Проблем с заключването на капачката на резервоара

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с заключването на капачката на резервоара

Мнение от YTY » 07 Юни 2005, 11:30

Капачката не се заключва. Разфърлях я и открих че машенката е здрава и ако я заключа, като предвижа лостчето на ръка, после се отключва. Проблема е че напрежението с обратния поляритет за заключване го няма.
Ако някой може да помогне със съвет или да даде насока къде да търся проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 07 Юни 2005, 13:07

най вероятно кабела е прекъснат някъде ,често срещан проблем по централното при Е36 на годинки .. ще трябва да се проследи и възтанови.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 07 Юни 2005, 14:19

свали го и му подаи напрежение то ще си каже там влиза много вода и ожикновено кеясва. Сваляш кората и с една еврейска звездичка само разхлабваш и си го извадил.
Успех
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от YTY » 08 Юни 2005, 15:54

Значи да обясня пак. До машинката отиват само две жици, да ги наречем 1 и 2. Когато се подаде команда за отваряне на жича 1 идва (-) а на 2(+12). При команда за заключване трябва на жица 1 да доиде(+12) а на 2(-). Е да де но точно там е проблема че напрежението на първата команда е ОК а при втората реверсната за отключване няма никакво напрежение.Ако имаше скъсана жица или лоша връзка нямаше да движи в нито една посока а то при сигнал за отключване си работи. А що се отнася до самата машинка тя е здрава, пробвалсам я. Всички други машинки си работят и отключват и заключват. Самотая на капачката мамка и неще. Някой знае ли къде се намира шибаната електроника за централното, щото не ми се свалят всичките кори.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 08 Юни 2005, 16:49

Всички мотори се управляват заедно - т.е. двете жици, ходят до всички машинки. Щом другите работят, най-вероятно проблема е точно в една от двете жици дето ходи до мотора на капачката. Виж в положението когато работи, на коя жица е минуса и най-вероятно в нея е проблема (предположение). Иначе електрониката е зад жабката - една черна кутия с три куплунга отпред - черен, жълт и зелен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 22 Юли 2005, 15:15

И аз имах такъв проблем и се наложи да разтвориа машинката за да го отстраня,доста трудно я отворих,швабите си знаят работата :P Оказа се механичен проблем,който беше елементарен!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 22 Юли 2005, 19:54

Когато заключите колата отвътре заключва ли се и капачката? Аз като заключа отвътре се заключват всички врати и багажника, ама не и капачката, но когато заключа с алармата всичко се подключва? :dunno:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 22 Юли 2005, 23:32

Indiana написа:Когато заключите колата отвътре заключва ли се и капачката? Аз като заключа отвътре се заключват всички врати и багажника, ама не и капачката, но когато заключа с алармата всичко се подключва? :dunno:

Добре де, а какъв е смисъла да ти се заключва капачката като си в колата? Да не ти източат бензина на някой светофар ли? :mhihi:
Не, не се шегувам, наистина ми е интересно, според мен няма логика да трябва да се заключва, като си вътре и си я заключил колата :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 23 Юли 2005, 8:37

BMW8 написа:
Indiana написа:Когато заключите колата отвътре заключва ли се и капачката? Аз като заключа отвътре се заключват всички врати и багажника, ама не и капачката, но когато заключа с алармата всичко се подключва? :dunno:

Добре де, а какъв е смисъла да ти се заключва капачката като си в колата? Да не ти източат бензина на някой светофар ли? :mhihi:
Не, не се шегувам, наистина ми е интересно, според мен няма логика да трябва да се заключва, като си вътре и си я заключил колата :roll:

Е вярно, че няма смисъл :mhihi: ама все пак се управлява от едно и също място и въпросът ми беше да не би нещо да се е прецакало. И защо пък са го направили така :dunno: Сигурно като отидеш на бензиностанция да се заключиш и човекът да си налива :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 14 Фев 2007, 1:18

Е аз имам същият проблем и за съжаление тук не видях колегата YTY как си го е решил. Моля ако някой има повечко информация по въпроса да я сподели. Благодаря.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GUFF » 15 Фев 2007, 16:54

Ако не да ви помогна, поне да се присъединя към вас! :lol:
Отваря, но неиска да заключи машинката. Извадих я и самосиндикално я тествах - работи перфектно. Мисля си - сигурно маншончето пречи нещо да избута навън лостчето, да ама не. Без да я монтрам само я връзвам в куплунга и пак същата история - отваря но неще да затвори. Поне заключение направих, че проблема идва от единият от кабелите :roll:
А някой знае ли двете кабелчета от машинката каде отиват? Слизат някаде надолу под багажника ама не ми е много ясно как да ги проследя, или това си е работа на "жичкаджия"...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 15 Фев 2007, 17:36

Гъфче, като се замисля проблема май не е от жица,
щот ако имаше прекъсната такава (веригата се прекъсва)
и машинката няма да бачка изобщо, нит да отваря, нито да затваря...
Та в този ред, май проблема е в управлението на центр....... :roll:
Знам ли, само разсъждавам, до колкото ми се отдава :lol:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 15 Фев 2007, 19:08

веднъж само ми се е случвало да заяжда машинката и се получи голям сейр...отивам на бензиностанцията,спирам и отивам навътре като казах колко да ми сипят...връщам се и го гледам тоя седи с маркуча и ме чака :shock: "ела отвори капачето,че аз не мога да се справя..." та си играх с една ножка да го прибутам да отвори :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 16 Фев 2007, 20:57

За да стане още по-интересно установих, че ако заключвам през ключалката на багажника всичко си работи (демек и резервоара се заключва) Ако заключвам обаче от някоя от вратите - не.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ataman » 16 Фев 2007, 22:06

и моето купе си заключва резеорвоара само с ключа, алармата неще.
явно настина като заключиш отвътре не затваря резеорвоара и ако алармите са ни вързани за ключалката отвътре...всичко се нарежда :)

Следваща

Назад към E36