Една помощ за русе..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Една помощ за русе..

Мнение от uricatoli » 19 Май 2010, 10:23

Колеги.. става дума че ми трябва да пробвам компа на колата дали ми прави едни мизерии че в него май остана единственно да търсим проблема.. Трябва ми комп за 318ТДС компакт 11 месец 1995г.. само да го сложим и да пробваме дали е от него проблема.. АКо някой колега може да помогне ще има гарантирана почерпка..
0889603929..
скайп: ecko_72-
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Една помощ за русе..

Мнение от stony1 » 20 Май 2010, 23:08

Колега, сподели какви мизерии ти прави, може някой да успее да помогне. Аз като не успях да намеря "майстор", който да може да излекува моя tds и запретнах ръкави, извиках неволята и разглобих половината кола. Последва почисване, лъскане, подмяна на гарнитури, маркучи, скобички за срягане на маркучите, проверка на стартер и генеретор, регулиране на празния ход и сега си е добре дизелака. Само за следващата седмица съм планирал смяната на стартера, защото този, с който съм в момента има проблем с шалтера и диагностика на колата, за да видя какво ще покаже.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 27 Май 2010, 16:17

stony1 написа:Колега, сподели какви мизерии ти прави, може някой да успее да помогне. Аз като не успях да намеря "майстор", който да може да излекува моя tds и запретнах ръкави, извиках неволята и разглобих половината кола. Последва почисване, лъскане, подмяна на гарнитури, маркучи, скобички за срягане на маркучите, проверка на стартер и генеретор, регулиране на празния ход и сега си е добре дизелака. Само за следващата седмица съм планирал смяната на стартера, защото този, с който съм в момента има проблем с шалтера и диагностика на колата, за да видя какво ще покаже.

колега.. и аз направих абсолютно всичко.. смени, маркучи почиствания.. преди няколко седмици имах проблем и сега взе да ми свети и еърбега.. карам 2-3 мин и изгасва.. водих я на диагностика и не ми вади грешка.. а единственната която ми хваща е както ми казаха "Грешка на самодиагностиката за грешки" :conf:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 27 Май 2010, 17:51

Моя почна да свети постоянно и ще ходя на диагностика, да видя какво ще покаже. Преди това правеше както при теб.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 29 Май 2010, 22:30

ок колега... кажи какво е било.. а при мен се получи след като въртяхме и падна акумулатора.. след като го заредихме и се появи..
Изображение

Назад към E36