ПРОБЛЕМ!!Разход на Е36 320 купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
ПРОБЛЕМ!!Разход на Е36 320 купе
Здравейте колеги.Имам проблем с разхода на колата-20+ бензин. Като я вэех имаше за смяна термостат и ландасонда от които мислех че ми дава такъв голям разход.Смених теэи неща и нещата грам не се промениха и вече неэнам какво да правя.На диагностика излизаше само сондата и я смених нищо друго а и да кажеш че я карам само в червеното-не я!Някаква идея от какво може да е?
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Re: ПРОБЛЕМ!!Разход на Е36 320 купе
Или не си се научил да я караш или се почва ходенето по мъките... може би дебитомер, при мен го имаше този проблем и след смяната на дебитомера с нов се оправи и си гори нормално
Съвет - намери кадърен майстор и го накарай да си поиграе малко повече

Think. Believe. Dream. Dare...
- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
за разхода има много голямо значение стила на каране, града в който караш и студеното време, но все пак 20л на 100км е много и сигурно имаш някакъв проблем.Дано тук да има някой който може да ти помогне, ако му се е случвало
Успех
Успех
- ___B___M___W___
- кандидат ентусиаст
-
намирането на кадърен майстор ще се окаже по-големия проблем,единици са хората които си разбират от работата.При мен пък показа че няма захранване на ламбдата така каза майстора свали компютъра направи мост между 2 крачета и колата заспа преди това едно че не вървеше ами разхода беше като за V8 аз съм с същия мотор като твоя така че си иска да се барне кадето трябва.
- D.Devito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 E36
- Мечтае да кара: Кабрио с харттоп
колега казваш че се кара само в червеното това означава на прекъсвач, дали проблема с разхода не ти идва от там.Ако не е тъка може проблема да е от датчика на разпределителните валове или на коляновият вал.
Не точно тва е колата я карам нарочно до 2.5 3 хил.оборота за да видя колко ще ми даде и 20+ разход.Мисля да отида до ЮВЕ утре да видиме какво ще кажат.А добре дебитомер на диагностика ще излизa ли?
- ratamahata
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i седан 1993г.
На диагностиката щеше да излезне, ако има проблем с дебитомера. Не знам как я караш тази кола, но ще ти дам един пример, който можеби ще ти помогне. Работата на брат ми се намира на 3км от тях. Колата е Опел Корса 1.7D. Разхода му е 13/100 дизел!!! Когато обаче тръгне да я кара в София както си трябва (примерно над 10 км с едно палене) му дава разход 7/100.
да ясно
проблема м/у другото мисля че е решен.Оказа се че сондата която съм сложил не е работила правилно и сложих сонда на Хела и я карам спокоино и засега ми дава доста приличен разход от сорта на 12.5 на 100км. сми още километри трябва да мина но според мен ще ги мина с тоя бен.които съм сипал.МЕРСИ ЗА ПОМОЩА ВСЕ ПАК

Това вече е по-нормално, все пак разлика от близо 8 литра хич не е малко 

- kapi_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да цирикат!!!
- Мечтае да кара: НЛО
дебитомера си смени колега жземи от някои приятел и пробваи
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.
10 мнения
• Страница 1 от 1