Колата подскача
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- a4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318TDS Touring `96 г.
Колата подскача
Здравейте колеги. Весели празници!
От извесно време колата ми подскача на равен и хубав път. Понякога като че ли изпада в резонанс и подскачането се увеличава. На павета и по-лош път не се усеща. Карам с 16" алуминиеви джанти и преди зимата ги изправяха, гуми 205/55. Доста време вървежа беше добре, след това започна да подскача и стана нестабилна. Смених, по съвет на майстора, задни амортесьори, задни тампони, предни биалетки, тампони на двигателя, накрайници на шарнири и др. Мисля, че правилно ги смени, защото бяха видимо дефектни. Колата стана по-стабилна, но подскачането остана. Преди съм имал проблеми с криви и небалансирани джанти, но тогава волана вибрираше при по-висока скорост и при всякакъв път. Сега е просто странно - стъпи ли на хубав и гладък път почва подскачането независимо от скоростта. Колеги, ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели как го е решил. Предварително благодаря. Със здраве!
От извесно време колата ми подскача на равен и хубав път. Понякога като че ли изпада в резонанс и подскачането се увеличава. На павета и по-лош път не се усеща. Карам с 16" алуминиеви джанти и преди зимата ги изправяха, гуми 205/55. Доста време вървежа беше добре, след това започна да подскача и стана нестабилна. Смених, по съвет на майстора, задни амортесьори, задни тампони, предни биалетки, тампони на двигателя, накрайници на шарнири и др. Мисля, че правилно ги смени, защото бяха видимо дефектни. Колата стана по-стабилна, но подскачането остана. Преди съм имал проблеми с криви и небалансирани джанти, но тогава волана вибрираше при по-висока скорост и при всякакъв път. Сега е просто странно - стъпи ли на хубав и гладък път почва подскачането независимо от скоростта. Колеги, ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели как го е решил. Предварително благодаря. Със здраве!
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Колата подскача
a4o написа:Здравейте колеги. Весели празници!
Колега, провери си гумите. Не говоря за баланс, а за тази част където е грайфера на гумата, някъде има кривина, балон или нещо от сорта, пък и дойде време за летни гуми

Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
прегледай гумите за жаби и виш да не е крива някоя. ако са стари и напукани по някога се изкривяват.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Ти сигурен ли си,че не са ти изпуснали предните амортесьори
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- metodi80
- старши ентусиаст
-

Както вече ти казаха колегите най-вероятния проблем са криви , неправилно износени гуми ... (щом го усещаш предимно на равен път ...). Щом си имал криви джанти , е съвсем нормално гумите (ако са карани с тези джанти) да не са износени равномерно .... То лесно се вижда , иди при гумаджия (те имат набито око за тези неща) и ще ти каже , то се вижда дали има "етажи" в грайфера ....
- malkiq utd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46
- Мечтае да кара: x6
Колега аз имах подобен проблем след 3 часа проверка на ходовата част и разглобяване на всички кори отдолу,останових че един болт се е закачил на граифера на предна дясна гума. 

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Аз имах сходен проблем,понеже си писал че и на равен път без колкото и да е леки скокчета се получава,виж гумите ,ако не е това,предните амортесьори са чао. 

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Като купих колата имах същия проблем - над 130 изпадеше направо в резонанс колата.
Балансирах гуми , сменявах гуми и кво лил не.
Накрая като тръгнах да продавам джантите се оказа че са с формата на ЯИЦЕ
Явно стария собственик(педалче малко) е минал през отрязан асвалт и 4 джанти бяха сплекани.(16 ки М техник)
Сложих новите джанти и колата заспа
ПС. Повечето гумаджии гледат само баланса, но дори и сплескани - те си се балансират но пак подскачат.Трябва да се гледа внимателно за сплескано
Балансирах гуми , сменявах гуми и кво лил не.
Накрая като тръгнах да продавам джантите се оказа че са с формата на ЯИЦЕ

Явно стария собственик(педалче малко) е минал през отрязан асвалт и 4 джанти бяха сплекани.(16 ки М техник)
Сложих новите джанти и колата заспа

ПС. Повечето гумаджии гледат само баланса, но дори и сплескани - те си се балансират но пак подскачат.Трябва да се гледа внимателно за сплескано

- a4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318TDS Touring `96 г.
Колеги, благодаря за отговорите. Предстои ми подмяна на гумите с летни. Ще проверя и джантите. Мисля, че не е от амортисьорите. Като разбера причината - ще пиша. Със здраве!
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!
- kapi_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да цирикат!!!
- Мечтае да кара: НЛО
гуми джанти
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.
- P_I_F_C_H_O
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i
- Мечтае да кара: Bmw 318i hybrid
- Детайли за колата: Трябва да я видиш :)
Когато мина скороста от 100км и волана ми започва да вибрира това дали е от джантите или от гумите ми, които са на 2000км нови Маххис?! 

- kapi_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да цирикат!!!
- Мечтае да кара: НЛО
ми и от двете може да е
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.
13 мнения
• Страница 1 от 1