За Генерация малко размисли

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

За Генерация малко размисли

Мнение от shengi » 16 Май 2010, 21:55

Здравейте колеги.Карам е36 м40б18 :) Преди година махнах катализатора и единствената промяна беше в звука.Сега звука си е леко дразнещ, на мястото на катализатора има една дълга тръба, която е по тясна от оригиналната генерация някаде поне външно може би 2-3мм се вижда.На работа имам генерации от около 50-60 модела автомобили.Въпроса е дали това оказва влияние /да запушва колата по някакъв начин/ там да се завихрят изпусканите газове нещо или не пречи?Логично е да пречи тая тръба която е по тясна от моята генерация.А имам и друго питане.На работа имам генерации от доста коли с различни диаметъри на тръбите различни чупки, че и от бусове и камиони.Идеята е може ли да се направи нещо, че поне малко по плътно да изкарва звука както беше в началото като махнаха катализатора или ... да не се занимавам? И колко Ф ще ме посъветвате да е тръбата колко мм да е широчината на тръбата от мястото на ктализатора до крайното гърне за да се чува по добре?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: За Генерация малко размисли

Мнение от fedoracore » 16 Май 2010, 21:58

резонаторно гърне на мястото на тръбата :mhihi: която сте сложили.
но по хубаво си сложи ,щот има едни ментаци от 15-25 лв ина първото излизане извън СОФИЯ, и егати звука вади ,смееееех батко.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Re: За Генерация малко размисли

Мнение от Xscape » 16 Май 2010, 22:09

Режеш тръбата, отиваш и си взимаш от магазина един резонатор с дължина близка до твоята, слагаш го и забравяш. Аз слагах преди седмица (в интерес на истината сложих 2), диаметъра им е същия като на тръбите на колата ти. Ако имаше 2 гърнета не е проблем да се сложи просто тръба, ама с тия нашите - резонатор, защото иначе бучи кофти :)
Think. Believe. Dream. Dare...

Назад към E36