дали водачите при седан и купе са еднакви? Защото аз съм с купе.Благодаря за отговор и още веднъж се извинявам ,че пиша в темата на колегата!
мисля че са еднакви защото в магазина имаше само един вид пък и не ме пита дали е купе или седан 4лв бройката
като оправям другото стъкло ще сложа и малко снимков матрял защото мисля че това е еднин доста наболял проблем 

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там

незнам дали наболял е правилната дума или по точно казано- "серийна екстра"

като разгледах оригиналните водачи видях че самото пукане е с цел... явно от BMW и за това са помислили
на самите водачи има едни графитени плочици които са вътре в самия водач на амортисьорчетата му така да се каже които предизвикват това пукане и липсата на смазка
т.е. когато почне да пука или се е износил водача вследствие на липса на смазка
за съжеление не ги видях по рано за да ги прехвърля на новите водачи но занапред мисля че ще е полезна информация и за другите

на самите водачи има едни графитени плочици които са вътре в самия водач на амортисьорчетата му така да се каже които предизвикват това пукане и липсата на смазка
т.е. когато почне да пука или се е износил водача вследствие на липса на смазка
за съжеление не ги видях по рано за да ги прехвърля на новите водачи но занапред мисля че ще е полезна информация и за другите

Проблем с пукащи ел. стъкла при е36 - Решение
Здравейте, реших да опиша решение на серийната екстра пукащи стъкла 
Проблема идва от това че се е износил водача вследствие на липса на смазка.
като разгледах оригиналните водачи видях че самото пукане е с цел... явно от BMW и за това са помислили
на самите водачи има едни графитени плочици които са вътре в самия водач на амортисьорчетата му така да се каже които предизвикват това пукане и липсата на смазка.

Части за закупуване:
1. Като заначало купувате 2 водача за едната врата(4лв/бр)
2. Щипки за вратите - по 10бр на врата (седан) при мен се счупи само 1 при свалянето. (сх2 ще ви покаже каде се намират щипките да знаете каде да дърпате)
3. Грес за смазването
4. Бира
Нужни инструменти
1. По-широра плоска отверка за сваляне на панела на вратата или подходящия инструмент за сваляне на щипки
2. Малка плоска отверка за сваляне на тапите зад дръжката на вратат
3. Еврейска звезда (незнам кой номер е) за отвиване на болтовете зад дръжката
4. Извити клещи или някакъв друг вид тънки клещи
5. Кръгла малка пила
Като заначало махаме капачката на дръжката на вратата която е на жлебове като е издърпваме напред (клип 1 е показан с купе + airbag, при седана е аналогично)
http://www.youtube.com/watch?v=Wv4ZEegRTaQ
Махаме капачките зад дръжката и отвиваме болтовете които са еврейски звезди!
Отвиваме копчето за заключване
След това почваме да освобождаваме щипките като почваме отдолу нагоре (сх2 ще ви покаже каде се намират щипките да знаете каде да дърпате)

След това внимателно издърпваме панела като внимаваме за кабелите от ел стълката и пищялката които ги освобождаваме като освободим панела.
При мен имаше някаква тип дунапренена-пластмасова изолация отвътре която внимателно отстраняваме без да е късаме. Залепена е с някакво черно лепило което при мен падна сравнително лесно дори се залепи отново като е поставях.
Ако някой смята да прави изолация сега е момента
След свалянето на изолацията пускаме стъклото почти до долу така че да ни е удобно да работим с водачите. (червените кръгчета на снимката)

С отверка махаме металните скоби на старите водачи
Пак с отверката си помагаме да изкараме ножиците от старите водачи като внимаваме да не натискаме стъклото и внимаваме да не го изпуснем надолу
След като ги свалим почистваме релсите на водачите
Взимаме новите водачи и ги изпиляваме малко от вътрешната страна че иначе нямат вкарване
Плъзгаме водачите на релсите и нагласяме стъклото така че да си пасне с ножиците
!!!!ВАЖНО!!! преди да вкарате ножиците във водачите бъдете сигурни че сте вкарали стъклото във страничните релси отпред и отзад иначе ще си имате счупена стъкло
След като сте се уверили че стъклото е влезнало в релсите идва пипкавата част
да вкараме ножиците във водачите. Процедурата ще е непосилна за хората с по слаби ръце... тъйче такива да гледат да имат помощник 
Вкарването става с финт и много стискане на ножицата към водача и много внимателно да не накривяваме стъклото и ножиците че са много меки стискаме накрая само... и така на 2-та като за улеснение си нагласяме стъклото на подходящата височина.
Ако сте минали предната стъпка тука следва вкарването на скобите аз успях с едни изкривени стоматологични клещи за вадене на зъби
като вкарвам скобите по следния начин: предната е вкарвам отпред назад а задната отзад напред за да имаме упора в ламарината на вратата иначе нямат вкарване 
След като сме вкарали и скобите се уверяваме внимателно че стъклото върви спокойно нагоре-надоле
Накрая смазваме навсякъде - водачи, релси, около моторчето лагерите и свръзките на механизма
След което сглобяваме по обратния ред, изолация, букси, кора, болтовете, копчето за заключване, капачето на дръжката и студената бира
Дано да съм бил полезен

