питане за шум в купето ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
питане за шум в купето ?
Колеги отскоро ми се появи шумолене в купето като на открехнат леко прозорец при пасажерската врата,който обаче се чува от 120км нагоре.Гледах прозореца дали затваря плътно до горе (колата е купе) и мисля че не е от него,гуменото оплътнение не видях да е скъсано,но незнам това дали е показател.Дайте моля Ви съвет от него ли е и с ново ли да го сменям или става и 2ра ръка 
Благодая предварително.

Благодая предварително.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Re: питане за шум в купето ?
Провери и огледалата. Пласмаста от вътрешната страна да не се е откопчала и разместила. Те огледалата са създавали проблем точно с това шумене и в последствие техниците от БМВ са намалили значително шума като са направили въпросната пласмаса осеяна с пъпчици.
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
аз имам същия проблем с шофиорската врата
проблема идва от това ,че понякога стаклото леко се измества и се появява лек луфт между стаклото и уплатнението
пробваи като се чува да пипаш с рака по края на стаклото като леко го натискаш на вън и виж дали някаде няма да се усили
сущото направи и с вратата може да е от нея виж като я дърпаш на вътре дали намалява и като я буташ на вън дали се увеличава
проблема идва от това ,че понякога стаклото леко се измества и се появява лек луфт между стаклото и уплатнението
пробваи като се чува да пипаш с рака по края на стаклото като леко го натискаш на вън и виж дали някаде няма да се усили
сущото направи и с вратата може да е от нея виж като я дърпаш на вътре дали намалява и като я буташ на вън дали се увеличава
- азззз
- младши ентусиаст
-
mitko_dd написа:аз имам същия проблем с шофиорската врата
същата работа.като пипнах с пръст по края на прозореца и шума се засилва...
В такъв случай има ли смисъл да сменям гуменото оплътнение или да отварям вратата и да пробвам да поизкривя малко носачите на прозореца?(бтв този прозорец ми е най-проблемното място на цялата кола,4 пъти сум го правил досега

- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Вариант едно - предния джам не е добре уплътнен.
Варианд две - някой от прозорците ти отзява. Това при е36 си е болест... като разглобиш машинката ще забележиш че има луфт по самия механизъм - има един кофти нит, който се износва с времето и прозореца се затваря както си иска. При старата ми е36-ца го имах този проблем, решението - подменяш износените части.
Та... заслушай се от къде се чува първо добре
Варианд две - някой от прозорците ти отзява. Това при е36 си е болест... като разглобиш машинката ще забележиш че има луфт по самия механизъм - има един кофти нит, който се износва с времето и прозореца се затваря както си иска. При старата ми е36-ца го имах този проблем, решението - подменяш износените части.
Та... заслушай се от къде се чува първо добре

Think. Believe. Dream. Dare...
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
аз моя проблем го реших с нов механизам на стъклото
хубаво беше когато само шумеше но гадно ставаше когато изпадне от шините и чупеше щипките
накрая дадох около 160 лв за нов маханизам и сега да чукам на дърво всичко е ок
хубаво беше когато само шумеше но гадно ставаше когато изпадне от шините и чупеше щипките
- азззз
- младши ентусиаст
-
mitko_dd написа:аз моя проблем го реших с нов механизам на стъклото
и на мен така ми беше правил,но от последното оправяне есента не е.за нов механизъм си го мислех отдавна,но се съмнявах да мога да го натаманя в същото положение като стария и затова се отказах.
При теб колега имаше ли някакви проблеми с подмяната,и тази цена от 160лв всичко ли ти включва?
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
аз го монтирах за около 30 мин с настоика и тн
това беше цена без моторчето иначе е около 200 с него
цялата настроика е само от едно място и става за 2-3 вдигания и сваляния на прозореца
това беше цена без моторчето иначе е около 200 с него
цялата настроика е само от едно място и става за 2-3 вдигания и сваляния на прозореца
- азззз
- младши ентусиаст
-
мерси колега
може би и аз ще прибегна до подмяна на целия механизъм.
жив и здрав

жив и здрав

9 мнения
• Страница 1 от 1