чукане в скоростите м50б20
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bate bobi
- Потребител
-
- Кара: Бмв е36 318ис купе
- Мечтае да кара: e36 m power
чукане в скоростите м50б20
здравеите колеги имам малак проблем като запаля колата и загрее в скоростите се чува едно странно чукане мерси предварително 

- Dalona
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: чукане в скоростите м50б20
Dalona написа:ако натиснеш съединителя и спре значи е аксиален лагер
Може и първичен вал.
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Ако натиснеш съединитела и спре е лагера на първичния вал
- motg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 '97
малко по-далеч от въпросното питане:при потегляне ми изключва 1 скорост(веднъж седмично горе-долу или на 100км веднъж) със страшен удър(чува се на поне 20 метра от колата),може ли да е от щангите?
- ___B___M___W___
- кандидат ентусиаст
-
лагера на първичния вал не почва ли да вие вместо да чука мисля че проблема идва от друга точка на кутията
- bate bobi
- Потребител
-
колеги несам пробвал да натисна сьединитела но мерси за за мненията дано се окаже тоя скапан лагер 

Аз залагам на лагер на първичния вал. Той върти постоянно при ненатиснат съединител, и колкото по-топла е кутията, толкова по-отчетливо би се чувал.
Аксиалният лагер не би ли трябвало да лопа, когато е натиснат съединителя, защото точно тогава той е в работно състояние?!
Аксиалният лагер не би ли трябвало да лопа, когато е натиснат съединителя, защото точно тогава той е в работно състояние?!

Грешен отговор. Смених лагера и пак тропа!
LiTtLeRoCk написа:Може и първичен вал.
Грешен отговор. Смених и лагера на първичния вал (с SKF). Новият е много по-добър, но пак тропа.
jdl написа:Аз залагам на лагер на първичния вал. Той върти постоянно при ненатиснат съединител, и колкото по-топла е кутията, толкова по-отчетливо би се чувал.
Е то и аз така мислех и затова разглобих скоростите и то два пъти и накрая пак тропа.
Аз си мисля че е маховика, защото и притескателния диск ми е сравнително нов. VALEO на 5г.
Най вероятно маховика тресе и кара скоростната кутия да тропа. При движение и на високи обороти няма ядове.
Лошото, е че започна много да трака, но май ще карам така докато се изтрака.
Ето и разглобена кутия:
Последна промяна bmw325tds на 20 Апр 2010, 12:50, променена общо 3 пъти
bmw325tds написа:jdl написа:Аз залагам на лагер на първичния вал. Той върти постоянно при ненатиснат съединител, и колкото по-топла е кутията, толкова по-отчетливо би се чувал.
Грешен отговор. Е то и аз така мислех и затова разглобих скоростите и то два пъти и накрая пак тропа.
.....
Кое всъщност от двете твърдения е невярното? Аз не казвам, че 100% от единия от двата лагера е шума, а че шум при ненатиснат съединител не може да е от аксиалния лагер! Виж, ако тук съм в грешка, ще ми е от полза да ме поправят!

А че може и от dual-mass маховика да идва шум - може и да може, не го изключвам, но при мен не е имало, няма и да има такава ситуация (с обикновен маховик съм), така че не мога да се произнеса по въпроса.

jdl написа:...
Аксиалния лагер може да работи и при не натиснат съединител понеже хидравличният цилиндър е саморегулиращ се.
Дори има пружина, която избутва буталото на цилиндъра навън. И точно този лагер може на свободни обороти да потропва и като се натисне съединителя да муу се обират хлабините и да спира да тропа.
Но аз смених този лагер и тропането си остана. Затова мисълта ми е че е грешен отговора.
P.S. Може само да се радваш, че нямаш екстрата двумасов маховик.
Не знам дали обирането на хлабината от пружинката в изпълнителния цилиндър на съединителя е достатъчно да притисне аксиалния лагер към демпферните пружини, дори и леко, ако е така, там би трябвало да има износване от постоянното леко търкане.... Ще поровя повечко по въпроса, ако остане време 
Edit: Порових, по-скоро се консултирах, аксиалният лагер при всички случаи е винаги в контакт с пружините, не само при колите с хидравличено управляван съединител. Но пък било доста невероятно лагер, който е пътник, при натоварване да утихва...
-------------
О, нямам никакъв афинитет към двумасовите маховици, много съм даже доволен от факта, че компактът ми е с обикновен, едно откъм ремонтни разходи, второ - пъргавината на по-лекия маховик не е за пренебрегване

Edit: Порових, по-скоро се консултирах, аксиалният лагер при всички случаи е винаги в контакт с пружините, не само при колите с хидравличено управляван съединител. Но пък било доста невероятно лагер, който е пътник, при натоварване да утихва...
-------------
О, нямам никакъв афинитет към двумасовите маховици, много съм даже доволен от факта, че компактът ми е с обикновен, едно откъм ремонтни разходи, второ - пъргавината на по-лекия маховик не е за пренебрегване

Последна промяна jdl на 20 Апр 2010, 21:46, променена общо 1 път
- bate bobi
- Потребител
-
колеги пробвах да натисна сьединитела но пак си остана чукането в скоростите никав ефект 

bate bobi написа:колеги пробвах да натисна сьединитела но пак си остана чукането в скоростите никав ефект
Като си спрял на едно място, натисни съединителя и включи на някоя скорост.
По този начин спират да се движат всички части в скоростната кутия и ако пак тропа значи че не е от нея.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2