подготовка за боядисване на М прагове
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: M
подготовка за боядисване на М прагове
Здравейте Колеги,
Не видях друга тема, та реших да пусна.
Купих си М Прагове от колега във форума, но ще трябва сега да ги боядисам. С боядисване едва ли ще се справя, но с подготовката едва ли ще имам проблеми.
Бихте ли споделили как да ги подготвя?
Баята ми е виолетова перла. От къде ще мога да си купя и колко ще ми трябва.
Купих си М Прагове от колега във форума, но ще трябва сега да ги боядисам. С боядисване едва ли ще се справя, но с подготовката едва ли ще имам проблеми.
DriveCalc.com/bg
- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
Re: подготовка за боядисване на М прагове
дай ги на майстор по добре щото са пластмаса и ако ти протъркаш повече ще е грозна картинка повярвай ми !
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
fenixsz написа:Здравейте Колеги,
бояджията има отговори на твоя въпрос ,колега .
безмислено е ти да правиш подготовката за новата боя
Последна промяна fedoracore на 06 Юни 2010, 12:57, променена общо 1 път

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
подготовката ако стане зле, боята няма да го скрие
по-добре както каза колегата, остави бояджията да си върши работата, така или иначе ще ти вземе същите пари

- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
- koceto 1232
- Потребител
-
- Кара: Е36 328 кабрио,Е92 330и
излиза сьщото като пари оставати само излишното тьркане.
- angel_lalov
-
-
сподели после как са се справили майсторите ако може да се каже че все още има такива!
Колега, като чета как всички казват, че излизало повече пари направо незнам, да се смея ли... да плача ли...
На повечето места (За София става дума) боядисването е между 150-200 лв на детайл. Аз намерих един приятел пък, бояджия който щеше да ми боядиса детайла за 120 лв. Става дума за задна М броня, някой ме е закачил докат е била паркирана и беше олющена боята. Както и да е, ходих до едно магазинче където правят боята на място, с цвят точно за твоята кола. Взех точно 100 грама боя, малко втвърдител лак и всичко квото трябва за смешната сума от 16 ЛЕВА общо. Един комшия пък, има писолет за боя марка SATA и се заехме да оправим проблема. Почерпих го едно шише домашна ракия и това беше всичко. Бронята е като нова. Незнам дали си ходил при бояджия сега, ама в повечето случаи казват, че ще ти струва 150-200 лв на детайл, като боята е от тях. Е, същата тази боя, 100 грама заедно с всичко ми излезна 16 лв, да не говорим че ми остана от боята. За твойте М прагове, 200-300 грама боя, не мисля че ще ти струва повече от 40-50 лв. Направи си сметка, колко парички отиват за "Майстора бояджия"
На повечето места (За София става дума) боядисването е между 150-200 лв на детайл. Аз намерих един приятел пък, бояджия който щеше да ми боядиса детайла за 120 лв. Става дума за задна М броня, някой ме е закачил докат е била паркирана и беше олющена боята. Както и да е, ходих до едно магазинче където правят боята на място, с цвят точно за твоята кола. Взех точно 100 грама боя, малко втвърдител лак и всичко квото трябва за смешната сума от 16 ЛЕВА общо. Един комшия пък, има писолет за боя марка SATA и се заехме да оправим проблема. Почерпих го едно шише домашна ракия и това беше всичко. Бронята е като нова. Незнам дали си ходил при бояджия сега, ама в повечето случаи казват, че ще ти струва 150-200 лв на детайл, като боята е от тях. Е, същата тази боя, 100 грама заедно с всичко ми излезна 16 лв, да не говорим че ми остана от боята. За твойте М прагове, 200-300 грама боя, не мисля че ще ти струва повече от 40-50 лв. Направи си сметка, колко парички отиват за "Майстора бояджия"

Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е да, но майстора бояджия търка, чисти, подготвя, боядисва, диша отрови, плаща ток, наеми, има някакъв опит и познания, че боята да не ти падне след 2 месеца и т.н..
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
....и да вметна,че само камерата струва 50лв. за елемент
.
Де не говорим,че само с боя,работата няма как да стане.Трябват си филери,праймери преди боята,обезмаслители,силиконови кърпички и куп още салтанати за които едвали сте и чували
за да стане както трябва и съответно да дадеш гаранция от поне три години,че боята няма да се олюпи,матира,избелее,свие и т.н.

Де не говорим,че само с боя,работата няма как да стане.Трябват си филери,праймери преди боята,обезмаслители,силиконови кърпички и куп още салтанати за които едвали сте и чували

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
bum_bum написа:Е да, но майстора бояджия търка, чисти, подготвя, боядисва, диша отрови, плаща ток, наеми, има някакъв опит и познания, че боята да не ти падне след 2 месеца и т.н..
Е да но това го прави майстора бояджия. А другия "майстор бояджия" те припатква набързо за да ти гепи сумичката. Колега нищо лично, има си майстори и майстори, така е. Аз просто исках да кажа, че е по-добре ако се намери някой на който може да се има доверие, защото за даден майстор, може 50 страници с позитивни коментари да се изпишат, но ако ти кажа за един такъв, именно от този форум, кви неща ми каза за смяна по колата и каква сума... а всъщност проблема не беше в нито едно от нещата които големия майстор изброи, ще се стреснеш.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
Принципно съм забелязал, че цените на бояджийските услуги в София са далеч над тези в провинцията. Това се дължи на няколко фактора:
1. Хората са "дупета" и не искат да се занимават с бояджийство (малко предлагане)
2. Колите са много, а местата за паркиране нищожни. Паркощетите на брой кола, са повече откъдето и да е другаде (предпоставка за повече търсене)
3. Собствениците разполгат с малко повече доходи (но съответно и повече разходи), което предполага евентуално наместването им в поддръжка на автомобила. (повече търсене)
4. Културата в София е, че всеки трябва да си прави каско или почти всеки (повече средства за бояджийство при леки щети)
120-200 лв на детайл/праг? Това означава 240-400 лв за моите 2 прага? Определено няма да е в Сф...
1. Хората са "дупета" и не искат да се занимават с бояджийство (малко предлагане)
2. Колите са много, а местата за паркиране нищожни. Паркощетите на брой кола, са повече откъдето и да е другаде (предпоставка за повече търсене)
3. Собствениците разполгат с малко повече доходи (но съответно и повече разходи), което предполага евентуално наместването им в поддръжка на автомобила. (повече търсене)
4. Културата в София е, че всеки трябва да си прави каско или почти всеки (повече средства за бояджийство при леки щети)
120-200 лв на детайл/праг? Това означава 240-400 лв за моите 2 прага? Определено няма да е в Сф...
DriveCalc.com/bg
- valio_silvar_e36
- Потребител
-
- Мечтае да кара: 318 is
мога да говоря да ти ги праснат само ще си земеш матерялите само трябва да питам колко пари взимаше за детайл по спомени беше 70 - 80 лв на детейл. Но да се има на предвид че не сам сигурен че това беше преди
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Колега в зависимост от размера на елемента може да се брои за един или за два елемента.
Твойте прагове спокойно минават за един елемент
.
Преден капак и таван се броят общо за четири елемента.Само капак се хваща за два елемента,защото се пръска възможно най-трудно от целия автомобил,пък и най-много бие на очи.
Твойте прагове спокойно минават за един елемент

Преден капак и таван се броят общо за четири елемента.Само капак се хваща за два елемента,защото се пръска възможно най-трудно от целия автомобил,пък и най-много бие на очи.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- angel_lalov
-
-
съгласен съм с борис!
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2