Проблем при ускорението на М42

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем при ускорението на М42

Мнение от GENA_E36 » 31 Мар 2010, 23:44

Здравейте колеги.Искам да споделя относно моя проблем,скоро смених мотора на моето Е36 с М42Б18 IS,монтажа премина успешно,но при първите тестове резултатът не беше много задоволителен,ппроблема се изразява в следното ; в движение на 1-предавка при подаване на пълна газ колата започва да ускорява нормално и някаде около 4000 оборота се появява един момент на задържане,(нямам предвид забиване)след което пак започва да ускорява добре и пак задържа за момент и пак ускорява до момента в който идва момента да превключа на 2-ра предавка.Прехвърлил съм всичко което е необходимо за нормалната работа на мотора,компютър,дебитомер,ламда сонда,бонина,изпускателни колектори.Предварително благодаря на всички колеги ;)
BMW MOTORSPORT

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Проблем при ускорението на М42

Мнение от vladi_a_i » 01 Апр 2010, 0:05

Незнам дали така трябва да е при повечето,но при моя м42 след 5к се едно се включва турбо и ускорява по бързо,се едно прескача препядствие и продължава да се вихри докъм 7200 оборота.Твойто така да прави на отскоци не ми се вижда нещо редно-всичко ли е вързано както трябва
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GENA_E36 » 01 Апр 2010, 0:15

ами да всичко е свързано този проблем се явява само в движение и под натоварване
BMW MOTORSPORT

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 01 Апр 2010, 0:18

Нещо свещи,филтри,помпа-как са

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GENA_E36 » 01 Апр 2010, 0:23

всички консумативи са сменени помпата има дебит ,махнахме изравнителя на налягането в резервоара единия маркуч влизаше в главата запуших отвора незнам да не би това да пречи нещо
BMW MOTORSPORT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 01 Апр 2010, 2:12

vladi_a_i написа:Незнам дали така трябва да е при повечето,но при моя м42 след 5к се едно се включва турбо и ускорява по бързо,се едно прескача препядствие и продължава да се вихри докъм 7200 оборота.Твойто така да прави на отскоци не ми се вижда нещо редно-всичко ли е вързано както трябва

същото е и при мене само че незнам защо го няма прекъсвача при 6500об. пак 90 на втора при 7200 :conf: що така нз. при тебе колега толкова ли прави ??? Извинявам се на момчето кадето е пуснало темата, чеее да :roll:

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 01 Апр 2010, 3:23

mafiata_ написа:
vladi_a_i написа:Незнам дали така трябва да е при повечето,но при моя м42 след 5к се едно се включва турбо и ускорява по бързо,се едно прескача препядствие и продължава да се вихри докъм 7200 оборота.Твойто така да прави на отскоци не ми се вижда нещо редно-всичко ли е вързано както трябва

същото е и при мене само че незнам защо го няма прекъсвача при 6500об. пак 90 на втора при 7200 :conf: що така нз. при тебе колега толкова ли прави ??? Извинявам се на момчето кадето е пуснало темата, чеее да :roll:

да няма чип без да знаеш :lalala: :mhihi: , шегувам се , но съм почти обеден че не трябва да ви правят така ис-ките .
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 01 Апр 2010, 10:54

GENA_E36 написа:всички консумативи са сменени помпата има дебит ,махнахме изравнителя на налягането в резервоара единия маркуч влизаше в главата запуших отвора незнам да не би това да пречи нещо

Какъв беше стария двигател? Бензиновата помпа старата ли си оставил? Защо си махнал изравнителя на налягането?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 01 Апр 2010, 10:57

GENA_E36 написа:Здравейте колеги.Искам да споделя относно моя проблем,скоро смених мотора на моето Е36 с М42Б18 IS,монтажа премина успешно,но при първите тестове резултатът не беше много задоволителен,ппроблема се изразява в следното ; в движение на 1-предавка при подаване на пълна газ колата започва да ускорява нормално и някаде около 4000 оборота се появява един момент на задържане,(нямам предвид забиване)след което пак започва да ускорява добре и пак задържа за момент и пак ускорява до момента в който идва момента да превключа на 2-ра предавка.Прехвърлил съм всичко което е необходимо за нормалната работа на мотора,компютър,дебитомер,ламда сонда,бонина,изпускателни колектори.Предварително благодаря на всички колеги ;)

Смени дебитомера с друг, за който предраварително се знае, че е изправен и пробвай, няма да има забавяне в ускорението.

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 01 Апр 2010, 11:11

погледни в търсачката и за DISA в тоя подфорум
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 01 Апр 2010, 22:51

mafiata_ написа:

На втора 100 до 7200 оборота,трета на 7200-150км/ч

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 02 Апр 2010, 0:31

Gena_E36 имаш ли катализатор? Да не е запушен нещо? Аз си мисля, да обърнеш внимание на изпускателната система, защото ако издиша от някъде и няма правилен поток на газовете, може и да стане така. Провери си компресията на всеки цилиндър, ако не си я мерил. Предполагам, че ако отидеш на диагностика ще е по-лесно да разбереш от къде идва проблема като изключиш някои неща. Примерно може някой инжектор да не пуска правилно и/или достатъчно количество гориво, да не смогва бензиновата помпа, да имаш вода в бензина и още куп други неща... По това което си описал може само да се гадае колко точно е задържането на 4 000 об./мин... :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Мнение от dopestar » 02 Апр 2010, 8:15

GENA_E36 написа:всички консумативи са сменени помпата има дебит ,махнахме изравнителя на налягането в резервоара единия маркуч влизаше в главата запуших отвора незнам да не би това да пречи нещо

кой точно маркуч, ако е този не трябва да е запушен
:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 02 Апр 2010, 8:28

Аз те съветвам да пробваш с друг дебитомер от добре работеща кола.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GENA_E36 » 07 Апр 2010, 20:40

Въпростният мъркуч е горе посочения който съм запушил.Смених за проба дебитомера,но проблемът пак съществува. Закарах колата на диагностика ,но се оказа ,че всичко работи по електрониката сложих модифициран чип на компютъра но прблема отново не се реши. нямам катализатор и гърнетата са чисти,бензиновата помпа е от стария мотор М40 но мисля,че двата мотора работят на еднакво налягане от 3.5 бара . Махнах компенсатора на налягането в резервоара защото преместих там казанчето за хидравликата. Изкарах свещите цветът им беше почти бял, което говори за бедна смес. филтрите са нови свещите също. Мисля ,че проблемът не е в електрониката,а някъде другаде,чесно казано вече незнам къде да го търся давайте идеи и насоки имам нужда от помощ благодаря :)
BMW MOTORSPORT

Следваща

Назад към E36