Проблема идва от това че се е износил водача вследствие на липса на смазка.

на самите водачи има едни графитени плочици които са вътре в самия водач на амортисьорчетата му така да се каже които предизвикват това пукане и липсата на смазка.

Части за закупуване:
1. Като заначало купувате 2 водача за едната врата(4лв/бр)
2. Щипки за вратите - по 10бр на врата (седан) при мен се счупи само 1 при свалянето. (сх2 ще ви покаже каде се намират щипките да знаете каде да дърпате)
3. Грес за смазването
4. Бира
Нужни инструменти
1. По-широра плоска отверка за сваляне на панела на вратата или подходящия инструмент за сваляне на щипки
2. Малка плоска отверка за сваляне на тапите зад дръжката на вратат
3. Еврейска звезда (незнам кой номер е) за отвиване на болтовете зад дръжката
4. Извити клещи или някакъв друг вид тънки клещи
5. Кръгла малка пила
Като заначало махаме капачката на дръжката на вратата която е на жлебове като е издърпваме напред (клип 1 е показан с купе + airbag, при седана е аналогично)
http://www.youtube.com/watch?v=Wv4ZEegRTaQ
Махаме капачките зад дръжката и отвиваме болтовете които са еврейски звезди!
Отвиваме копчето за заключване
След това почваме да освобождаваме щипките като почваме отдолу нагоре (сх2 ще ви покаже каде се намират щипките да знаете каде да дърпате)

След това внимателно издърпваме панела като внимаваме за кабелите от ел стълката и пищялката които ги освобождаваме като освободим панела.
При мен имаше някаква тип дунапренена-пластмасова изолация отвътре която внимателно отстраняваме без да е късаме. Залепена е с някакво черно лепило което при мен падна сравнително лесно дори се залепи отново като е поставях.
Ако някой смята да прави изолация сега е момента

След свалянето на изолацията пускаме стъклото почти до долу така че да ни е удобно да работим с водачите. (червените кръгчета на снимката)

С отверка махаме металните скоби на старите водачи
Пак с отверката си помагаме да изкараме ножиците от старите водачи като внимаваме да не натискаме стъклото и внимаваме да не го изпуснем надолу

След като ги свалим почистваме релсите на водачите
Взимаме новите водачи и ги изпиляваме малко от вътрешната страна че иначе нямат вкарване

Плъзгаме водачите на релсите и нагласяме стъклото така че да си пасне с ножиците
!!!!ВАЖНО!!! преди да вкарате ножиците във водачите бъдете сигурни че сте вкарали стъклото във страничните релси отпред и отзад иначе ще си имате счупена стъкло

След като сте се уверили че стъклото е влезнало в релсите идва пипкавата част

Вкарването става с финт и много стискане на ножицата към водача и много внимателно да не накривяваме стъклото и ножиците че са много меки стискаме накрая само... и така на 2-та като за улеснение си нагласяме стъклото на подходящата височина.
Ако сте минали предната стъпка тука следва вкарването на скобите аз успях с едни изкривени стоматологични клещи за вадене на зъби

След като сме вкарали и скобите се уверяваме внимателно че стъклото върви спокойно нагоре-надоле
Накрая смазваме навсякъде - водачи, релси, около моторчето лагерите и свръзките на механизма
След което сглобяваме по обратния ред, изолация, букси, кора, болтовете, копчето за заключване, капачето на дръжката и студената бира

Дано да съм бил полезен
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
колега аз имам съшия проблем и при мене направо се беше извадила "ябълката на ножицата" от самия водач. Оправих го без да сменям водача и след 2 дена пак и така 2 пъти докато
но се оправи от самосебе си
но трябва да сменя водача.
И до колегата които е пуснал темата от каде мога да си ги купя тея водачи ???
азззз написа: ако не го оправиш веднага,при някое от следващите пукания прозореца ще си остане на място и дотам

И до колегата които е пуснал темата от каде мога да си ги купя тея водачи ???
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3