М52Б25 не циркулира водата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
М52Б25 не циркулира водата
Водната помпа и термостата са нови. Отцепихме парното, но пак същата работа. Все едно водната помпа не работи. До радиатора водата изобщо не помръдва, мисълта ми е, че няма как да е от радиатора. Всичко идва още от началото на водната с-ма, но не знам къде точно е проблема. Някой ако може, нека да помогне.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: М52Б25 не циркулира водата
А като сипвахте антифризеца , сетихте ли се да отвиете пробката за обезвъздушаване .... , и след това направихте ли процедурата по обезвъздушаване на системата ... ???
Нагрява ли маркуча след термостата ?
Отвии капачката на преливника и давай газ ,за да видиш дали антифриза се връща обратно в преливника ....ако се връща , помпата бачка..... Но преди всичко трябва да се изкара въздуха от системата .....
Нагрява ли маркуча след термостата ?
Отвии капачката на преливника и давай газ ,за да видиш дали антифриза се връща обратно в преливника ....ако се връща , помпата бачка..... Но преди всичко трябва да се изкара въздуха от системата .....
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Това след смяна на термостата и помпата ли се получи
Имаха ли разлика новите и старите 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Малко са хората детомогат да се справят с водната система на едно БМВ
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
Аз пък си мисля, че ако човек прочете темата на Методи80 за обезвъздушаване, и е поне малко технически грамотен ще се справи. Естествено без да знае как, няма начин да се получи
- metodi80
- старши ентусиаст
-
sonny написа:Малко са хората детомогат да се справят с водната система на едно БМВ

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
metodi80 написа:sonny написа:Малко са хората детомогат да се справят с водната система на едно БМВ
![]()
вярно е, и на мен ми отне доста време да му хвана чалъма, ама пък резултата е просто на ниво после

Днес сожихме нова водна помпа, макар, че на старата й нямаше нищо и пак същата работа. Маркуча от големия гръг не го затопля както трябва. Утре ще пробвам с нов радиатор, макар, че още от малкият гръг не върти водата както си трябва.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:metodi80 написа:sonny написа:Малко са хората детомогат да се справят с водната система на едно БМВ
![]()
вярно е, и на мен ми отне доста време да му хвана чалъма, ама пък резултата е просто на ниво после![]()
Според мен колегата Сони го каза това с голяма доза сърказъм , ама явно не се разбра ....
Какво толкова сложно има във водната система на БМВ - нищо ....
metodi80 написа:_65536_kb_sec_ написа:metodi80 написа:sonny написа:Малко са хората детомогат да се справят с водната система на едно БМВ
![]()
вярно е, и на мен ми отне доста време да му хвана чалъма, ама пък резултата е просто на ниво после![]()
Според мен колегата Сони го каза това с голяма доза сърказъм , ама явно не се разбра ....
Какво толкова сложно има във водната система на БМВ - нищо ....
За съжаление, колкото е сърказъм, толкова и не е. На редовия юзър, който само кара и сипва бензин му е простено да не може да обезвъздуши колата, акквато и да е тя. Но на служители в сервизи, дори и реномирани, не е простено да не могат да обезвъздушат, една кола, коятоято е мехлем за работа. Правя всякакви коли и да ти кажа, по-лесна кола за работа от БМВ, досега не съм открил.

За обезвъздушаването, не е проблем. Проблема тук е друг. Свалихме главата, снимахме я и всичко е 6. Гарнитурата не беше духнала.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Krizztian написа:За обезвъздушаването, не е проблем. Проблема тук е друг. Свалихме главата, снимахме я и всичко е 6. Гарнитурата не беше духнала.
Чак до сваляне на глава ли стигнахте .. ?!

Първоначално, колата надуваше маркучите и загряваше. Надуваше маркучите заради капачката на разширителният съд, но си остана загряването и почнаха да стават едни аномалии.Виското беше за смяна. смених го. Смених термостата.Водната помпа е нова. Колата не иска да върти тая вода в големия кръг и не иска и пак си загрява. Отцепихме парното. но пак същата работа.Издънихме стария термостат и пак... Маркуча от големия гръг не загряваше както си трябва. Тая кола нямаше обезвъздушаване. Ту и идваше парното, ту се губеше. По едно време реши за 2 часа да си се оправи и всичко си беше 6, след това пак проблеми. Като се свали главата се видя, че не беше духнала гарнитура. Снимахме главата да не е пукната, нямаше й нищо. Радиатора УЖ нов и не се съмняваме в него, загрява си цялата пита "не както трябва, защото няма циркулация" ама си е 6. Пускаше вода в приливника. Днеска вече не ми го побираше главата, защо не върти големия кръг. Случайно се сетих, че имам радиатор от ИС и вече отчаян не ми оставаше друго освен да пробвам и с друг радиатор. Сложихме радиатора от ИС, без дифузиора и колата на празен ход, в продължение на 25 мин не вдигаше повече от 96 градуса и си въртеше водата както си трябва и си стопляше маркуча от големия кръг.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Аз пък така и не разбрах причината да се започне ремонта като цяло
Защо все пак се наложи всичкото т`ва ходене по мъките 

ned_gm28 написа:Аз пък така и не разбрах причината да се започне ремонта като цялоЗащо все пак се наложи всичкото т`ва ходене по мъките
Ми щото като се появи дерт, дето нема оправяне и не ти остава друго, освен да започнеш да сменяш подред, и това кат не помогне и отваряш матора, и на мен ми се е случвало
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2