Цена за оснмовен ремонт на м40

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е36 320 "93
Мечтае да кара: ....M3.........

Цена за оснмовен ремонт на м40

Мнение от Rad_maniak » 09 Мар 2010, 20:43

Колеги кажете колко ще ми струва да направя основен ремонт на м40 горе долу.благодаря предварително
BMW - Be My Wife!!!

Аватар
Кара: със спомени

Re: Цена за оснмовен ремонт на м40

Мнение от sonny » 09 Мар 2010, 22:56

Безсмислено склъпо и не рентабилно е. По-разумно е да смениш мотора. Ще ти излезе по-евтино да сменяш всяка година по едно М40 отколкото да ремонтираш този,говориме за основен ремонт. Имам цял мотор за 400лв :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 09 Мар 2010, 23:33

sonny написа:Безсмислено склъпо и не рентабилно е. По-разумно е да смениш мотора. Ще ти излезе по-евтино да сменяш всяка година по едно М40 отколкото да ремонтираш този,говориме за основен ремонт. Имам цял мотор за 400лв :mhihi:

Да се намеся и аз :) После с КАТ как стоят нещата с новия двигател ? Талона ли се сменя , колко лв г/д там излизат нещата . 2ро ако се смени др двигател освен него нетрябва ли да се сменят компютър , ламбдасонда , кардан , диференциал , полуоски , спирачната система , километраж , бензинова помпа и т.н ? тези всичките неща сменят ли се ? Неизлиза ли доста скъпа една такава смяна пред ремонт на стария двигател ? Винаги съм се чудил колко излиза и как стават нещата с кат . нека някой които знае да обясни .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио

Мнение от lop_88 » 10 Мар 2010, 0:21

колегата е прав няма смисал да правиш какъвто и да е ремонт на м40 защото все нещо излиза развалено.ако си с м40б16 не се чуди отговора е лесен .както той казва по добре всяка година си взимаш по едно м40 .аз викам направо да го зарязваш и да слагаш едно s50b32 и града спи :) . по принцип и аз съм с м40б18 но мисля живот и здраве ако има кинти смятам да взимам нещо кум 99-00 година аколи не спрял съм се на др варянт с шест цилидъра др че тоя не му остава много живот .според мен слагай един шестак и това е .не си играй с основни ремонти пак ще се разтрака след 3-4 месеца :mhihi:

http://img71.imageshack.us/i/euro32hw9.jpg/ ако има спонсори за него се обаждаите няма да ви отпращам :)
може всичко да е ,да ама не е бмв :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 10 Мар 2010, 0:25

Намери си от някъде М43 или 6 цилиндрова ламя и не се занимавай повече, има доста ударени коли, е36 е масовка... гарантирам ти, че ще си по на далавера от ремонт на М40, тоя матор е мъка..
Think. Believe. Dream. Dare...

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 10 Мар 2010, 0:41

Най удачно слагай един м42 :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 10 Мар 2010, 0:46

абе на мен някой ще ми отговорили ? :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS

Мнение от bmw318tds » 10 Мар 2010, 1:06

Да ето го отговора - не е нужно да сменя кардан, диф, компютър ако слага мотор М40, а за документите фактура или договор нотариално заверен, копие на талона на автомобила от който е свален мотора и някакви други договори ако има от който да се проследи произхода на мотора. В КАТ заявление и нов талон - около 19лв. ще ти струва.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirkoo » 10 Мар 2010, 1:08

добре а ако си вземе нов мотор и се прецака след 2 месеца а пък след озновен ремонт си нов мотор или не е така

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Мнение от santo_bansko » 10 Мар 2010, 1:46

mirkoo написа:добре а ако си вземе нов мотор и се прецака след 2 месеца а пък след озновен ремонт си нов мотор или не е така

После пордаваш двата м40 на части даже и от желязо ще изкараш за 3ти :mhihi: :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 10 Мар 2010, 2:10

bmw318tds написа:Да ето го отговора - не е нужно да сменя кардан, диф, компютър ако слага мотор М40, а за документите фактура или договор нотариално заверен, копие на талона на автомобила от който е свален мотора и някакви други договори ако има от който да се проследи произхода на мотора. В КАТ заявление и нов талон - около 19лв. ще ти струва.

Ами ако сложи М42 същата кубатора ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Мнение от santo_bansko » 10 Мар 2010, 2:35

jakson написа:
bmw318tds написа:Да ето го отговора - не е нужно да сменя кардан, диф, компютър ако слага мотор М40, а за документите фактура или договор нотариално заверен, копие на талона на автомобила от който е свален мотора и някакви други договори ако има от който да се проследи произхода на мотора. В КАТ заявление и нов талон - около 19лв. ще ти струва.

Ами ако сложи М42 същата кубатора ?

Пак така почти :mhihi: :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: чужди коли и жени
Мечтае да кара: две коли едновременно

Мнение от krumovvv » 10 Мар 2010, 8:38

jakson написа:
sonny написа:Безсмислено склъпо и не рентабилно е. По-разумно е да смениш мотора. Ще ти излезе по-евтино да сменяш всяка година по едно М40 отколкото да ремонтираш този,говориме за основен ремонт. Имам цял мотор за 400лв :mhihi:

Да се намеся и аз :) После с КАТ как стоят нещата с новия двигател ? Талона ли се сменя , колко лв г/д там излизат нещата . 2ро ако се смени др двигател освен него нетрябва ли да се сменят компютър , ламбдасонда , кардан , диференциал , полуоски , спирачната система , километраж , бензинова помпа и т.н ? тези всичките неща сменят ли се ? Неизлиза ли доста скъпа една такава смяна пред ремонт на стария двигател ? Винаги съм се чудил колко излиза и как стават нещата с кат . нека някой които знае да обясни .

като смениш двигатела колега караш колата на технотест и след това отиваш в кат и си сменяш талона на колата а за другите работи ако са ти еднакви си ги оставяш тях
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 10 Мар 2010, 9:19

krumovvv написа:
jakson написа:

... а за другите работи ако са ти еднакви си ги оставяш тях

А те повечето неща са еднакви,има хора карат 2.8 с спирачки,диф и скорости от 1.6.Така че хич не се замисляй,ами слагай друг мотор,особено сега части и двигатели за Е36 има по път и над път.
Ако питаш мен слагай М42 или М44.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 10 Мар 2010, 10:43

santo_bansko написа:
mirkoo написа:добре а ако си вземе нов мотор и се прецака след 2 месеца а пък след озновен ремонт си нов мотор или не е така

После пордаваш двата м40 на части даже и от желязо ще изкараш за 3ти :mhihi: :yes:

и после живота почва да ти се върти около М40ката :mhihi:

Аз откривам смисъл да се смени мотор, само ако ще е с нещо по-мощно иначе да се сменя пак с М40/М42/М43/М44 не виждам особен смисъл. А ако колегата пуснал темата не търси вървеж или нещо специално и това си му е достатъчно, прави си ремонт и тва е, поне после си имаш нов двигател ;)
Изображение

Следваща

Назад към E36