Копчета ел стъкла.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Копчета ел стъкла.

Мнение от Monoid » 06 Юни 2010, 8:58

Добър ден колеги извинете ме , ако има такава тема , но поне аз не успях да намера с търсачката. Та така да премина към моят малък проблем , които е следният. Значи 1 от копчетата ми за ел стъкла изгоря и сега не свети смисъл сички други си светят оранжевичко ама моито си седи черно и не свети нищо , самият прозорец се сваля няма проблеми просто крушката е изгоряла.Въпросът ми е дали тази крушка може да се подмени по някакъв начин и как , защото аз дърпах буксата и не успях да я извадя , но съм сигурен че ако отида пак и пробвам ще го направа и преди да стане това искам да разбера дали има начин да го оправа или трябва да си намера ново от морга ?
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Re: Копчета ел стъкла.

Мнение от Изрода » 06 Юни 2010, 9:29

Колега факът че не си успял да извадиш бухсата ме навежда на мисълтаче няма да успееш да си смениш и крушката, щото не е толкоз лесно.
За втората ти опция - "новокопче от морга" те съветвам да си купиш наистина чисто ново копче (колегата laviatan ги има по около 25 лева мисля бяха в платените обяви ) чистак бърсак и забравяш за проблемите :yes:
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с усмивка.

Мнение от Axis » 06 Юни 2010, 11:49

Не го плашете човека не е толкова чак трудно! Зора е да имаш поялник и да можеш да го ползваш защото крушката е супер малка и стърчат само жички от нея, които трябва да се запоят! Копчето най-лесно се вади като махнеш маншона на скоросния лост - просто го издърпваш по силно докато излезе! После бутваш копчето с пръст отдолу то излиза заедно с това за задното стъкло! Букстата се маха като дръпнеш настрани една П-образна пласмаса, малко прилича на чекмедженце! От там си взимаш само проблемното копче у вас, сядаш си на масата и го разпарчадисваш на съставните му части, то лесно потдава! Изтръгваш изгорялата крушка и чакаш да стане понеделник и газ към най-близкия ТВ/Аудио магазин. Даваш им я, те я гледат малко тъпо, обясняваш, че ти трябва крушка само, а не диот, понеже имало малко разлика - купуваш 5-7 броя крушки да имаш за проби, ако не стане от първия път, прибираш се и твориш с поялника!! Преди месец я правих тази процедура, бяха по 30ст. крушките! :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 06 Юни 2010, 13:58

Monoid написа:Добър ден колеги извинете ме , ако има такава тема , но поне аз не успях да намера с търсачката...........

Не си търсил усърдно.
Виж тук и успех:
viewtopic.php?f=8&t=132242
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 06 Юни 2010, 18:36

nakoone написа:
Monoid написа:Добър ден колеги извинете ме , ако има такава тема , но поне аз не успях да намера с търсачката...........

Не си търсил усърдно.
Виж тук и успех:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=132242

светодиоди си кръстил темата за това не съм я намерил :) Както и да е благодаря много колеги отивам да разкачам и да го права това копче. Благодаря още веднъж ,темата може да бъде заключена.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 06 Юни 2010, 19:38

ако искаш да засвети като останалите или си намери такова диодче оранжаво или си сложи нормална крушчица
навсякъде в подобни сервизи за финна техника могат да ти я залепят. идята е да се лепне с по тънак поляник за да не се нагрее много копчето и да не мръдне пластмасата. за диода ти трябва и съпротивление което осложнява малко монтажа тъи като няма мнго място в това копче. поне при мен съм с три такива и се сместиха... но беше трудно
(ако си купиш крушка питаи дали е 12 волта че продават едни които горят след два дни е гадно )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Юни 2010, 21:35

Дайте някаква идея за име на другата тема за да се намира лесно в търсачката да я сменим и да слагам ключа на тая.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Юни 2010, 10:37

bum_bum написа:Дайте някаква идея за име на другата тема за да се намира лесно в търсачката да я сменим и да слагам ключа на тая.

"Подсветка на копчетата за ел. стъкла"
Бива ли :angel: :angel: :angel:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 07 Юни 2010, 10:53

_65536_kb_sec_ написа:
bum_bum написа:Дайте някаква идея за име на другата тема за да се намира лесно в търсачката да я сменим и да слагам ключа на тая.

"Подсветка на копчетата за ел. стъкла"
Бива ли :angel: :angel: :angel:

то бива, ама да има и "крушка/и" някъде че ей го - човека не е търсил диоди и не намерил, а едва ли всеки знае що е "подсветка"...
:yes:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Юни 2010, 12:14

Код: Избери целия код
подсветка, светодиоди и крушки на копчета за ел.стъкла
:mhihi:
Изображение

Назад към E36