Нестабилна предница

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Нестабилна предница

Мнение от Mpower84 » 02 Май 2010, 20:51

При лека неравност и особенно в завой имам чувството, че волана ще ми излезне от ръцете. Чувството е все едно предницата е във въздуха и гумите се "мандахерцат" както им дойде. Сцепление обаче си има и колата не бяга от пътя. В това време се чува трескане от предницата, но понеже трябва да сменя протекторите на дисковете предполагам главно от тях идва шума. До момента по предното окачване съм сменил тампони на носачите (усилени BOGE), външни шарнири (усилени MAYLE), един вътрешен шарнир (обикновен Lemfoerder) и две биалетки (усилени MAYLE). В последствие едната биалетка се скъса при тампона и си сложих една от старите приблизително здрава. Другото нещо което забелязах е, че единия амортесьор е омаслил леко.Искам сам да си погледна колата и след като набавя частите да отида на майстор.

П.П. Най не ми се ще да е амортесьори или пружини. :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `99 318i E36 Touring
Мечтае да кара: M5 Touring

Re: Нестабилна предница

Мнение от ceco_ » 02 Май 2010, 21:52

Mpower84 написа:...П.П. Най не ми се ще да е амортесьори или пружини. :lol:

Май натам отиват нещата колега, към амортисьори. Нестабилна и хлопаща, аз така ги виждам нещата.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 02 Май 2010, 21:55

:D И при мен беше същото . Два нови амортисьора и я успиваш.Значи трябва да се бръкнеш... :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 03 Май 2010, 0:33

Mpower84 написа:...
А размера на гумите и джантите какъв ти е?
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

Потребител
Аватар

Мнение от MaBePuK » 03 Май 2010, 0:47

То не ти се иска, но и според мен нещата отиват към амортисьори или пружини.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 03 Май 2010, 1:08

mladfen написа:
Mpower84 написа:...
А размера на гумите и джантите какъв ти е?

205/65 R15 но не е от това. Винаги е била с такива гуми, но проблема е от сравнително скоро.

Амортесьори значи.... :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Май 2010, 1:47

щом ти е омаслил амортисьора (преден)... готви се да излетиш от някой бърз и плавен завой ако не ги смениш. съвсем серозно това ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 03 Май 2010, 15:10

Амортесьор......най-добре си купи 2 нови,напълни си старите някъде и бъди в готовност.Аз си купих преди близо 2 год билщайн по 180лв бройката,доста скачам по дупките но държат.Понеже амортесьора ти е изпуснал кара само на пружина и предницата(предполагам,защото мойта беше така) ти подскача като моторница в бурно море. :yes:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 03 Май 2010, 15:58

Колега,и аз в момента съм като теб...предницата се разхожда на където си иска безконтролно и сега ще ги сменям ,за да не стане :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 04 Май 2010, 10:39

Подчертавам, че дори когато предницата "подскача" имам пълен контрол над колата и сцепление не се губи. Вчера на няколко места проверих дали нама да се врътне, но колата си остава здраво стъпила. Ако карам бавно (под 60) пък почти нищо не се усеща.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 04 Май 2010, 21:54

Щом амортесьора е омаслил е чао,колкото и да не носи.Ти сега си мислиш,че имаш контрол,сложи си едни нови амортесьорчета и ще видиш разлика от земята до небето,няма подскачане,просто предницата се лепва по пътя,щом и тампони,биалетки си сменял.....В момента цялата предница ти се държи на единият амортесьор, който неможе да компенсира за двете страни.Щом вече е омаслил няма какво да го умуваш,за по ефтин вариант може да си го напълниш и да си сложиш същият,но резултата няма да е и близо до като на оригинално сменени,а и + това като се напълни отделно от другия все едно е да сложиш напълно различен....Вариант е да си намериш два изпуснали да ги напълниш и да ги слагаш,ако търсиш икономия,или пък искаш да закрепиш нещата.....
п.п колата ти е с задно,разбира се че сцепление ще имаш....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 09*01*1997

Мнение от pandira » 04 Май 2010, 23:39

Mpower84 написа:Подчертавам, че дори когато предницата "подскача" имам пълен контрол над колата и сцепление не се губи. Вчера на няколко места проверих дали нама да се врътне, но колата си остава здраво стъпила. Ако карам бавно (под 60) пък почти нищо не се усеща.

arr0gance написа:Щом амортесьора е омаслил е чао,колкото и да не носи.Ти сега си мислиш,че имаш контрол,сложи си едни нови амортесьорчета и ще видиш разлика от земята до небето,няма подскачане,просто предницата се лепва по пътя,щом и тампони,биалетки си сменял.....В момента цялата предница ти се държи на единият амортесьор, който неможе да компенсира за двете страни.Щом вече е омаслил няма какво да го умуваш,за по ефтин вариант може да си го напълниш и да си сложиш същият,но резултата няма да е и близо до като на оригинално сменени,а и + това като се напълни отделно от другия все едно е да сложиш напълно различен....Вариант е да си намериш два изпуснали да ги напълниш и да ги слагаш,ако търсиш икономия,или пък искаш да закрепиш нещата.....
п.п колата ти е с задно,разбира се че сцепление ще имаш....

