Проблем с големия борд компютър
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Проблем с големия борд компютър
Здравейте колеги, търсих с търсачката, но не намерих тема, която да описва моите проблеми!
Наложи се колата да остане в бокса за 4 месеца поради технически проблем и по едно време не я бях припалвал доста време, вследствие на което акумулаторът се беше разредил тотално. След като я оправих, спря да ми показва функцията която показва колко км ми остават да измина с наличното гориво(копчетата са ми на италиански, това за оставащите км беше Autonomia ако не се лъжа). Преди това си показваше съвсем коректно!
Вторият проблем че че преди известно време спря да свети малкото дисплейче за часа и датата, или поне се вижда че свети като го загледам заврян в борда
Наложи се колата да остане в бокса за 4 месеца поради технически проблем и по едно време не я бях припалвал доста време, вследствие на което акумулаторът се беше разредил тотално. След като я оправих, спря да ми показва функцията която показва колко км ми остават да измина с наличното гориво(копчетата са ми на италиански, това за оставащите км беше Autonomia ако не се лъжа). Преди това си показваше съвсем коректно!
Вторият проблем че че преди известно време спря да свети малкото дисплейче за часа и датата, или поне се вижда че свети като го загледам заврян в борда

Re: Проблем с големия борд компютър
Това за малкото дисплейче, ти е изгоряла крушка. А това за колко км може да минеш, покарай малко може и да се оправи като навъртиш малко км.
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Най - вероятно борд комютъра ти е заключен.Ако не си настроил дата ,месец , и година ,трябва първо да ги въведеш , и чрез едновременно натискане на бутон - 1000 и 100 ще ти излезе скритото меню ,отиди на меню 19 и въведи сбора от датата и месеца ,примерно днес сме 13.05... сбора е 18 ,въвеждаш числото 18 и даваш " Set " след което ще ти изпише LOCK OFF - т.е ще може да ползваш всички функции.За настройка на езика трябва да отидеш на меню 10 ,и да избереш English - защото на Италиански е малко е кофти.Ако имаш още въпроси - пиши 

BMWgiunter написа:Най - вероятно борд комютъра ти е заключен.Ако не си настроил дата ,месец , и година ,трябва първо да ги въведеш , и чрез едновременно натискане на бутон - 1000 и 100 ще ти излезе скритото меню ,отиди на меню 19 и въведи сбора от датата и месеца ,примерно днес сме 13.05... сбора е 18 ,въвеждаш числото 18 и даваш " Set " след което ще ти изпише LOCK OFF - т.е ще може да ползваш всички функции.За настройка на езика трябва да отидеш на меню 10 ,и да избереш English - защото на Италиански е малко е кофти.Ако имаш още въпроси - пиши
Братче, то за това за което колегата пита не му трябва отключване, нали си има бутон отпред за това. И колегата каза че копчетата са му на италиански, може иначе да му изписва на друг език на дисплейя.
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
нека наистина си отключи борда(цък), за да може да каже къде какво му отчита - моментен разход, количество гориво... така малко, по-малко ще се разреши проблема. range-а ти е функция на разхода и кол-вото гориво, така че дай първо тях да набараме пък тогава да го мислим.
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
Първо благодаря за отговорите колеги
Относно това "заключване" може и да е заключен не знам ще пробвам утре това което казахте с отключването и ще пиша. Иначе си бях настроил часа и датата и си имах часовник, докато по едно време беше спрял да свети малкият дисплей. Даже докато го бъзиках с цел да го включа съм натиснал копчето долу най-вдясно дето пищеше на кръгъл час ако не се лъжа и се бях филмирал докато не се сетих
Иначе ми показва консумацията на гориво- само не знам има consum1 и consum2 и има различни показания
. Но нека първо накарам часовника да светне и да ми показва колко км ми остават с наличното гориво, пък ще прегледам допълнително темите за големият борд и при неясноти ще питам пак

Иначе ми показва консумацията на гориво- само не знам има consum1 и consum2 и има различни показания

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
Първо благодаря за отговорите колеги
Относно това "заключване" може и да е заключен не знам ще пробвам утре това което казахте с отключването и ще пиша. Иначе си бях настроил часа и датата и си имах часовник, докато по едно време беше спрял да свети малкият дисплей. Даже докато го бъзиках с цел да го включа съм натиснал копчето долу най-вдясно дето пищеше на кръгъл час ако не се лъжа и се бях филмирал докато не се сетих
. Но нека първо накарам часовника да светне и да ми показва колко км ми остават с наличното гориво, пък ще прегледам допълнително темите за големият борд и при неясноти ще питам пак
П.С :
Досега съм навъртял към 800км, дали има вариант да не се е "нагласило" и поради това да не показва все още

П.С :
Kris написа:Това за малкото дисплейче, ти е изгоряла крушка. А това за колко км може да минеш, покарай малко може и да се оправи като навъртиш малко км.
Досега съм навъртял към 800км, дали има вариант да не се е "нагласило" и поради това да не показва все още

- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
Колега относно Consum1 и Consum2 ,мисля че едното ти е моментния разход ,а другия ти показва средния разход на автомобила ,така че е нормално да ти показва различни стойности.За метода "покарай още малко и ще се оправи" - не мисля ,отключи си пъчво компютъра и от скрито меню 5 също ти показва RANGE - колко километра ще изминеш с наличното гориво.Пробвай и пиши 

- eekset
- младши ентусиаст
-
BMWgiunter написа:Колега относно Consum1 и Consum2 ,мисля че едното ти е моментния разход ,а другия ти показва средния разход на автомобила ,така че е нормално да ти показва различни стойности.За метода "покарай още малко и ще се оправи" - не мисля ,отключи си пъчво компютъра и от скрито меню 5 също ти показва RANGE - колко километра ще изминеш с наличното гориво.Пробвай и пиши
Consum1 и Consum2 са потребителските стойности на средния разход(не е моментен), които могат да се ползват от лостчето на мигачите, без да се отключва борда. мерят едно и също, като идеята е едното да ти дава среден разход за по-дълъг период от време, напр. зануляваш първото и повече не го пипаш. така ще знаеш след 3-4-5...10к км колко ти е средния разход. второто е ако отиваш на път да знаеш за конкретното пътуване колко ти е средния разход, без да губиш данните за по-големия период време.
моментния разход се вади след отключване с функиции 2 и 3, като едното се мери в л/100км, а другото е в л/час. на мен ми е интересно какво показва скритата 7-ма функция - кол-во гориво в резервоара, защото на база нея и средния разход се пресмята range-а.
Да, 7-ма функция от скритото меню показва наличното гориво в резервоара.
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
Съжалявам първо за дългата пауза по темата колеги. Значи, компа наистина беше заключен и по описания от вас начин го отключих. Смених си и езика с английски. Обаче функцията RANGE така и не ми стана активна
. Пробвах и със скрити функции 5 (RANGE) и 7 (оставащото гориво в резервоара) - и на двете ми показва 0
Това ме кара да се чудя да не би проблемът да е механичен някъде, ами не както си мислех от настройките на самия OBC.
ПС: Малкият дисплей изведнъж си светна от само себе си..

ПС: Малкият дисплей изведнъж си светна от само себе си..
- eekset
- младши ентусиаст
-
смисъл на двете показва точно "0", или нещо друго. функция 5 при недостатъчно гориво мигат тирета, а на 7-ма "0,0 l". като функциите не се допускат, докато не въведеш дата и час. горивомера на таблото работи нормално предполагам...?
13 мнения
• Страница 1 от 1