=====
колега Mpower84,приеми съвета на arr0gance ,колата няма да я караш под 60 км винаги :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: самолет с педали
Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43

Мнение от aisikterix » 05 Май 2010, 1:56

arr0gance написа:Амортесьор......най-добре си купи 2 нови,напълни си старите някъде и бъди в готовност.Аз си купих преди близо 2 год билщайн по 180лв бройката,доста скачам по дупките но държат.Понеже амортесьора ти е изпуснал кара само на пружина и предницата(предполагам,защото мойта беше така) ти подскача като моторница в бурно море. :yes:

Абе колега и аз съм с билщайн и отпред и одзад ама си друсат на поразия мамка им и дръвца.При висока скорост са трепач но като карам бавно по лунния пейзаж имам чуството че ше се откъса некой денгил.И другото което ме дразни и не знам дали е само при мене тоя номер е че зимата задните си почукват ама са си здрави де .Дали им е студено не знам :kuku: .Дес ходих в един магазин за авточасти и докато си пориказвах с пича за една моя поръчка един клиент дойде за смърди че амортисьорите му тръскат на поразия .Познай ква марка спомена човека .Искаше да ги сменя и да взима други.Дали не съм се боцнал и аз лекичко с тия Билщайн-и.Кво ти е мнението за тех по принцип
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 05 Май 2010, 14:11

aisikterix написа:
arr0gance написа:Амортесьор......най-добре си купи 2 нови,напълни си старите някъде и бъди в готовност.Аз си купих преди близо 2 год билщайн по 180лв бройката,доста скачам по дупките но държат.Понеже амортесьора ти е изпуснал кара само на пружина и предницата(предполагам,защото мойта беше така) ти подскача като моторница в бурно море. :yes:

Абе колега и аз съм с билщайн и отпред и одзад ама си друсат на поразия мамка им и дръвца.При висока скорост са трепач но като карам бавно по лунния пейзаж имам чуството че ше се откъса некой денгил.И другото което ме дразни и не знам дали е само при мене тоя номер е че зимата задните си почукват ама са си здрави де .Дали им е студено не знам :kuku: .Дес ходих в един магазин за авточасти и докато си пориказвах с пича за една моя поръчка един клиент дойде за смърди че амортисьорите му тръскат на поразия .Познай ква марка спомена човека .Искаше да ги сменя и да взима други.Дали не съм се боцнал и аз лекичко с тия Билщайн-и.Кво ти е мнението за тех по принцип

OFF TOPIC,
Колега, мани го тоя подпис че не можем ти прочетем написаното :bchug: :bchug:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 05 Май 2010, 15:05

Ами аз ги купувах от софкар ли е к'во е докато работех към една фирма,понеже фирмата имаше 20% отстъпка.Та отидох и ми казаха,че ще ги поръчат и до 1 седмица ще дойдат.От тогава минаха 2 год в началото беше малко по твърдо някак си,но с времето поомекна предницата,а и може би легна малко надолу(незнам защо) но по павета,дупки и тн колата си е много стегната.Излишни дранченета и тн няма.В предвид казаното до тук по предницата са ми сменени амортесьори,биалетки,шарнири/вътр,външни/ и плътни тампони на носача.Амортесьорите са на 2 год другите неща на по 6месеца до 1 год. За задните нищо немога да кажа,до там не съм стигнал,а и мойта задница е като на москал,имам впредвид,че рипа като тая от подписа ти,откакто съм взел колата нищо не съм пипал отзад,но вече като мина през скокче имам чувството че ми измества моста,та време е,но макар лошата картинка в задницата,дрънчене не съм чул. :yes: Съветвам те ако нямаш течове откъм амортесьорите,да си прегледаш тампоните,шарнирите(виж дали всичко здраво и стегнато както трябва) даже и спирачките да не се чува дрънчене от там и чаааак тогава към най-скъпото. :wave:

Следваща

Назад към E36